Blog post

Ik heb de perfecte lamp gevonden!

18 april 2019Marcelina

Ik heb eindelijk mijn perfecte lamp gevonden en vandaag deel ik met jullie waar ik die gevonden heb, wat voor perfecte lamp het is en waarvoor ik hem het liefst wil gaan gebruiken. Lezen jullie mee?

Net verhuisd

Als je net bent verhuisd of midden in een verbouwing zit, dan wil je waarschijnlijk niets liever dan de boel zo snel mogelijk inrichten naar jouw smaak. Tenminste, zo had ik dat wel. Ik zat zelf in de situatie dat ik ging intrekken bij mijn man na ons trouwen, maar hij woonde in een huis wat wel een verbouwing kon gebruiken. Dus we gingen aan de slag en waren maandenlang bezig, terwijl om ons heen de rotzooi steeds erger werd. Regelmatig keek ik bij woonwinkels en bij Action voor mooie decoratie spullen, kastjes, lampen enz. Dus die ‘rotzooi’ kwam er ook nog eens bij.

Einde van de verbouwing

Toen het einde van de verbouwing in zicht was en de bruiloft naderde, was het dan eindelijk tijd voor het inrichten van ons huisje. We hadden gelukkig alles al op tijd gekocht en ik wist precies waar ik wat wilde hebben. Alleen, we trouwden op de eerste zomerdag toen het nog lekker lang licht was buiten zeg maar. Niet wetende dat onze mooie hanglamp in de donkere maanden niet zo heel veel licht geeft. Voor visite is de lamp perfect, want hij geeft genoeg sfeerlicht, alleen voor een boek lezen of de krant is hij niet zo geschikt.

De krant niet meer lezen

Ik liep er steeds vaker tegenaan dat ik de krant niet kon lezen als het donker was en ik liet mijn boeken maar in de kast staan, want ik kon niet lezen na 17.00u ongeveer. Dan moest ik met mijn telefoon erbij schijnen en we weten allemaal dat zoiets niet erg handig is. Ik wilde graag een extra lamp, maar ik vergat steeds te kijken voor die lamp, omdat ik inmiddels maar ging lezen bij daglicht.

Langer licht buiten

Laatst is de klok naar voren gegaan en nu is het opeens wel licht buiten tot later op de avond ideaal dus en ik dacht nog steeds niet aan die wandlamp die ik zo graag wilde. Tot ik een opdracht binnenkreeg van Directlampen waarbij ik ook een lamp mocht uitzoeken. Ik dacht eerst aan Dirk (mijn man) en zijn kantoor, want die heeft hij laatst helemaal veranderd en opnieuw ingedeeld met mooie meubels etc. Alleen toen bedacht ik me weer dat ik zelf ook zo graag een leeslamp zou willen hebben voor boven onze bank. Ik besloot lekker egoïstisch om voor de lamp te gaan die ik graag wilde, want tenslotte wonen we samen en heeft Dirk ook profijt van de nieuwe lamp. Een win win situatie zeg maar 😉

Ik koos een mooie, strakke wandlamp uit die perfect bij de rest van ons interieur past. Hij geeft mooi licht en is perfect voor de donkere avonden van het jaar of natuurlijk voor in de lente/zomermaanden na 20.00u. Dus het hele jaar door komt deze lamp van pas.

Ik laat jullie eerst zien hoe de wand zonder de lamp eruit zag. Daarna volgen foto’s van hoe onze wand (boven onze bank) er met de nieuwe lamp uit ziet.

Een lege wand inclusief kerstdecoratie die ik vervolgens maar snel heb opgeruimd. 


Zoals je ziet is het snoer wel wat lang, maar mochten we verhuizen en hij komt op een andere plek, is dat ook wel weer handig. De lamp hangt dus boven onze bank en dit is ook onze enige bank. Dus je kunt wel nagaan dat deze lamp enorm welkom is hier thuis haha. 

De lamp geeft mooi licht, niet al te aanwezig, maar wel genoeg om te lezen en de kamer gedeeltelijk te verlichten. 

Leestip: 5 handige tips voor klein(er) wonen

Waar komt mijn lamp vandaan?

Ik heb mijn lamp uitgekozen via Directlampen. Wil jij nu ook een mooie wandlamp, een bureaulamp, een hanglamp of een vloerlamp? Alle opties zijn via de website te bekijken. Ze hebben ook sale op bepaalde lampen. Dat is nog leuker! 😉

Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe leeslamp. De plaatselijke krant en mijn nieuwe boek kon ik nu mooi lezen onder de nieuwe wandlamp zonder dat ik een extra zaklamp moest regelen. Ideaal dus!

 

Met welke laatste aankoop ben jij ontzettend blij?

 

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Gebruik dan deze afbeelding:

 

Dit artikel betreft een samenwerking!

Comments (5)

 • lodi

  26 april 2019 at 11:18

  Goed licht in huis is zo belangrijk, toevallig heb ik ook laatst een nieuwe lamp aangeschaft voor mijn bureau en het is zo fijn dat ik alles nou goed kan lezen. Grappig toch dat lampen altijd zo ondergeschikt zijn, ze komen vaak pas laat in het interieur terwijl ze zo belangrijk zijn.

  lodi onlangs geplaatst…Lunch tip: lunchen met salades van OptimelMy Profile

 • Laura

  26 april 2019 at 14:54

  Ik vind lampen uitzoeken altijd lastig! Ben nog op zoek naar twee mooie lampjes voor naast ons bed.
  Laura onlangs geplaatst…Heeft jouw tuin nog een zomer make-over nodig?My Profile

 • Manon

  26 april 2019 at 18:28

  Ah leuk uitgezocht! Fijn dat je nu een lampje hebt om een boek te lezen!

 • Mandy

  26 april 2019 at 20:48

  Wat een prachtige lamp. Ik ben ook op zoek naar een nieuwe lamp maar dat zijn echt van die dingen waar ik geen geld aan wil uitgeven. Staat onder aan mn lijstje haha
  Mandy onlangs geplaatst…April goodieboxMy Profile

 • Melanie Hoogvliet

  29 april 2019 at 18:49

  Ik vind het lampje wel leuk alleen jammer van de snoer daar zou ik me dan echt aan gaan storen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Hoe verander je stress in succes?

17 april 2019

Next Post

De 'travel tag' invullen

19 april 2019