Blog post

Plannend 2020 in met de Purpuz planner! || A cup of happiness

3 oktober 2019Marcelina

Je moet er misschien nog niet aan denken dat het jaar bijna over is. Nog ruim 3 maanden en 2020 start alweer. Toch kan je niet vroeg genoeg beginnen met plannen en als je dan toch aan het plannen bent, kun je maar beter een van de beste planners inzetten, toch?! Vorig jaar heb ik de Purpuz planner van 2019 mogen testen. Dit jaar mocht ik die van 2020 testen en ik heb besloten om ze meteen even te vergelijken. Is de planner beter, hetzelfde of iets minder goed? Je leest het in deze review! Ik heb deze planner gekregen, maar ik krijg niet betaald om dit te schrijven trouwens. Lees je weer mee?

Wat is er zo bijzonder aan de Purpuz planner?

Deze planner is ontworpen voor iedereen die druk is in zijn/haar hoofd. De mensen die zichzelf voorbij lopen en die misschien ook wel tegen een burnout aan zitten. Dankzij deze planner kan je je hoofd legen en voorkom je uiteindelijk dat je met een burnout thuis komt te zitten. Mits je de planner goed gebruikt natuurlijk.

Heb ik de planner veel gebruikt?

Op het moment dat ik echt niet goed in mijn vel zat (begin 2019) heb ik veel gebruik gemaakt van de planner. Ik vond het heel makkelijk om mijn hoofd te legen en ik had veel schrijfruimte. Mijn bullet journal heb ik toen aan de kant gelegd. Een paar maanden later rond de maand mei heb ik mijn bullet journal er weer bij gepakt. Ik had vorig schooljaar sowieso niet zo’n druk jaar, dus ik heb de purpuz planner weggelegd. Zo nu en dan pak ik hem er weer bij, maar ik vind nog steeds een bullet journal fijner, omdat ik dan trots kan zijn op mijn eigen gemaakte pagina’s en ik hou ervan om creatief bezig te zijn. Dus om eerlijk te zeggen: ik heb de Purpuz 2019 niet heel veel gebruikt.

Waarom dan de Purpuz 2020 testen?

Ik vind het idee achter Purpuz ontzettend goed bedacht! Het is een hele populaire planner geworden en de Purpuz planner heeft al vele mensen geholpen om goed te plannen. Dus ik was ontzettend benieuwd of er veranderingen waren bij de planner van 2020. Ik mocht de planner weer testen en dus greep ik die kans. Al zou ik hem niet gaan gebruiken, dan kan ik wellicht een van jullie motiveren (mits ik hem goed vind natuurlijk) om deze planner aan te schaffen!

Purpuz 2019 vs Purpuz 2020

Goed, genoeg gekletst. Tijd voor de echte review. Ik heb ze onder elkaar gelegd en ik ben rustig gaan bladeren om te kijken wat voor veranderingen er waren. Bovenaan zie je de planner van 2019 (roze) en onder zie je de planner van 2020 (grijs.)

Allereerst zijn deze pagina’s hetzelfde gebleven. Ze zitten op dezelfde plek en zien er hetzelfde uit.

Ook deze bladzijdes zijn gelijk gebleven. Vind ik niet erg, want deze werken heel fijn.

Ook deze bladzijdes zijn vrijwel identiek gebleven.

Wat me opvalt is dat heel veel pagina’s hetzelfde zijn. In sommige gevallen kan ik dat begrijpen, maar dat je steeds dezelfde foto’s en quotes ziet, vind ik wat minder origineel.

Hier zie je een kleine verandering. Verder is het gelijk gebleven.

Wederom hetzelfde. Ik vond de opzet heel fijn uit de Purpuz, dus dat vind ik niet zo erg. Wat ik wel jammer vind, is dat zelfs de quotes aan de linkerkant helemaal hetzelfde zijn als die van vorig jaar. Ik zag dit ook op andere bladzijdes.

Niet dat de quotes niet inspirerend zijn hoor trouwens. Ik vind het juist hele fijne quotes om te lezen :).

Nog even een herfstachtig plaatje erbij!

Wat vind ik van de Purpuz 2020?

Allereerst vind ik het heel fijn dat de opzet over het algemeen wel hetzelfde is. Dezelfde neutrale kleuren, dezelfde mogelijkheid om zelf doelen op te schrijven etc. Er zitten heel weinig verschillen in met de Purpuz van 2019. Wel vind ik deze Purpuz wat persoonlijker, omdat je ook een berichtje van Clen aan het begin ziet staan van de planner. Ik zou de Purpuz planner dan ook nog steeds aanraden. Het is een fijne planner om je hoofd te legen en helemaal met een drukke baan.

