Lifestyle Ondernemen

Online ondernemen? Dit heb je nodig!

Online ondernemen is natuurlijk heel breed. Je kan een eigen webshop hebben, een blog bijhouden, een cursus geven etc. Toch zijn er een aantal basis dingen die iedere online ondernemer goed kan gebruiken. Hier denk je misschien niet als eerste aan, maar je hebt het wel nodig als online ondernemer. Ik vertel hieronder welke vier dingen nou echt belangrijk zijn en ik licht ook toe waarom. Lees maar mee:

 

Snel internet

Als je online werkt, moet je internet wel goed zijn. Het snelste internet heb je natuurlijk met glasvezel. Hier thuis hebben we glasvezel van T-mobile en daar hebben we niets over te klagen. Het werkt snel en ik kan online zijn wanneer ik maar wil.

De juiste smartphone

Snel internet is handig, maar een smartphone komt ook goed van pas (met 4g netwerk). Niet elke smartphone is even geschikt om snel online te zijn op elk moment. Het is handig om een smartphone te kiezen met een zeer goede camera. Vaak zijn dit de nieuwere modellen, want ze verbeteren steeds. Daarnaast is het handig om een smartphone te kiezen die snel update, zodat je systeem niet achterloopt, maar wel snel werkt. Dit is ook handig voor het updaten van apps. Binnenkort lanceert Samsung weer een splinternieuwe smartphone, namelijk de Samsung Galaxy S10. Als we de geruchten moeten geloven, wordt de Samsung Galaxy S10 één van de eerste toestellen die aan de voorkant alleen uit scherm bestaat. Ook zouden er Isocell Bright-sensoren verwerkt zitten in de Samsung Galaxy S10 voor de allermooiste foto’s van een nog betere kwaliteit dan we al gewend zijn. Ideaal dus als je online ondernemer bent, maar ook als je bijvoorbeeld al een digital nomad bent.

De juiste apps op je smartphone


Als online ondernemer is het handig om in ieder geval op de hoogte te blijven van het nieuws. Een nieuws app is daarom handig. Verder kunnen Facebook & Instagram natuurlijk ook niet missen. Tegenwoordig kan je als online ondernemer ook veel bereiken via Pinterest en je kan zelfs geld verdienen met Pinterest. Ook hier is een mooie app voor. Ik zie Instagram als visitekaartje van je website en daarom is het belangrijk om mooie content te showen in je feed. Foto’s bewerken doe je het beste via Lightroom, VSCO en Snapseed. Snel geld overboeken of je saldo in de gaten houden? Kijk of jouw bank ook een app heeft, want dan heb je overal je overzicht bij de hand en je kan geld overmaken wanneer je wilt.

Verder is een notitie app handig om kleine dingetjes te onthouden. De app ‘notities’ heeft zelfs een vergrendeling op de app zitten. Meestal gebruik ik Keep, omdat ik ook Gmail gebruik en die twee horen bij elkaar. Wat ik typ op mijn telefoon, staat ook meteen op mijn laptop via die app en dat is heel handig.

Ik gebruik natuurlijk ook whatsapp en telegram voor alle communicatie en als laatste wil ik de bloggers nog wat tips geven. De apps ‘bloglovin’ en ‘wordpress’ zijn heel handig als je van beide websites gebruik maakt als blogger zijnde. Doe er je voordeel mee!

Leestip: 4 manieren om reclame te maken voor je eigen onderneming


Een planner/agenda

Iedere smartphone heeft een agenda en anders kun je die meteen downloaden in de playstore of in de appstore. Toch is het ook handig om een echte (papieren) agenda bij je te hebben. Niet alleen zitten we al teveel achter beeldschermen, maar door het op te schrijven, onthoud je de afspraken beter. Je kunt een agenda overal kopen. Ik gebruik zelf een bullet journal en de Purpuz planner naast mijn telefoon agenda. Zo kan ik overal plannen en organiseren. Lees hier het artikel over de Purpuz planner.

 

Dit waren mijn tips voor als je online wilt gaan ondernemen. Heb je nog een leuke toevoeging? Laat het me weten in de reacties! Welke pas jij allemaal toe als online ondernemer of welke wil je gaan toepassen?

 

Dit later nog een keer teruglezen? Bewaar dit artikel op Pinterest!

 

7 Reacties

 1. Frederique zegt:

  Ja mijn telefoon is niet zo goed, een oude Samsung en ik merk het echt met mijn werk. De rest van je lijstje doe ik al dus het is vooral de tel waar ik op stuk loop.

 2. voor wat betreft mijn agenda kan ik toch ook niet zonder een papieren agenda;-), andere tips heel herkenbaar

  henk onlangs geplaatst…Ode aan de lenteMy Profile

 3. Goede tips! Purpuz planner is hier ook. Wat een aanwinst!!! Nooit meer een normale agenda.
  Bergvakantie onlangs geplaatst…Oneindig veel liefde… voor de bergenMy Profile

 4. Die Purpuz planner kende ik nog niet. Ik hou ook van een papieren planner ?
  Maaike onlangs geplaatst…Reactie op Doen in Sevilla: 10 Hoogtepunten van Sevilla door Maaike GuldenMy Profile

 5. De Purpuz is echt een uitkomst inderdaad! Ik vind het fijn om een online en een offline agenda te hebben voor alle afspraken 🙂
  Marcelina onlangs geplaatst…Online ondernemen? Dit heb je nodig!My Profile

 6. Handig spullen . De purpuz had ik ook

 7. Handige tips, ik volg ze dan ook allemaal al jaren, haha.
  Manon onlangs geplaatst…Valentijn JamkoekjesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge