Blog post

Netflix tips van Dirk & mij

21 januari 2019Marcelina

Het is voor Dirk en mij vrij lastig om samen series/films te kijken en dat ligt vooral aan mij. Ik kan gewoon niet zoveel spanning hebben, dus veel films en series vallen af. Toch hebben we af en toe een leuke serie/film die we samen kijken. Die deel ik vandaag met jullie, maar ik deel ook nog aparte series/films die wij ieder voor zich aanraden aan jullie om te kijken. Lees maar mee met de Netflix tips van deze keer:

Netflix series die we samen kijken/hebben bekeken

1. Brooklyn99

Deze serie gaat over politieagenten in Brooklyn (NYC) die veel avonturen beleven. Het is een comedy serie en wij vonden hem ontzettend leuk om te zien. We zijn helemaal bij en dus is het wachten op een volgend seizoen, helaas. Zeker aan te raden als je wilt lachen, want je leeft je meteen in in de wereld van deze agenten.

2. Instant Hotel

Dit is eigenlijk een televisieshow, maar dan nu ook op Netflix. Het speelt zich af in Australie en er zijn twee delen binnen het eerste seizoen dat online staat. Vijf koppels strijden tegen elkaar met hun eigen ‘instant hotel’ eigenlijk een soort Airbnb. De meeste hebben veel geld trouwens (of pa en ma hebben veel geld). Ze logeren steeds bij elkaar en beoordelen dan het huis, de slaap, de omgeving en de activiteiten. Na deze 5 is er 1 winnaar die doorgaat naar de finale. Vervolgens strijden er nog 5 tegen elkaar, daar komt ook een winnaar uit en uiteindelijk komt er dus een finale en zie je wie er wint. Ik zeg er wel bij: de Australiers kunnen er wat van. Ze zijn ontzettend overdreven en soms over de top. Tussen elk van de 5 teams zit een goedzak team die iedereen goede cijfers geeft, maar de andere 4 zijn keihard tegenover elkaar.

Dirk en ik vonden dit een hele leuke serie om te volgen (ondanks dat het heel overdreven is) en we kijken uit naar seizoen 2. Ook vinden we het accent geweldig, want in deel 1 zit een team die Babe & Bondi heten. Dat zijn moeder en dochter. Moeder heeft een ontzettend sterk accent en dat proberen wij steeds na te doen.

3. Cuckoo

Een Britse serie die eigenlijk niet helemaal uit te leggen valt. Het is wederom comedy, maar dan met Britse humor die Dirk en ik wel kunnen waarderen. Het draait om dochter Rachel die na een soort wereldreis opeens met een vage gozer in huis komt, genaamd Cuckoo. De vader van Rachel zit hier helemaal niet op te wachten en broertje is een eigenwijze puber. Moeder vindt het allemaal wel grappig. Het is even inkomen, maar de seizoenen duren maar heel kort, dus in een dagje heb je deze serie wel afgekeken.

De Netflix tips van Dirk

Dirk houdt van comedy, oorlog, een beetje actie en documentaires. Ik kan niet oordelen hoe deze series/docu’s/films zijn, maar Dirk vond deze allemaal heel goed en hij vertelde erbij dat hij een flinke lijst had met goede series en dus nu snel een keuze moest maken haha.

 1. The Revenant (film)

 2. Tweedewereld oorlog in kleur (docu)

 3. How to make a murderer (serie)

 4. The Staircase (docu/serie)

 5. Innocent Man (docu)

 6. Manhunt (serie)

 7. The Ranch (serie)

 8. Norse Men (serie)

 

Leestip: Netflix currently watching

De Netflix tips van Marcelina (mij:)

Zoals jullie misschien wel weten, hou ik niet van actie. Geef mij maar comedy en romantiek. Ik deel met jullie wat ik de laatste tijd heb gekeken. Het aanbod valt echt tegen, dus ik heb er maar 2:

1. When calls the heart

Deze serie ben ik net begonnen. Het gaat over een juf die les gaat geven in ‘het wilde westen’ om het zo te zeggen. De kinderen uit haar klas zijn hun vader/broer zojuist verloren bij een ongeluk in de mijnen. Ze heeft bijna geen materialen om les mee te geven, maar probeert zich toch te redden. Nog even inkomen voor mij, maar wel een leuke serie.

2. Great News

Eindelijk heb ik deze serie afgekeken. Vorige keer had ik maar 1 aflevering gezien. Wat is het een leuke serie zeg. Ik erger me soms wel aan Carol, maar verder is het een leuke comedy en ik hoop dat er een volgend seizoen komt. Het gaat over Katy die bij een nieuwsshow werkt en daar hogerop probeert te klimmen. Opeens komt haar 60 jarige moeder daar stage lopen en dat verandert de boel behoorlijk.

Ik ben nu ook nog Unbreakable Kimmy Schmidt aan het kijken, maar daar ben ik pas net mee begonnen, dus ik heb nog geen mening. Dynasty kijk ik ook weer (2e seizoen). Verder heb ik de laatste tijd veel kerstfilms gekeken, maar die staan er al niet meer op. Ik heb de serie ‘crazy ex girlfriend’ geprobeerd, maar ik erger me rot aan Rebecca zelf. Ze is gewoon echt gestoord en er worden steeds musical liedjes tussendoor gezongen enzo. Ik vind Gilmore Girls ook niet meer zo leuk om te kijken. Ik ben van plan om Gossip Girl weer opnieuw te gaan kijken. Die heb ik in 2017 voor het laatst gekeken, dus dat wordt wel weer tijd (al weet ik al wie de Gossip Girl is). Zoals je aan mijn lijstje kan zien, vind ik niet zoveel leuke series meer op Netflix. Er staan nog wel wat films op die ik wil kijken, maar ik heb nieuwe series nodig. Leuke, girly series. Hebben jullie nog Netflix tips voor mij? Ik hoor het heel graag 🙂

 

Comments (2)

 • MC Kleuver

  21 januari 2019 at 19:48

  Ik denk dat ik je ga laten schrikken. Geen enkel van je Netflix-tips komen mij bekend voor. Ik blijf vooral in de wat oudere of bekendere hangen.

 • Dhini

  21 januari 2019 at 23:14

  Hier hebben wij tot nu toe nog steeds geen Netflix. Wij kijken gewoon TV en youtube

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

10 dingen die mij vrolijk maken

16 januari 2019

Next Post

Creatieve video's

22 januari 2019