Lifestyle

Upgrade je huis in 3 stappen

Misschien heb je wel -net als ik- een Pinterestbord vol met de mooiste interieurplaatjes. Van badkamers tot slaapkamers tot keukens en in mijn geval nu ook een babykamerbord. Vandaag deel ik tips om je huis te upgraden en het gaat niet alleen over interieur, maar ook over exterieur. Deze tips zijn niet alleen handig voor als je nog jaren in je huidige huis wilt blijven, maar deze tips zijn ook handig voor als je een verhuizing op de planning hebt staan. Je huis wordt alleen maar meer waard als het echt af is en aanspreekt. Lees maar mee hoe je je huis upgrade in 3 stappen…

Verven en kleuren kiezen

We beginnen met de binnenkant van het huis: het interieur. Toen wij in onze nieuwe woning kwamen (oktober 2020) hadden we nog een droombeeld voor ons van hoe het huis er in maart 2020 uitzag. Toen we het kaal opgeleverd kregen, zagen we dat de verf niet helemaal meer netjes zat overal. We hadden nog 2 dagen voor de spullen overgebracht werden, dus Dirk en ik zijn snel naar de bouwmarkt gereden voor verf. Toen we de woonkamer, keuken en het plafond beneden van een nieuw likje verf hadden voorzien in een frisse kleur, straalde het huis al veel meer. Het oogde weer helemaal fris. Dus de eerste stap naar een upgrade van je woning: nieuwe verf (evt. nieuw behang) en kies de juiste kleuren.

De buitenkant

Nu valt er bij ons aan de buitenkant niet heel veel te doen, want alle huizen zien er hetzelfde uit in de straat waar ik woon. Toch is er 1 onderdeel waar we wel wat aan kunnen doen: de voordeur. Met een mooie, frisse kleur op de deur, ziet je huis er al meteen anders uit. Daarnaast vinden we onze voor straat heel saai (huis waar de vlag uithangt), dus ook dat zouden we kunnen aanpassen. Mocht je wel in een huis wonen waar je meer aan de buitenkant kunt doen, dan zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om het huis helemaal te verven in een nieuwe, frisse kleur.

Ook zou je kunnen kiezen voor gevelbekleding van de beste kwaliteit. Zo geef je je huis echt een unieke stempel. Een solide keuze voor de toekomst zou gevelbekleding van kunststof plaatmateriaal kunnen zijn. Dit blijft mooi en is weerbestendig in alle seizoenen. Ook verandert het niet van kleur. Grijs blijft echt grijs en rood echt rood bijvoorbeeld. Via de website van Plastica kun je een monster aanvragen om te kijken of het bij jou en je huis past.

Afwerking

Met verven en de juiste kleuren kiezen kom je al een heel eind. Met een mooie gevel ziet je huis er ook weer strak uit, maar er is nog meer te doen om je huis te upgraden en te laten stijgen in waarde. Door de juiste afwerking aan de binnenkant en aan de buitenkant. Ik doel op schoonheidsfoutjes wegwerken en op decoratie.

Binnenkant van je huis

  1. Gaatjes in de muur opvullen
  2. Foutjes bij het verven wegwerken
  3. Meubilair dat past bij jou/jullie en het karakter van je huis
  4. Decoratie: gordijnen, lamellen, droogbloemen, planten, bijzettafeltje, kussentjes, vaasjes, schilderijtjes, fotolijstjes, spiegels etc.
  5. Een aansprekende entree

Buitenkant van je huis

  1. Zorg dat je dak er strak uitziet (geen losse dakpannen bijv.)
  2. Voorstraat: kies je voor stenen, planten, bloemen, gras of een mix?
  3. Voorstraat: inrichten met een zithoekje, leuke bloempotten, een hekje etc.
  4. Je voordeur is de eerste stap om je huis binnen te gaan, zorg dat dat al een soort visitekaartje is

Budgettips

Nu hoef je niet meteen naar de duurste interieurwinkels of bouwmarkten. Kijk eens op Facebook bij een ”weggeefhoek” of ”te koop hoek” in jouw regio. Daar staat vaak hele leuke decoratie op en bijv. meubeltjes die je kunt opknappen. Mochten de omstandigheden het toelaten in 2021, dan is een kringloopwinkel ook een goed idee om te bezoeken. Zelfs verf en schildermaterialen kun je hier vinden. Verder wacht ik zoveel mogelijk aanbiedingen af. Zo is de verf van bepaalde merken vaak 1+1 gratis of 2+1 gratis. Dat scheelt toch weer voor jouw portemonnee.

 

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad om je huis een upgrade te geven. Momenteel zijn we zelf bezig om onze bovenverdieping op te knappen (nu er een baby op komst is), maar het volgende project wordt onze voor straat. Die willen we echt gezelliger maken. Ons huis is dankzij onze kleine upgrades al gestegen in waarde binnen een paar maanden en dat ligt niet alleen aan de woningnood in onze regio ;). Zelf nog een leuke toevoeging aan het rijtje? Laat het hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge