Lifestyle

Honden in een Valk hotel?

Heeft er een hond op mijn bed gelegen? Hoe worden kamers met honden gereinigd? Is zoiets wel hygiënisch? Het waren allemaal vragen die ik voorbij zag komen onder een post op Facebook laatst en ik moet zeggen; ik snap al die vragen wel. Van Der Valk staat erom bekend dat ze voor een gemiddelde prijs luxe leveren. Dus je kamer is mooi schoon, de bedden slapen heerlijk en je wordt verzorgd met schone handdoeken en een ontbijt iedere morgen. Aangezien ik al een aantal keer bij een Van Der Valk hotel met Beer (ons hondje) ben geweest, zal ik wat meer informatie hierover delen met jullie. Lees maar mee:

 

Hoe werkt het; een hond op je kamer?

Allereerst mogen honden niet zomaar op elke kamer slapen. Als jij een speciale suite hebt, dan heeft daar geen hond geslapen, want dat mag niet eens. Honden zijn in de meeste hotels vooral toegestaan op de ‘comfort’ kamers. De goedkoopste kamers zeg maar. Dan alsnog slaap je niet zomaar op een ‘hondenkamer’, want Van Der Valk heeft speciale hondenkamers en rookkamers. Alleen op deze kamers mogen honden en mag je bijvoorbeeld roken. Op andere kamers mag dat niet en zijn honden ook niet welkom. Je moet zo rekenen dat er dagelijks aanvragen komen voor honden in een hotel, dus logisch dat Van Der Valk daar speciale kamers voor selecteert binnen hun hotel. Overigens heeft niet ieder hotel die optie, want in Almere zijn honden echt verboden bijvoorbeeld. Hier is een overzichtje van hotels waar honden WEL welkom zijn. Hier check ik ook altijd of het toegestaan is en hoe duur het kost. Het is dus eigenlijk nooit zo dat jij op een kamer slaapt waar een hond heeft geslapen.

Hoe gaat het verder in het hotel met een hond?

Als ik ga inchecken, kan mijn hondje gewoon mee en hij mag ook gewoon richting de slaapkamers wandelen. Er wordt dagelijks schoongemaakt en zolang je hond maar zindelijk is, mag dit. Je hond mag niet in het zwembad en niet in de sportschool komen. Hij mag alleen lopen naar en van de slaapkamer.

Hond in mijn bed?

Zelfs al slaap je op een hondenkamer (met je hond) dan mag een hond alsnog niet op het bed komen. Er zijn strikte regels in elk hotel voor honden. Kortom: er slapen geen honden in een bed daar. Dit vind ik trouwens ook niet echt hygiënisch om te doen. Honden zijn tenslotte niet de schoonste dieren.

Hond in het restaurant?

Alleen hulphonden mogen in het restaurant komen, tenzij een hotel afwijkt van de regels. In principe laat jij je hond op de kamer als je gaat ontbijten, lunchen of dineren.

Geluidsoverlast?

Kamers voor honden (en rokers) liggen vaak wat afgelegen. Je hebt als gast in het hotel dan ook geen last van hondengeluiden als het goed is. Verder mag je hond ook geen herrie maken, want anders moet je vertrekken. Zorg dus dat je hond is opgevoed voordat je naar een hotel vertrekt 😉

Voordelen voor een hond (en zijn/haar baasje):

 1. Valk hotels liggen vaak vlakbij een natuurgebied en je kunt dus heerlijk wandelen met je hond
 2. De comfort kamers zijn ruim en dus is er genoeg plek voor je viervoeter
 3. Kamers worden dagelijks schoongemaakt

Hotels waar ik al ben geweest met Beer?

 • Vianen – hele grote, ruime kamer voor een hond
 • Assen – hele luxe kamer (voor een hondenkamer)
  Beide aan te raden!
  Wat vind jij van honden in een (Valk) hotel?

4 Reacties

 1. Ik zou het op zich niet zo’n fijn idee vinden, maar aangezien er aparte kamers voor zijn vind ik het goed geregeld. En ideaal voor baasjes en hun honden natuurlijk.

 2. zegt:

  Als ik een vakantiehuisje boek, boek ik altijd een huisje met een rook- en dierverbod. Puur omdat ik zelf niet rook en geen huisdieren heb en het dan dus al snel vind stinken. Vooral dat roken vind ik een ding. Als er een hond is geweest en het is netjes schoongemaakt, heb ik daar niet zo’n moeite mee.
  Honden in een hotel lijkt me prima, als ze maar heel dicht in de buurt van ’t baasje blijven en niet bij mij komen snuffelen, want ik vind ze eng;).
  Naomi onlangs geplaatst…GGZ en privacyMy Profile

 3. Ja, je slaapt dus nooit op een hondenkamer als gast zonder hond 😉

 4. Haha dat snap ik wel! Ik hou ook niet van een rook geur en ik moet er ook niet aan denken om in de geur van een ander z’n hond te zitten. Mijn kamer moet goed schoongemaakt zijn idd ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge