Blog post

Zoektocht naar de perfecte keuken!

29 oktober 2019Marcelina

Een van de plannen voor 2020 is om te verhuizen. Ik zeg bewust: plannen, want je weet natuurlijk nooit hoe het leven loopt. In ieder geval willen we wel heel graag verhuizen. Niet dat onze buurt niet bevalt, integendeel zelfs, maar we zouden wel graag wat groter willen wonen en we willen graag een tuin/straat hebben. Daarnaast heeft ons huidige huis maar 1 ingang/uitgang en dat is niet zo handig voor als er brand is bijvoorbeeld. Kortom: er komt een verhuizing aan in de toekomst.

Nieuwbouw?

In mijn huidige woonplaats worden er aardig wat huizen bij gebouwd momenteel. Wij vinden die nieuwe wijken hartstikke mooi, maar we willen het liefst een bestaand huis kopen als het zover is. Een huis dat al ingericht is en waar we niet al teveel in hoeven te klussen. Wel wil ik een huis met een mooie keuken. Dat is echt een van mijn vereisten.

Eisenlijstje voor de keuken

Ik ben regelmatig op Funda te vinden, om te kijken of er leuke huizen online staan in de buurt. We zijn totaal nog niet bezig met kopen, maar ik vind het gewoon super leuk om te kijken in huizen en om inspiratie op te doen voor mijn eigen toekomstige huis. Ik heb een eisenlijstje gemaakt van hoe mijn droomkeuken eruit moet komen te zien:

 1. Veel lichtinval
 2. Elektrische kookplaat
 3. Wit, zwart en hout
 4. Makkelijk schoon te maken
 5. Veel opbergruimte

VT wonen

Valt mee toch dat lijstje?! Ik ben ook regelmatig op Pinterest te vinden om moodboards te maken voor mijn ‘droomhuis’. Daarnaast ben ik ook fan van VTwonen (weer verliefd op je huis). Ik vind het zo leuk om te zien wat ze van 2 hele diverse moodboards kunnen maken. Het lijkt mij super leuk om ze eens over de vloer te krijgen, maar eigenlijk zitten mijn man Dirk en ik wel op één lijn qua interieur. We houden beide van zwart, wit en hout, maar we vinden subtiele  kleurtinten ook heel leuk. Scandinavisch meet landelijk zeg maar.

Pinterest moodboard

Alleen de keuken krijgt niet heel vaak een make-over bij VTwonen. Dus daar haal ik nooit zoveel inspiratie vandaan. Ik heb daarom een Pinterest bord gemaakt die ik deel met jullie. Dan zien jullie beter wat mijn style is:

Op dit bord zie je dus duidelijk waar ik heen wil met mijn toekomstige keuken. Het liefst zou ik eikenhouten kastjes willen en ook een keukeneiland met eikenhout erop. Momenteel hebben we namelijk een bar in huis en die kunnen we dan mooi weer creëren als de keuken groot genoeg is natuurlijk, maar dromen kan altijd. Een eiken keuken dus. Op dit moment hebben we rood op de achterwand van de keuken en ik vind dat nog steeds mooi, maar ik ga in een nieuw huis liever voor een neutrale kleur zoals zwart/grijs en dan tegeltjes, want die zijn makkelijker schoon te maken.

Leestip: 5 handige tips voor klein(er) wonen

Exclusief

Ik denk dat wanneer ik bij een keukenzaak ben, ik een mix zou willen van heel veel diverse keukens haha. Ik vind heel veel mooi, maar de perfecte keuken zal er nooit bij zitten bij mij. Je kunt mij ook beter niet meenemen naar de IKEA bijvoorbeeld, want dan krijg ik meteen verbouwingsplannen. Sinds kort heb ik Tinello ontdekt. Dat is een website voor exclusieve keukens voor als je geen concessies wil doen. Je kunt bij Tinello een speciaal (voor jou) ontworpen keuken krijgen. Ideaal voor iedereen die net als ik ‘the best of both worlds’ wil.

Gezinsmoment

De keuken/de eethoek is de plek waar je als gezin samenkomt om te eten (als het goed is) of om eten klaar te maken. Kortom: een belangrijke plek in je huis. Ik vind het belangrijk dat mijn keuken opgeruimd is, maar in mijn huidige keuken is er te weinig plek om alles op te bergen. Daarom vind ik dat ook een belangrijk punt op mijn eisenlijstje. Als de verhuizing zover is, neem ik jullie mee in het proces en ik hoop dat mijn droomkeuken dan in het huis zit. Zo niet: dan wordt dat de eerste investering. Als je niet tevreden bent met je keuken, dan kom je er ook niet graag en dan is koken/bakken al helemaal geen feestje. Dat wil ik voorkomen. Dus hopelijk binnen een jaar weer een keukenupdate voor jullie.

