De keuken: verbouwen of helemaal nieuw?

In een serie blogs over de zoektocht naar ons nieuwe huis, onze droomkeuken en onze droombadkamer deelde ik al diverse wensen van ons. Inmiddels wonen we alweer ruim een jaar in ons nieuwe huis en we verbouwen langzaamaan wat. Ons huis was op zich instap klaar, maar het was wel volledig in style van de vorige bewoners. Die hadden overigens een prima style, maar nu passen we het aan naar onze wensen. Zo zitten we eigenlijk al een tijdje met een dilemma over onze keuken: verbouwen of helemaal nieuw? Ik neem jullie mee in deze blog! Lees je mee?

 

Waarom deze keuze?

Onze keuken komt uit 2008 als ik me niet vergis. Het bestaat uit twee gedeeltes die tegenover elkaar staan. Op zich prima, want zo heb je echt een keukenblok, maar liever had ik een mooie hoekkeuken gehad en veel meer opbergruimte. Wij komen uit een piepklein huisje en we waren dolgelukkig met meer kastruimte, maar eigenlijk hebben we niet eens zo extra veel ruimte erbij. Toch is onze keuken absoluut niet lelijk en we kunnen ook het een en ander oplossen met extra plankjes bijvoorbeeld. Er zit namelijk ook een groot nadeel aan een nieuwe keuken: de vloer. Als we voor nieuw gaan, moet de vloer (die door het hele huis hetzelfde is, beneden) ook aangepast worden. En van het een komt het ander, want het liefst hebben we ook een andere vloer. Dus als je dan toch bezig bent… 😉

Verandering

Op zich willen wij dus best een verandering, maar het brengt weer heel veel onrust met zich mee. Wat zouden jullie doen in onze situatie? Onze huidige keuken heeft zo zijn gebreken en het is onhandig ingedeeld, maar verder functioneert alles wel.

Onze droomkeuken

Hier heb ik al eens eerder over geblogd, maar toen hadden we ons huidige huis nog niet. De keuken in ons huidige huis kan maar op één logische plek komen. We hebben al gedacht aan eiland keukens, maar ons huis is niet heel groot en dat zou zonde zijn van de ruimte, dus liever gaan we toch voor een hoekkeuken. Via Nuva keukens ontdekte ik dat luxe keukens helemaal niet duur hoeven te zijn.

De style van deze keuken spreekt me erg aan, maar deze keuken is perfect voor een groot luxe huis en dat hebben wij dan weer net niet ;). Toch kun je je opties bespreekbaar maken tijdens een gesprek. De keuken kan op maat aangepast worden naar jouw huis.

Wensen

Ik heb onze wensen even op een rijtje gezet voor onze droomkeuken:

 1. Keuken in L vorm
 2. Vaatwasser, oven/magnetron en ingebouwde koelkast
 3. Hoge kasten tot het plafond
 4. Veel opbergruimte
 5. Landelijk/industrieel
 6. Hout, zwart, strak
 7. Elektrisch koken
 8. Afzuigkap die je niet ziet
 9. Gezellige, sfeervolle keuken

Moet te doen zijn, toch?

Wat zouden jullie doen in onze situatie: nog even doorzetten met deze keuken (en verbouwen) of gaan voor een heel nieuw ontwerp (en dus ook een nieuwe vloer ;))?

 

2 reacties

 1. zegt:

  Oef, lastige keuze. Als die nieuwe vloer er toch moet komen, zou ik denk ik doorsparen en dan t.z.t. alles in één keer doen. Maar ja, dan zit je nog wel even met de huidige keuken;).
  Naomi onlangs geplaatst…Boekenpraat: De oorlog die mijn leven redde (Kimberly Brubaker Bradley)My Profile

 2. Ja, daar neig ik ook naar inderdaad. Dat we in één keer alles uitruimen en er dan ook meteen vanaf zijn 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge