Blog post

Een toevluchtsoord waar je altijd heen kan

30 juli 2020Marcelina

Misschien woon je wel op een boerderij of in een huis met veel grond eromheen en voelt het elke dag als vakantie. Het kan ook anders, want misschien woon je wel op 3 hoog of in een rijtjeshuis en komen de muren soms op je af. Hoe leuk is het dan om je eigen toevluchtsoord te hebben? De afgelopen maanden hebben we allemaal ervaren hoe het is om thuis te zitten. Misschien zit je zelfs nog steeds zoveel mogelijk thuis. Ook werden diverse vakanties geannuleerd. Inmiddels komt het weer op gang, maar het doet je wel beseffen dat het niet zo vanzelfsprekend is om te kunnen gaan en staan waar je wilt. Vandaag deel ik daarom meer informatie over je eigen toevluchtsoord waar je wel ALTIJD naar toe zou kunnen. Heb je al een idee wat ik bedoel? Lees snel verder, dan kom je erachter!

Vrijheid

We willen het liefst zoveel mogelijk vrijheid en die vrijheid werd ons afgenomen de laatste paar maanden. Niet voor niets natuurlijk, maar des te meer verlangden we naar de periode wanneer we wel weer op stap zouden mogen. Tijdens onze zoektocht naar een huis, kwamen we eerst op een ander idee waar ik vooral heel enthousiast over was. We wonen nu in een klein huisje en op de bovenverdieping kunnen we al niet eens normaal rechtop lopen. Wij waren duidelijk op zoek naar meer ruimte, alleen ik had geen vast contract en we wilden de jaarcijfers van 2019 nog even afwachten voor we weer naar een hypotheekadviseur zouden gaan. Rond oktober 2019 kreeg ik de tip om te kijken naar een plek op de lokale camping voor een chalet.

Hypotheekvrij

Een chalet kun je huren, maar ook kopen. Je hebt niet te maken met een hypotheek en op de camping woon je heerlijk vrij, in de natuur (het bos). Tenminste, op onze lokale camping. Ik zag er de voordelen wel van in. Al is het wel zo dat je niet voor altijd mag wonen op een camping, het moet eigenlijk een toevluchtsoord zijn. Daarnaast heb je natuurlijk wel gewoon vaste lasten op een camping, maar je hebt geen schulden bij de bank. Na een tijdje nadenken besloot ik dat het toch niet verstandig was om ons spaargeld uit te geven aan een chalet en heb ik het idee in de koelkast gezet. Inmiddels hebben wij een huis gekocht, maar het idee van een eigen toevluchtsoord vind ik nog steeds heel fijn.

Toevluchtsoord

Om altijd op vakantie te kunnen (in eigen land) is een investering in een chalet/stacaravan het geld waard (vind ik). Als de muren thuis op je af komen, heb je immers nog je vakantieadres. We hopen er niet op, maar als er weer een pandemie komt, dan kan jij nog steeds op vakantie. Een chalet kopen kan op verschillende manieren. Je kan kijken naar een nieuw chalet, maar je kan ook gaan voor tweedehands en een nog leukere optie: je kan je eigen chalet ook laten ontwerpen op maat. Zo kan je hem bijv. van duurzamere materialen laten maken. Een beetje een tiny house idee, maar dan zo groot als jij zelf wilt. Voor een stacaravan kopen geldt ook dat het nieuw en tweedehands kan. Lijkt het je leuk om te kamperen, maar kan je niet zonder luxe? Ook dat is geen probleem, want jij kiest zelf hoe luxe het wordt.

Handig om te weten

Je stacaravan kan geplaatst worden door heel Nederland en door een groot deel van Europa. Ook je chalet kan geplaatst worden op een bestemming naar keuze. Meer zien? Bezoek dan een van de showterreinen van De Bergjes.

Rust

Voordeel van een chalet/stacaravan is, dat ze meestal in een groene omgeving staan. Groen = rust. Ook ideaal voor als je een huisdier hebt. Lekker wandelen in de natuur en het gevoel dat je tot rust komt.

Geld verdienen

Ook kan je toevluchtsoord wat opleveren, want in de weken/weekenden dat jij er niet bent, kan je je plek gaan verhuren. Zo verdien je er ook nog wat aan.

 

Kortom, er zitten behoorlijk wat voordelen aan het kopen/huren van je eigen toevluchtsoord, maar er is één ding wat je er wel voor nodig hebt: het geld om te investeren in je toevluchtsoord. Als jij het geld had, zou jij het de investering waard vinden? Laat het weten in de reacties!

Comments (1)

  • Naomi

    31 juli 2020 at 08:34

    Zo’n eigen vakantieplekje is echt heerlijk! Je kunt er lekker heen als het jou uitkomt, ook even tussendoor in een weekend bijvoorbeeld. ik sluit niet uit dat ik me er ooit aan ga wagen.
    Naomi onlangs geplaatst…Kerk en autismeMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Alles over ons nieuwe huis en de verhuizing!

28 juli 2020