Ben jij tevreden met jouw keuken?

 

 

*Deze blog betreft een samenwerking

Comments (12)

 • Naomi

  29 oktober 2019 at 08:27

  Heerlijk, dromen van een nieuw huis! Mijn keuken is strak en wit. Ik wilde heel graag rood, maar ben voor wit gegaan omdat er niet veel licht in huis is. Uiteindelijk blij met die verstandige keuze.
  Naomi onlangs geplaatst…Het ik-moet-je-wat-vertellen-gesprekMy Profile

 • Laura

  29 oktober 2019 at 11:29

  Ik kan maar één tip geven mocht je ooit een huis bouwen of verbouwen: bespaar NOOIT op een keuken! Toch een van de belangrijkste plekken in huis.

 • rachel

  29 oktober 2019 at 12:21

  ik ben heel tevreden met mijn keuken!! maar vind het altijd wel leuk om naar andere keukens te kijken
  rachel onlangs geplaatst…Recept bamiMy Profile

 • Alexandra

  29 oktober 2019 at 13:54

  Toen ik hier kwam wonen heb ik een nieuwe keuken laten plaatsen. Nu, zou ik het toch weer anders doen. Smaak veranderd.

 • nicole orriens

  29 oktober 2019 at 14:08

  Qua uiterlijk en indeling wel, maar helaas net wat betreft de kwaliteit. De kastjes zien er niet uit en alle apparatuur ging binnen een paar jaar kapot!

 • Cassandra

  29 oktober 2019 at 20:12

  De keuken is de meest gezellige/hectische plaats van het huis, het moet warmte geven want dit is waar je met je gezin veel zult zitten. Wij wonen momenteel in een huurhuis, als je binnenkomt heb je direct de keuken waar je door loopt. Erg gezellig!
  Cassandra onlangs geplaatst…Fall Music PlaylistMy Profile

 • Rory

  30 oktober 2019 at 14:49

  Heel tevreden. Maar dat komt ook omdat we de keuken hebben samengesteld (destijds) naar onze wensen. We zijn net over de grens geslaagd bij een heel fijn Duits bedrijf. Stiekem hebben we eigenlijk een kopie van een Siematic keuken (sssst) maar dan van een eigen merk van dat bedrijf. Kersenhout (al is het niet echt), synthetisch gemaakt hardstenen aanrechtblad en veel RVS. Het enige is dat ik nu zou kiezen voor lagere kastjes. Maar ach, na – pakweg – 18 jaar ziet die er nog perfect uit.
  Rory onlangs geplaatst…Zijn wij echt ‘flat-agers’? En wat betekent dat voor ons?My Profile

 • Melanie Hoogvliet

  31 oktober 2019 at 09:38

  Ik vind een keuken zo lastig wij zijn al een poosje bezig met bedenken wat voor keuken we willen. Ik weet wel dat ik veel hout wil zwart metaal en een betonnen aanrecht maar de indeling weet ik nog niet.

  Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Recensie: Leven vanuit verzet van José BosmaMy Profile

 • Manon

  31 oktober 2019 at 17:12

  Hmm heel herkenbaar, in woonwinkels zie ik zoveel dingen dat ik ook alles wil verbouwen.

 • Frederique

  1 november 2019 at 11:36

  Nee totaal niet. Met ons heel huisje niet dus ben ook op zoek naar iets nieuws. Zou graag verhuizen.

 • Elles

  1 november 2019 at 15:55

  Mijn broer gaat volgend jaar uit huis en is ook druk met een keuken! Vind het zelfs dan stiekem ook leuk om wat rond te kijken op internet!
  Liefs,
  Elles

 • Janet

  2 november 2019 at 11:01

  Wij zijn een half jaar geleden verhuisd en doen het nog steeds met de keuken die al in het huis zat. Het is op zich een mooie keuken en alles werkt nog prima, maar niet een keuken die ik zelf zal uitkiezen. Als we ooit genoeg geld hebben om de keuken te laten doen, dan doen we dat.. Vijfjarenplan haha.
  Janet onlangs geplaatst…Amersfoort: 9x doen in deze historische stadMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

With Love: eerste indruk en jullie vragen beantwoorden

25 oktober 2019

Next Post

Nieuwe winterjas voor de koudere dagen!

1 november 2019