Lifestyle

Een opgeruimd hoofd? 5 tips!

Ik ben vast niet de enige bij wie het hoofd soms overloopt. Sta je te stofzuigen, zie je om je heen allerlei dingen die ”ook wel een schoonmaakbeurt verdienen”. Ondertussen probeer je je baby te vermaken en denk je aan die ene afspraak die je echt niet moet vergeten. Het wordt nog even lastiger als je ook vanuit huis moet werken. Ik deel vandaag 5 tips voor een opgeruimder hoofd. Heb je op het eind nog een leuke toevoeging? Laat het dan zeker weten!

1. Schrijf het op

Dan is het al uit je hoofd en heb je op een vaste plek staan wat je nog moet doen. Er zijn diverse notitieblokjes, notitieboekjes en to-do lijstjes te vinden.

2. Opgeruimd huis = opgeruimd hoofd

Vast niet de eerste keer dat je deze uitspraak hoort en dat is niet voor niets: als jouw omgeving opgeruimd is, word je hoofd automatisch ook rustiger. Dus ruim het aanrecht op en stofzuig de vloer (bij wijze van). Dan hoef je daar niet meer aan te denken.

3. Organiseren kun je leren

Naast opruimen, is organiseren ook belangrijk voor een opgeruimd hoofd. Zo shop je bij Bellea bijvoorbeeld een diplomamap waarin jij overzichtelijk je diploma’s kunt bewaren, maar ook kun je er terecht voor bijvoorbeeld showtassen. Als het binnenin jouw kastjes ook opgeruimd is, word je daar alleen maar blijer van natuurlijk. Mocht je denken dat deze website alleen geschikt is voor grotere oplages, dan heb je het mis. Je kunt ook kleinere oplages van bijvoorbeeld standaard ringbanden en mappen bestellen. Wel wordt het aantrekkelijker (als in: voordeliger) als je grotere oplages besteld.

4. Planning is key

Plannen is ook organiseren, maar dan op papier. Er zijn diverse handige planners te vinden. Tip: zoek er een uit bij een boekhandel. Dan kun je in het echt zien of de planner bij je past en eventueel het papier even voelen. Ik werk zelf in een bullet journal. Ook een manier van plannen.

5. Minimaliseren kun je leren

Als je dan nog aan het plannen, organiseren, opschrijven en opruimen bent: minimaliseren. Doe afstand van de producten die jou niet meer blij maken, die in de weg staan of waar je niets meer aan hebt. Wie weet kun je er een ander nog blij mee maken, het verkopen of op een weggeefhoek zetten. Minder spullen = opgeruimder hoofd.

Lastig

Nu weet ik ook wel dat dit lastige stappen kunnen zijn. Ik heb van mijn man het boek: The Home Edit gekregen (bekend van Netflix). Daar staan handige tips in om op te ruimen, maar ook om op te bergen en te organiseren. Wie weet heb jij er ook wat aan!

1 Reactie

  1. Opschrijven is mijn absolute favoriet. Alleen wil mijn hoofd het dan nog niet altijd direct vergeten. Leerpuntje;).
    Naomi onlangs geplaatst…Advies ggz (3) ~ Toch geen autisme?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge