Blog post

Een originele bestelling bij Drukwerknodig

3 september 2019Marcelina

Ik mocht wat producten uitkiezen bij Drukwerknodig om te reviewen. Ik besloot om eens iets origineels te kiezen en niet voor een standaard visitekaartje te gaan. Het aanbod bij Drukwerknodig is vrij uitgebreid, maar toch was ik er vrij snel uit wat ik graag wilde. Beer kijkt wat agressief op de uitgelichte foto, maar jullie moeten weten dat ik 2 hondenkoekjes links boven mijn telefoon hield, zodat hij in ieder geval bleef poseren voor de foto. Hij wilde die koekjes blijkbaar heel graag, maar mijn hondje is alles behalve agressief! 😉 Lees snel verder om te kijken wat ik heb besteld en of het bevalt:

Foto laten afdrukken

Ik wilde graag een foto laten afdrukken, maar ik wilde niet voor canvas gaan. Onze slaapkamer is heel klein, maar de muren zijn ook heel kaal. Toen we gingen trouwen, wisten we dat dit geen huis was waar we heel lang wilden blijven wonen en dus hebben we ons vooral gefocust op de benedenverdieping. Toch wilde ik wat doen aan onze slaapkamer en ik besloot om te kijken welk aanbod Drukwerknodig had voor foto’s afdrukken. Dat aanbod bleek best wel uitgebreid te zijn. Zo kan je kiezen uit:

 1. Canvas
 2. Dibond
 3. Forex
 4. Fotobehang
 5. Fotoframe
 6. Fotoprints
 7. Fotovergroting
 8. Kalenders
 9. Kurk
 10. Plexiglas
 11. Tegeltjes
 12. Textielposter

Ik hoefde niet heel lang na te denken, want ik wilde heel graag een foto op kurk hebben. Dus zo gezegd, zo gedaan. Mijn eerste product werd een foto op kurk. Ik wilde graag een vakantiefoto laten afdrukken en ik besloot voor een foto van Cochem te gaan die mijn broertje van Dirk, mij & Beer heeft gemaakt.

Foto niet scherp?

Mocht je nou denken ‘hee die foto is helemaal niet scherp’, dan klopt je gedachte helemaal. Een foto op kurk werkt net even anders dan een foto op canvas. Ook zit er een bruine laag over de foto, vanwege de kurk. Ik vind dit zelf super gaaf en je weet dit (als het goed is) van tevoren als je voor kurk kiest. Ik wist dit wel in ieder geval.

Bestellen

Ik heb deze besteld op A2 formaat. Minpunt: hier zijn dus geen lijsten voor te vinden voor een fatsoenlijke prijs. Dit wist ik ook niet van tevoren, maar mijn zoektocht gaat gewoon door. Momenteel staat deze foto in onze woonkamer, maar zodra er een lijst omheen zit en hij dus wat steviger is, hangen we hem op in onze slaapkamer.

 

Boekenleggers

Ik besloot om ook even te kijken of Drukwerknodig iets kon betekenen voor mijn webshop. Dat konden ze absoluut en ik besloot om voor boekenleggers te gaan. Deze had ik nog niet in mijn webshop, maar wilde ik wel graag. Ik kon kiezen uit vele formaten en soorten, maar ik besloot om voor ‘standaard’ rechthoekige boekenleggers te gaan. Die zijn toch het meest praktisch. Waar ik geen rekening mee had gehouden, waren de afmetingen. Ik klikte zomaar een afmeting aan, zonder na te denken hoe groot de boekenleggers dan zouden zijn. Domme fout van mij en hier leer ik hopelijk van, want dit is al de tweede keer dat me dit overkomt op een webshop. Dus nu heb ik best wel grote boekenleggers, maar mijn buurvrouw vond deze afmeting juist geweldig. Vooral voor haar bijbel was deze afmeting perfect. Geluk bij een ongeluk dus. Ik hoor er meer enthousiaste reacties over en dus maakte ik me zorgen om niets. Ze zijn in mijn webshop inmiddels al te verkrijgen. *In overleg met Drukwerknodig mag ik ze verkopen

Ik heb een christelijke en een niet-christelijke variant en ze zijn los + in setjes te verkrijgen.

Over de boekenleggers

Ik bestelde ze dus iets te groot (wat mijn fout is), maar de rest van de opties heb ik heel bewust aangeklikt (gelukkig maar.) Zo koos ik voor stevig karton en ik wilde een glans afwerking. Dit is perfect gedaan door de drukkerij bij Drukwerknodig. Ik heb zelf de boekenleggers ontworpen en ik heb online de PDF bestanden aangeleverd. De rest regelde Drukwerknodig. Dit werkt overigens heel makkelijk allemaal. Zodra jij hebt betaald, mag je bestanden aanleveren en ze sturen na een paar uur (+ elke dag dat je ze niet aanlevert) een reminder om de bestanden online aan te leveren. Dit ging dus zonder problemen en de boekenleggers zien er helemaal precies zo uit, zoals ik ze had ontworpen. Je kunt naast boekenleggers trouwens ook je (notitie)boeken laten drukken bij Drukwerknodig.

Algehele beoordeling

Misschien had je het al wel door, maar ik ben dus heel tevreden over de service van Drukwerknodig en ook over de producten zelf. De boekenleggers komen goed van pas in mijn webshop en de foto met kurk komt in de slaapkamer (nadat ik DE perfecte lijst heb gevonden.) Nu heb ik voor mijn webshop niet één vaste drukkerij, dus hier ga ik zeker vaker bestellen.

Heb jij hier al eens besteld? Wellicht leuk om eens een kijkje te nemen, want naast boeken, boekenleggers en foto’s, kan je er ook terecht voor bijvoorbeeld je bedrijf. Denk aan spandoeken en andere reclame materialen. Geen bedrijf of webshop? Je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld een fotokalender of om los foto’s te laten drukken. Ik ben enthousiast geworden in ieder geval!

 

 

 

Comments (3)

 • Naomi

  3 september 2019 at 07:37

  De foto heeft een beetje een vintage-uitstraling, vind ik. Ik vind het heel mooi. En ik vind het verhaal achter de foto, met koekjes enzo, hilarisch.
  Naomi onlangs geplaatst…Nieuwe startMy Profile

 • Tania

  5 september 2019 at 13:48

  Wist niet dat je ook foto’s op kurk kon laten maken. Zo leuk

 • Marie de Jonge

  2 september 2020 at 11:10

  Goed om te weten dat je foto’s of tekst tegenwoordig kan laten afdrukken op verschillende materialen. Het lijkt me erg leuk om een tekst op een glasplaat te laten drukken. Ook grote oppervlaktes als spandoeken wil ik in de toekomst laten maken. Bedankt voor de tip!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Persoonlijk interview met: Foodies Have Arrived

2 september 2019

Next Post

Persoonlijk interview met: Sarah-Esther

4 september 2019