Hoe ziet onze ideale slaapkamer eruit?

De laatste tijd zijn er blogs online gekomen in de trend van verhuizen. Zo las je over onze droomkeuken, maar ook over ons droomhuis. Vandaag vertel ik meer over onze ideale slaapkamer, want een mooie slaapkamer is heel belangrijk voor ons. Waarom dat zo belangrijk is, vertel ik hieronder. Ook deel ik weer mooie plaatjes ter inspiratie. Lees je mee?

Waarom is de slaapkamer zo belangrijk?

Ik heb al eerder laten vallen dat ik samen met mijn man en hondje in een klein huisje woon. We hebben weinig ruimte, maar voor ons samen is het genoeg. Nou ja, genoeg… We willen heel graag verhuizen voor wat meer ruimte, dus eigenlijk is het niet genoeg. In onze slaapkamer vind je een bed waar je omheen kunt lopen, maar daar is ook alles mee gezegd. Eigenlijk past er ook alleen maar een bed in onze slaapkamer. Geen nachtkastjes of andere kastjes, maar alleen een bed. Verder is onze benedenverdieping hoog, maar onze bovenverdieping laag. Met hakken aan kan ik niet rechtop lopen en zonder hakken kan ik net aan rechtop lopen. Je kunt je dus wel voorstellen dat wij niet zo graag boven zijn.

Wat voor slaapkamer zouden wij dan willen?

 1. Waar we beide rechtop kunnen lopen
 2. Met ruimte voor een grote kledingkast (ik heb nogal veel kleding)
 3. Met een king/queen size bed, want ik houd van ruimte en mijn man ook
 4. Een slaapkamer met veel lichtinval
 5. Ruimte voor 2 nachtkastjes
 6. Liefst laminaatvloer

Hoe belangrijk is het bed voor ons?

Afgelopen zomer is ons bed een soort van geknapt aan de bovenkant. We konden ons huis niet meer in en moesten via het dak en via een raam naar binnen toe. Ons bed stond voor dat raam en ik kon er prima overheen klimmen, maar toen Dirk ging klimmen, leunde hij iets teveel op het hoofdbord en toen is dat geknapt. Verder is het niet zo erg voor onze slaap hoor, maar we willen toch wel graag een nieuw bed. Het bed wat we hadden was geen nieuw bed gelukkig. Dus we zijn bereid om te investeren in een mooi, luxe bed.

Als we voor super luxe gaan, kom je al snel in de richting van een elektrische boxspring. Nu zijn we nog niet zo oud, maar ik ben een slechte slaper en zo kan ik het bed wel verstellen als ik dat nodig vind. Al is het wel een flinke uitgave. We vinden de slaapkamer belangrijk, maar de keuken en badkamer ook. Dus er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Gelukkig vind je ook een goedkope boxspring voor prijzen tussen de €299-€499.

Ik houd van strak en tijdloos en dan kom je met dit model wel in de goede richting. Al zou ik het wel fijn vinden om van tevoren even wat bedden te testen. Eigenlijk kijk ik daar nu al naar uit om lekker bedjes te testen om te kijken welke het beste ligt, want hoewel ons huidige bed niet meer zo goed bij ons past, ligt hij (de matras) wel heerlijk.

Slaapkamer inspiratie

Eigenlijk draait alles om je bed natuurlijk, maar ik ga wel voor het gehele plaatje. Ik heb een verzamelbord gemaakt vol inspiratie.

Kostenplaatje

 1. Nieuw bed: €500-€1000
 2. Grote kledingkast: €300
 3. Nachtkastjes: €150
 4. Deco/plantjes: €50

 

Kortom: er is wel minstens €1000 nodig voor de perfecte slaapkamer. Lijkt me een mooi doel om nu al voor te sparen naast die droomkeuken! 🙂

Hoe belangrijk vind jij de slaapkamer in een huis?

 

 

3 reacties

 1. Leuk om te lezen over jullie ideale slaapkamer. Een slaapkamer is erg persoonlijk en iedereen richt deze weer anders in. Ik geloof wel dat comfort en rust belangrijke termen zijn. Naast dat een goed bed het middelpunt is van deze ruimte.

 2. zegt:

  Dat ben ik met je eens inderdaad! Het gaat om comfort en rust ☺️

 3. De een wil drukke teksten de ander rust. Ik heb het het liefst sfeervol maar basic.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge