Blog post

Ons droomhuis: waar moet die aan voldoen?

12 november 2019Marcelina

Laatst schreef ik al over een eventuele verhuizing die eraan zit te komen en ik deelde met jullie meer over onze ideale keuken. Ik had eigenlijk geen inspiratie voor een nieuwe blog, totdat ik het programma ‘Voor het zelfde geld’ keek en ik besloot om daar ook wat over te schrijven. Dat wij het liefst willen verhuizen heb ik al eerder gedeeld, maar vandaag vertel ik dus meer over ons ideale droomhuis. Lees je mee?

Locatie

We wonen momenteel op Urk en de bedoeling is wel dat we in de regio blijven wonen. Dirk (mijn man) werkt op Urk, maar ik werk op de Veluwe. Ik rijd dagelijks tussen de 35-60 minuten naar mijn werk en weer terug. Voor mij zou het eigenlijk ideaal zijn om wat dichter bij mijn werk te wonen, maar toch wil ik dat liever niet. Op Urk woont mijn familie, mijn schoonfamilie en vrienden. Daarnaast gaan we naar de kerk op Urk, bevinden zich alle christelijke scholen op Urk en heb ik mijn bijbelstudie op Urk. Als we gaan verhuizen, blijven we binnen 10km afstand van ons huidige huis waarschijnlijk.

Stiekem lijkt een stad me ook heel leuk om in te wonen, maar dan wonen we dus weer verder van familie af. Je moet steeds afwegingen maken ;).

Inrichting

Wij gaan niet voor een huis waar we veel in moeten klussen. Het liefst willen we er meteen in kunnen. Zie ik een gedateerd huis op Funda staan, dan klik ik die al vrij snel weg. Wij willen weg om het ruimtegebrek en we hebben geen zin om eerst nog een tijd te moeten klussen voor we in het huis kunnen wonen. Verder vind ik de keuken en de badkamer erg belangrijk. Ik wil die twee niet hoeven te renoveren in korte periode. Een bad vind ik geen must, maar een goede douche wel. Verder moet er een vaatwasser in het huis zitten.

Buitenkant

Ons droomhuis hoeft er aan de buitenkant niet mega spectaculair uit te zien hoor. Alleen zoals ik al zei: wij willen niet klussen, dus de buitenkant moet wel in orde zijn. Geen rottende kozijnen bijvoorbeeld. Het moet redelijk onderhoudsvrij zijn zeg maar.

Tuin

Momenteel staat onze ‘tuin’ op het noorden en dat is echt niet leuk. We willen graag een tuin op het oosten, westen of zuiden dus ;). Liefst het zuiden uiteraard. Daarnaast ook graag met wat gras/tuin en niet alleen stenen. Beer moet er ook wat aan hebben en die moet er lekker even kunnen rennen.

Grootte

Wij hoeven beide geen groot huis. Wij zijn al snel tevreden met iets, maar: we willen wel minstens 3 slaapkamers op de bovenverdieping hebben. Een ‘master bedroom’, een ‘logeer/kinder kamer’ en een kantoorruimte. We zijn beide ondernemers en we willen hier graag een apart plekje voor hebben in het huis.

 

Pinterest inspiratie

Ik heb ook een bord op Pinterest (al jaren) waar ik mooie plaatjes op deel van mijn ideale huisinrichting:

 

Tot zover over ons droomhuis. Voorlopig nog even dromen tot we echt kunnen verhuizen ;). Als dat zover is, neem ik jullie mee in het proces!

Hoe ziet jouw droomhuis er uit?

 

Comments (2)

 • Naomi

  12 november 2019 at 08:41

  Leuk om te lezen. Volgens mij zijn onze wensen ongeveer identiek. Behalve dan dat een bad voor mij ook belangrijk is. Leuk programma hè, dat ‘voor het zelfde geld’. Ik krijg er alleen wel spontaan nóg meer verhuiskriebels van dan ik al had;).
  Naomi onlangs geplaatst…Beeldvorming vrouwen en autismeMy Profile

 • Marcelina

  12 november 2019 at 11:54

  Ja echt heel leuk! Ik krijg spontaan zin om Funda af te struinen naar leuke pareltjes haha 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Persoonlijk interview met: Marielle van Melicious

11 november 2019

Next Post

Persoonlijk interview met Lizette van Reismuts

18 november 2019