Lifestyle

Je presentatie als ondernemer met een webshop

Je hebt webshops in alle soorten en maten. Daar komen er steeds meer bij. Zelf beheer ik ook een webshop en aangezien ik o.a. inpakmateriaal verkoop, weet ik als geen ander hoe het is om je producten mooi te verpakken. Klanten willen iets leuks zien als ze hun pakketje openen. Spreekt de verpakking aan, dan zijn ze geneigd om vaker bij je te bestellen (mits de producten ook aanspreken). Maar wat heb je nou nodig als eigenaar van een webshop om je producten mooi te verpakken?

1. Stickers

Vrolijke stickers spreken meer aan dan zwart/wit, maar het allerleukste is als je stickers hebt met je eigen logo of ontwerp erop natuurlijk. Je kunt stickers bedrukken bij diverse websites. Spreekt duurzaamheid je aan? Ga dan voor duurzame stickers. Ze zijn er trouwens niet alleen voor je logo stickers, maar ook voor stickers voor op een raam, voor op textiel of voor op de vloer bijvoorbeeld.

2. Inpakpapier/inpakzakjes

Het is handig om een aantal rollen op voorraad te hebben voor diverse gelegenheden. Vrolijke prints, maar ook meer neutraal. Ligt er net aan wat je verkoopt natuurlijk. Inpakzakjes is echt iets van de laatste jaren en het is ideaal, want ze zijn er in heel veel formaten. Je stopt er je producten in, er gaat een sticker op en klaar ben je weer.

3. Lint

Wat is een cadeautje zonder lint? šŸ˜‰

4. Visitekaartje

Bij klanten die voor de tweede keer of vaker bestellen doe ik dit niet meer, maar bij een eerste bestelling doe ik er altijd een visitekaartje bij. Deze zouden klanten eventueel ook kunnen uitdelen aan vrienden/familie als ze enthousiast zijn.

5. Bedankt kaartje

Een ”bedankt voor je bestelling” kaartje wordt altijd gewaardeerd. Je kunt kaarten laten drukken met de tekst er al op, maar het is nog leuker als klanten zien dat je moeite hebt gedaan door zelf woorden erop te schrijven met de naam van de klant erbij.

6. Flyer met kortingscode

Je kunt je klanten belonen door ze een kortingscode te geven voor bij hun volgende bestelling. Grote kans dat ze nog eens willen kopen bij jouw webshop.

7. Cadeautje

Hoe leuk is het om een kleinigheidje bij je bestelling te krijgen?! Al is het maar een pen, een klein notitieblokje of een sticker. Het is zo leuk om verrast te worden bij een online bestelling. Dit zou voor mij een reden zijn om vaker bij iemand te bestellen in ieder geval.

Als jij gaat bestellen bij een webshop, wat waardeer je dan echt qua verpakking/uiterlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge