Blog post

pudding om te stoppen met roken?

3 september 2018Marcelina

Vandaag deel ik eens een ander artikel dan anders met jullie. Het is natuurlijk zo dat DMontheroad een bredere blog is dan alleen voor travel en dus komen er ook af en toe lifestyle artikelen online. Onder lifestyle valt voor mij ook beauty en gezondheid. Ik ga geen make-up producten delen. Althans, niet zomaar, maar ik ga het vandaag wel hebben over gezondheid. Want dat is iets waar we allemaal op gesteld zijn toch?

Gezond leven

Gezond(er) leven kan je op heel veel manieren doen. Je kunt veel fruit en groentes eten, je kunt lekker regelmatig gaan sporten, je kunt gezonder leven door te stoppen met het drinken van alcohol en je kunt bijv. gezonder leven door te stoppen met roken. Zo zijn er al vele opties. Ik ga het vandaag met jullie hebben over de laatste. En nee, ik ga je niet dwangmatig overtuigen om te stoppen met roken hoor. Lees maar verder en je komt er wel achter wat ik duidelijk wil maken.

Roken is je eigen keuze

Je kiest er zelf voor om te roken toch? Je bepaalt zelf of je er ooit mee wilt beginnen. Je weet waarschijnlijk dat het verslavend is en dus zal het moeilijker zijn om te stoppen dan om te beginnen, maar het is alsnog allemaal je eigen keuze. Maar wat als pudding je keuze is? Huh? Wat? Hoor ik je al zeggen. Ik kom er later nog op terug, want het heeft natuurlijk alles te maken met de titel van mijn blog.

Heb ik ooit gerookt?

Ik zal heel eerlijk zijn, ik heb nog nooit een sigaret of wat dan ook gerookt. Ik heb geen idee hoe het is om te roken en hoe het is om er eigenlijk verslaafd aan te zijn. Ik heb het nooit lekker gevonden (ik rook natuurlijk wel eens de geur van sigaretten) en dus begon ik er niet aan. De reden dat het bij mij ook nooit is gaan prikkelen, is omdat ik 2 familieleden heb verloren aan longkanker. Beide familieleden hebben gerookt in hun leven. De een bijna heel zijn leven, maar hij stopte 7 jaar voordat hij alsnog stierf aan longkanker. De ander heeft tot aan haar dood gerookt. Daarnaast heb ik redelijk zwakke longen.

Wat vind ik van roken?

Zoals ik al eerder zei: roken is een keuze die je zelf maakt. Persoonlijk vind ik het vreselijk om bijv. te zien dat zwangere vrouwen nog steeds doorgaan met roken, omdat ik weet hoe schadelijk het kan zijn voor jouw gezondheid, maar ook die van je baby(‘s). Ik vind het daarnaast ook niet leuk om te zien dat sommige volwassenen in het bijzijn van hun kinderen roken of roken in huis. Het is gewoon zo slecht voor je. Ik kan er uren aan besteden over hoe slecht het is voor je om te roken, maar dat ga ik vandaag niet doen. Dat mag je zelf opzoeken op internet. Ieder zijn eigen keuze.

Geleidelijk aan stoppen met roken

Waarschijnlijk ken je ze wel: de e-sigaretten. Een manier om langzaamaan te stoppen met roken. Wat ik niet wist, is dat er ontzettend veel soorten e-sigaretten zijn. Wist jij dat wel? Ik kwam vele soorten tegen op SmokeSmarter.nl en ik was echt verbaasd over het aanbod. Je hebt natuurlijk ook andere maniertjes om langzaamaan te stoppen met roken, maar ik denk dat dit de populairste is.

Radicaal stoppen met roken

Je kunt natuurlijk ook zelf een knop omzetten om meteen te stoppen met roken. Dit heeft Dirk bijv. gedaan. Ik wilde eigenlijk niet dat hij ging roken, omdat ik het persoonlijk echt vies vind. Dirk is toen van de een op de andere dag gestopt en heeft toen ook echt niets meer gerookt. Op af en toe een sigaartje na, maar volgens Dirk rook je die niet over je longen. Hoe dat precies zit, weet ik niet, maar wat ik wel weet, is dat Dirk een knop omgezet heeft. Dit is vrij lastig.

Moeite om te stoppen met roken?

Stel nou dat jij niet zomaar die knop om kunt zetten en dat je e-sigaretten niks vindt, of het zelfs al getest hebt, dan is er nu een andere oplossing voor jou. Dit heeft alles te maken met de titel: pudding om te stoppen met roken? Jazeker mensen, pudding of iets anders om te stoppen met roken. Dit noemen me ook wel e-liquids. Had jij er al eens van gehoord? Ik dus totaal niet, maar ik heb even opgezocht wat het betekent:

⦁ Een e-liquid bestaat uit de bestanddelen PG en of VG. De verhoudingen tussen PG en VG kunnen per merk en zelfs per e-liquid verschillend zijn. Het PG-gehalte bepaalt de zogeheten throat hit (keelgevoel). Het VG-gehalte zorgt voor de hoeveelheid damp.
⦁ Bij SmokeSmarter.nl is elke e-liquid zowel zonder als met nicotine verkrijgbaar, waardoor voor elk type gebruiker er een gewenste nicotinegehalte is bij de e-liquids. Verschillende merken zoals Virgin Vapor en Millers Juice bieden 100% VG liquids aan. Deze e-liquids zijn mede in het leven geroepen voor dampers met een overgevoeligheid voor PG.

Het aanbod is heel groot. Je kunt er diverse producten krijgen. Een heel goed initiatief om mensen te helpen om te stoppen met roken als je het mij vraagt. Voor als de stap ‘knop omzetten’ echt nog even te moeilijk is. Je kunt deze e-liquids bestellen op SmokeSmarter.nl. Geen behoefte aan e-liquid? Dan hebben ze ook een ander groot aanbod aan producten voor jou! De keuze is reuze en kijken kost niets 🙂

Wist jij dat dit bestond? Aan wie zou je dit aanraden? Ik hoor het graag!

 

 

Comments (4)

 • Melissa

  4 september 2018 at 10:10

  Vroeger veel gerookt nu vind ik het echt enorm stinken. Zelf ook geen fan van esigaret omdat deze na mij weten net zo slecht zijn

 • Jouvence

  4 september 2018 at 10:15

  Ik heb zelf gelukkig nooit gerookt, dus stoppen met roken is ook niet nodig.

 • nicole orriens

  4 september 2018 at 10:36

  Het lijkt me op zich altijd beter dan gewone sigaretten. Dus als stap om van het roken af te komen lijkt het me wel oké.

 • Vapr

  28 november 2018 at 11:39

  Dankje voor je informatieve blog!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Gastblog: IJsland

31 augustus 2018

Next Post

Webshop + winactie

4 september 2018