Blog post

Zelf gemakkelijk je eigen kerstkaarten ontwerpen

3 december 2019Marcelina

Kerstkaarten ontwerpen moeilijk? Ik bewijs je vandaag het tegendeel. Je kunt zelf online ontzettend leuke kaarten ontwerpen om te versturen naar vrienden, familie, kennissen en wie je maar wilt. Je hebt hier geen dure bewerkingsprogramma’s voor nodig en je hoeft niet te knippen + plakken in Paint. Het werkt echt veel makkelijker. Ik deelde laatst met jullie een blog over dat ik mijn huis ‘herfstproof’ had gemaakt. Ik mocht toen een aantal producten uitkiezen van Smartphoto. Voor deze blog werk ik deels weer met ze samen, maar ik heb ook een deel zelf betaald. Kijken jullie mee?

Hoe ontwerp je zelf je kerstkaarten?

 1. Ga naar Smartphoto.nl en selecteer ‘kerstkaarten’
 2. Kies wat voor kaart je wilt (fotokaart, dubbelgevouwen, waaier, luxe, speciale vorm etc.)
 3. Vervolgens kies je het formaat (staand, liggend, vierkant etc.)
 4. Daarna komen er diverse standaardontwerpen in beeld die heel divers zijn
 5. Klik op een van die ontwerpen en voeg je eigen foto’s toe (via de linkerbalk) aan je kaart
 6. Je kunt ook de tekst bewerken
 7. Vervolgens pas je de achterkant van de kaart aan

Ik laat het ook nog even door middel van foto’s zien. Ik heb ook een voorbeeldkaart gekozen die ik ga bewerken.

 

Voorbeeld

Daarna kies je het aantal kaarten, je slaat de kaart op en stopt hem in je winkelmandje.

Welke kaart heb ik gekozen?

Ik heb denk ik wel 10 kaarten getest die ik allemaal supergaaf vond, maar mijn man was best wel kieskeurig over de kaarten. Ik wilde een ontwerp dat we beide mooi zouden vinden. We vonden deze erg leuk met kerstballen ook al hebben we zelf geen kerstboom in huis. Bij kerst gaat het vooral om het ‘extra denken aan een ander’. Die gedachte wil ik graag vasthouden. Uiteindelijk is het een kaart geworden met een marmer achtergrond en kerstballen erop waar diverse foto’s in staan van ons ‘gezin’.

De achterkant

Wij sturen deze kaarten naar familie en vrienden en we vonden het fijn om er een christelijke boodschap op te zetten. Niet een typische ‘kerst bijbeltekst’ om het zo te zeggen, maar wel een mooie tekst om door te geven vond ik zelf. Ik heb het lijntje bovenaan vrij gehouden, zodat ik makkelijk de naam van iemand kan opschrijven.

Ook leuk om te delen: mijn fotoalbum

Ik maakte van ons weekendje weg naar Assen een leuk fotoalbum met 52 foto’s erin. Ik heb meerdere boekjes precies als deze, dus ik wist wat ik kon verwachten. Het kostte me maar 5 minuten denk ik om het boekje te vullen. Dat gaat zo lekker makkelijk. Kijk maar mee met een aantal foto’s:

 

Versturen maar!

Het fotoalbum bewaar ik lekker, maar de kaarten ga ik versturen. Op dit moment ben ik al druk aan het schrijven en ik heb net een oproepje gedaan op Instagram wie het leuk vond om elkaar een kaartje te sturen. Ook daar kreeg ik al leuke reacties op. Wil jij ook een kaartje van mij ontvangen? Stuur me even een PB op Instagram. Dan kunnen we elkaar blij maken. Ieder kaartje is voor mij een lichtpuntje en die hang ik op aan mijn kaartjesrek. Ik hoop dat hij dit jaar goed vol komt. Verstuur jij ook kaarten dit jaar? Zo ja: digitaal of over de post? Ik ben erg benieuwd!

 

PS: de kaarten heb ik gekregen, het album heb ik zelf betaald

PPS: liever geen persoonlijke kaarten, dan heb ik een leuke tip voor je: mijn eigen ontworpen kerstkaarten via mijn webshop! 😉 #schaamtelozepromotie

 

 

Comments (2)

 • Naomi

  3 december 2019 at 09:36

  Prachtige kaart is het geworden! Ik stuur nooit kaartjes, maar heb het dit jaar voor het eerst overwogen omdat ik ze dan zelf zou kunnen maken. Het is ‘m niet geworden, maar wie weet volgend jaar.
  Naomi onlangs geplaatst…Boekenpraat: Het geheim van geluk (Susan Meissner)My Profile

 • Marcelina

  3 december 2019 at 10:59

  Dankjewel ☺️ vorig jaar heb ik ook al m’n kaarten handgemaakt. Toen begon ik na de zomer al. Dit jaar maar even makkelijk hoor 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Persoonlijk interview met Lizette van Reismuts

18 november 2019

Next Post

Favorieten in de maand december

10 december 2019