Blog post

4 tips om geld te besparen

28 februari 2019Marcelina

Ik was nog vrij jong toen de gulden werd omgewisseld voor de euro. Ik hoor dus niet bij de ‘we rekenen alles nog om naar guldens’ generatie, maar ik ben echt opgegroeid met de euro. Ik kan ook alleen maar rekenen met euro’s (oke, en stiekem ook met ponden en dollars #onlineshoppen) en daar ben ik blij om, maar soms kunnen we ook flink wat euro’s besparen. Ik deel vandaag een aantal tips met jullie hoe je meer geld overhoudt aan het eind van de maand. Mits je de tips ook echt kunt toepassen dan ;). Veel plezier met lezen!

 

Tip 1: bekijk je bankrekening eens kritisch

Weet jij waar al je geld naar toe gaat per maand? Waarschijnlijk heb je wel een globaal idee, maar ga nou eens echt starten bij de eerste dag van de maand en loop de hele maand dan eens langs. Wedden dat jij evengoed een aantal uitgaves ziet die niet perse nodig zijn? Zoals die tussendoortjes op het station, dat pathe abonnement waar je niets mee doet, je sportschool abonnement terwijl je maar 3x per maand gaat, Action aankoopjes, voorraad artikelen enz. Is het echt allemaal nodig?

Mijn mening: momenteel hebben wij 2 auto’s in ons bezit, maar mijne wordt weinig gebruikt. Een paar keer per week voor kleine afstanden, maar toch kunnen we nog geen afstand doen. Benzinekosten hoeven we maar eens per 3 maanden ongeveer te betalen en voor de rest kost mijn auto alleen maar veel geld per maand. Ook de onnodige knutselspullen die ik steeds meeneem bij de Action om maar iets te noemen. Het was niet echt nodig, maar toch meegenomen. Over het algemeen valt het bij ons wel mee. Wij gaan niet echt uiteten en doen niet extreme uitgaves.

Tip 2: ga nooit extreem hamsteren – geld besparen

Ja, ook ik ben fan van de hamsterweken hoor, maar hier gaat het ook vaak mis bij mensen. Je krijgt dan 2e gratis, dus veel mensen slaan in, zonder te weten wat ze daadwerkelijk nodig hebben en gaan gebruiken. Vaak eindigen die producten over de datum en is het eigenlijk weggegooid geld. Dit geldt ook voor aanbiedingen van andere supermarkten. Nooit teveel kopen als je niet weet wanneer het op gaat komen. Voor je het weet is het al bedorven.

Tip 3: doorloop alle supermarktfolders – geld besparen

Alleen die bij jou in de buurt dan. Ik bekijk de folders online toevallig, maar in mijn dorp zitten de volgende supermarkten: Ah, Jumbo (2x), Boni en Aldi. Ik bekijk dan ook de 4 folders van deze winkels in het weekend. Ik sla in mijn telefoon op wat ik waar wil halen uit de aanbieding en zo bespaar ik weer geld. Nu denk je misschien: ‘die paar cent maakt toch niks uit?’. Maar stel dat Boni € euro weken heeft en jij hebt in totaal €11 korting gehad op je normale boodschappen  van €50 die je altijd meeneemt, dan scheelt dat toch, want je had ook naar de Ah kunnen gaan om daar het volledige bedrag neer te leggen van €50. Even als voorbeeldje natuurlijk.

Tip 4: maak spaardoelen – geld besparen

Doelen stellen kunnen we wel, maar als je verschillende spaardoelen hebt, dan wil je er waarschijnlijk ook voor gaan. Dirk en ik hebben een apart potje geld voor vakanties en voor Beer. Hier storten we elke maand geld op. Stel dat Beer ziek wordt, dan hebben wij daar geld voor klaar liggen zeg maar. Of voor vakanties; in één keer betalen kan soms best veel zijn. Als je lekker hebt gespaard, kan je het geld wegpakken van die rekening zonder dat het echt pijn doet aan je lopende rekening. Trouwens, Dirk en ik zijn beide overgestapt op Knab (nospon) en daar mag je allerlei rekeningen openen. Hoe het bij andere banken zit, weet ik niet zo goed.

 

Leestip: Ik heb de perfecte lamp gevonden!

 

Sparen kan soms lastig zijn en besparen ook, maar hopelijk heb je wat aan mijn tips. Veel succes!

________________________________

Deze tips opslaan? Dit kan heel handig via Pinterest! Gebruik onderstaande afbeelding:

Comments (4)

 • Saskia

  28 februari 2019 at 21:16

  Een keer opmaken wat je hebt, scheelt ook behoorlijk. Om de zoveel tijd doe ik dat. IJskast/vriezer en voorraadkast eens nalopen. Verrassende combi’s op je bord, dat wel. Werkt ook heel erg goed met drogisterij artikelen.
  Saskia onlangs geplaatst…Creatief Filmen – Tips en inspiratieMy Profile

 • Prya

  1 maart 2019 at 15:05

  Spaardoelen doe ik nu ook! Heel fijn is dat.

 • Melissa

  4 maart 2019 at 14:51

  Zelf d op de hamster weken.. Maar koop zeker echt alleen dingen dat echt op komt en is altijd goed gegaan

 • Debby

  4 maart 2019 at 15:39

  Handig tips. Vooral eens kritisch naar de rekening kijken is een goede aanrader!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Maart Instagram Challenge + pdf

27 februari 2019

Next Post

Tips & advies over Airbnb huisjes

4 maart 2019