Blog post

Blogmas 3: Hero on socks

5 december 2018Marcelina

Hero on socks

Letterlijk staat er natuurlijk ‘held op sokken’, maar deze sokken hebben een speciale betekenis. Hero on socks zet zich in voor mensen/kinderen met diabetes type 1. De heftigere vorm van suikerziekte. Een mooi initiatief met sokken die totaal niet onderdoen van bijv. Happy Socks. Ik citeer een stukje van de website:

Zo staren sommige mensen Cato aan, telkens wanneer ze insuline moet inspuiten omdat ze Diabetes Type 1 heeft. Wij geloven dat sokken de wereld kunnen veranderen. Met Hero On Socks willen we met elk paar verkochte sokken een positive impact genereren. In dit geval voor Cato en voor alle mensen met Diabetes. Zo moeten ze zich nooit meer uitgesloten voelen, omdat ze ‘anders’ zijn. Sterker nog, wij willen dat iedereen ‘anders’ is met een paar wel heel opvallende sokken.
Wil jij een held op sokken worden en mee de wereld veranderen?

Met deze sokken word je dus geen spreekwoordelijke held op sokken, maar een echte held die deze speciale sokken draagt. Stiekem ben ik nu wel een beetje trots, omdat ik een paar van die mooie sokken in mijn bezit heb gekregen. Bij elk verkocht paar, help je iemand anders op de wereld. Hoe dat precies zit en waar je geld dan naar toe gaat, leg ik je uit aan de hand van een plaatje. Dit plaatje is te vinden op de website:

Hier gaat dus je geld echt naar toe. Voor €14,50 heb je al een paar sokken en steun je dus deze website en kinderen/jongeren met diabetes type 1. Ik vind het persoonlijk meer dan logisch dat je niet al het geld aan diabetes type 1 kunt geven, want je wilt als bedrijfje natuurlijk ook groeien.

De sokken

Ik heb dus een paar sokken gekregen om te dragen, testen en showen. Ik heb ze zaterdag 24 november getest en ik heb ze een hele dag gedragen. Om eerlijk te zijn, wilde ik ze oprecht niet meer uit doen. Ze zitten heerlijk en je kunt merken dat het goede kwaliteit is. Ze zijn ook zo heerlijk zacht! Ik ga ze zo snel mogelijk uitwassen om weer te dragen. Ze zijn wel wat hoger dan de gemiddelde sok, maar doordat ze zo warm zijn, is dat geen probleem deze koude dagen! Ik laat wat foto’s zien:

Stevig verpakt kwamen de sokken aan met een leuk kaartje erbij. Extra leuk dat je ook ziet dat mijn sokken ontworpen zijn door Cato van 13 jaar. Heel knap vind ik dat. Op de sokken staan spuiten die natuurlijk symbool staan voor de insulinespuiten die diabetes type 1 patiënten moeten spuiten.

Hier kan je wel goed zien dat ze wat langer zijn en je ziet meteen het ontwerp wat beter. Ik vind ze zo gaaf en vrolijk 🙂

Deze zaterdag gingen we naar Friesland voor een speciaal pakketje dat ik volgende week ergens met jullie hoop te delen. We reden even door naar Holwerd (waar de boot naar Ameland gaat) en daar konden we nog wat mooie foto’s maken. Ik droeg een vrij basic outfit (grijs/zwart), maar de sokken maakten het net even af. Iets uit mijn comfortzone, maar ik vond het wel heel leuk staan en ik ben blij dat ik zo ook meer aandacht kan geven voor diabetes type 1.

Lastig om scherpe foto’s te maken in de schemer, maar je snapt de outfit denk ik wel. Ik had de sokken iets lager zitten, maar voor de foto deed ik ze omhoog.

Wat vind ik van de sokken?

Ik vind het een heel bijzonder en mooi initiatief om ontwerpen van jongeren (met diabetes type 1) op sokken te laten zien. Ik ga ze met veel plezier dragen, want ik zei al: ze zitten heerlijk. Als ze meer ontwerpen hebben, ga ik denk ik bij bestellen. Voor €14,50 exclusief verzenden heb je al zo’n mooi paar sokken en je steunt daarmee ook nog kinderen/jongeren met diabetes type 1. Ik raad het anderen dus ook aan! Happy Socks, maar dan met een speciale betekenis. Dat is toch veel leuker dan een gewoon paar vrolijke sokken?! 😉

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Blogmas 2: van de drukke weg naar een dorpshuisje

4 december 2018

Next Post

Blogmas 4: Creatief bezig: kerstkaarten en inspiratie voor kerst

6 december 2018