Wat ik minder leuk vind, is dat de quotes overal hetzelfde zijn en dat je ook dezelfde plaatjes ziet terugkomen. Iemand die deze planner voor 2020 koopt en nog nooit eerder met Purpuz heeft gewerkt, zal dit niet erg vinden, maar voor de fanatieke Purpuz fans is dit wat minder leuk. Er zijn zoveel motiverende quotes te vinden en dan vind ik het jammer dat ze veelal dezelfde gebruiken. Ik hoop dat ze hier aan kunnen werken voor de planner van 2021. Verder vind ik deze planner dus heel erg mooi vormgegeven. De planner is stevig, makkelijk mee te nemen en er is zelfs nog ruimte voor stickers en washitape.

Ga ik de Purpuz planner gebruiken?

Ik weet het nog niet zeker, want ik heb natuurlijk ook nog mijn bullet journal. Ik kijk het even aan hoe fanatiek ik blijf met mijn bullet journal. Anders vind ik dit zeker een fijne planner voor 2020 en helemaal voor in het onderwijs is deze planner super handig. Ik houd jullie op de hoogte! Wil jij de planner aanschaffen? Dat kan hier!

 

Gebruik jij een online of een offline planner?

Comments (10)

 • Naomi

  3 oktober 2019 at 08:21

  Dezelfde plaatjes en quotes is wel een beetje jammer ja, maar ik ga deze in gedachten houden. Ik zoek namelijk nog een planner voor volgend jaar.
  Naomi onlangs geplaatst…De strijd tegen de winterdipMy Profile

 • Marcelina

  3 oktober 2019 at 18:44

  Stuur me even een berichtje als je deze wilt! 🙂 Ik wil hem best opsturen. Ik vind de planner echt top, maar ik blijf ook fan van mijn Bullet journal haha 😅

 • Nelleke

  4 oktober 2019 at 09:15

  Ik snap inderdaad als je die van vorig jaar hebt gebruikt, het niet leuk is dat ze hetzelfde zijn. Maar ik vind hem er wel echt tof uit zien. Precies wat ik zoek in een planner. Bedankt voor de review.

 • Nelleke

  4 oktober 2019 at 10:54

  Ik snap inderdaad als je hem voor dit jaar ook had, dat het niet leuk is als je dezelfde quotes enzo hebt. Beetje jammer! Maar verder ziet hij er ideaal uit, precies wat ik nodig heb voor mijn nieuwe baan. Bedankt voor de review!

 • Naomi

  5 oktober 2019 at 16:04

  Oh, wat lief! Ik heb inmiddels besloten voor een andere te gaan waar ik al steeds mee in m’n handen stond en dan weer terug in de schappen legde. Maar hij blijft knagen, dus dan moet dat ‘m worden;). Kun je hier iemand anders blij mee maken. Wel een goed idee trouwens om er eens over te bloggen als ik ‘m in gebruik heb genomen.
  Naomi onlangs geplaatst…De opbrengst van een weekje rustMy Profile

 • Lodi

  7 oktober 2019 at 11:46

  Onlangs mocht ik ook de purpuz planner (2019) reviewen en zelf vond ik hem erg groot, ik neem deze niet snel mee als ik weg ga en ook vond ik er voor mij te veel bladzijdes in zitten die ik niet nodig heb. Ik bedacht me toen ook dat de eerste bladzijdes misschien beter los er bij geleverd kunnen worden aangezien je deze uitleg niet elke keer er in hoef te hebben. Dat de plaatsje en quotes hetzelfde zijn, vind ik wel een min punt hoor, leuk als je hem voor het eerst gebruikt, maar gebruik je hem langer, dan wil je ook nieuwe inspiratie.

  Lodi onlangs geplaatst…Review: Escape Room The Game, Jumanji. Family EditionMy Profile

 • Nelleke

  8 oktober 2019 at 19:35

  Ik lees op internet meer reacties over dat het jammer is dat hij hetzelfde is. Hoop dat ze er voor 2021 wel wat aan gaan doen.

 • Meike

  9 december 2019 at 21:37

  Ondanks de mixed reacties denk ik dat het mij wel goed zou kunnen helpen deze planner. Ik ben een echte uitsteller en wat extra structuur kan bij mij ook zeker geen kwaad 🙂 Begrijp ik het goed dat je de planner zelf niet gaat gebruiken en er iemand anders blij mee wil maken? In dat geval bied ik mij graag aan als vrijwilliger 😀

 • Marcelina

  9 december 2019 at 23:02

  Dan denk ik inderdaad dat deze planner voor jou perfect is ☺️ ik heb hem een paar weken geleden bij iemand uit m’n woonplaats gebracht die hem gaat inzetten komend jaar. Sorry 🙁

 • Meike

  16 december 2019 at 17:47

  Bedankt voor je reactie 🙂 Ik zie het zelf nu pas, vandaag dat ik niet eerder heb gereageerd. Jammer dat de planner al weg is, maar leuk dat je er iemand blij mee hebt gemaakt!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Beers cadeau voor dierendag

2 oktober 2019

Next Post

Rondreis door Noorwegen en Zweden met een gezin | gastblog | A cup of happiness

4 oktober 2019