Werken met codes, iets voor jou?

Mijn man is heel handig met programmeren. Sterker nog, hij heeft er zijn baan van gemaakt. Hij laat mij wel eens trots iets van zijn codes zien, maar dan snap ik er niet zoveel van. Het ziet er gaaf, maar ook ingewikkeld uit. Aan de andere kant: hij zou weer niet voor een klas met kinderen kunnen staan en als ik iets deel over mijn beroep, kan hij zich dat moeilijk indenken. Maar goed dat we allemaal verschillend zijn ;). In deze blog gaat het over programmeren en codes. Lees je mee?

Jong geleerd

Tegenwoordig kunnen kinderen al jong leren om te werken met codes en om zelf ook codes te schrijven. Er zijn zelfs basisscholen waar het een vast onderdeel op het rooster is, maar ook op middelbare scholen wordt het aangeboden. Door bijvoorbeeld zelf een eigen game of app te ontwikkelen. Kun je je dat voorstellen? In ”mijn tijd” (klinkt oud, maar ik ben 27) was dat er nog niet in ieder geval.

Wereld van techniek

Als juf wilde ik me graag verder ontwikkelen op het gebied van techniek. Daarom heb ik met een vriendin (in onze PABO tijd) een cursus gevolgd aan de universiteit van Twente in Enschede. Dat heeft onze ogen geopend met wat er allemaal mogelijk is om binnen het basisonderwijs aan te bieden aan kinderen. Die dag hebben we een certificaat behaald, maar het meeste is alweer weggezakt. Toch kan ik me die geprogrammeerde robots nog goed herinneren die diverse opdrachten uit konden voeren.

Werken met codes

Lijkt het je een gave uitdaging om te werken met codes, maar is je basiskennis nog wat beperkt? Je kunt ook een data scientist traineeship volgen om er uiteindelijk je beroep van te maken. Bij Young Coders kan je terecht als je al veel kennis hebt of zelfs misschien al je beroep hebt gemaakt van programmeren, maar er is ook plek voor degene die zich nog graag wil ontwikkelen op dit gebied. Op de website zie je diverse vacatures staan, maar ook lees je er meer informatie voor als je eventueel een IT carriere ambitieert.

Wie weet maak jij wel de volgende populaire app!

Iets voor jou?

Nu ben ik benieuwd: is dit iets voor jou? Of denk je: mij niet bellen? Ik denk dat ik heel trots zou zijn als ik een robot aan kan sturen met een door mij geschreven code bijv., maar dat ik liever juf blijf. Hoe zit dat met jou? Laat het weten in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge