Blog post

Alles over ons nieuwe huis en de verhuizing!

28 juli 2020Marcelina

Als je me volgt op Instagram, dan is het je vast niet ontgaan dat we inmiddels een huis hebben gekocht. Na diverse blogs over onze droomkeuken en droomslaapkamer bijvoorbeeld, is het nu tijd om alles te delen over ons droomhuis. In deze blog vertel ik je meer over ons nieuwe huis, wanneer de verhuizing is en hoe het ging met bezichtigen etc. Lees je mee?

Huizenjacht

Ik deelde een oproep op Facebook/Instagram met de mededeling dat we wilden verhuizen en dat we op zoek waren naar een huis in Urk of Tollebeek. Uiteraard waren we zelf al een tijdje actief op Funda, maar het is handig (in ieder geval in onze regio) om ook via Social Media te zoeken, omdat huizen vaak al verkocht worden voor ze online staan. Daar kregen we een aantal reacties op. Een reactie was van iemand wiens huis we al gezien hadden op Funda, maar waar we van dachten dat het huis op het noorden stond. We waren totaal niet veeleisend, maar we wilden wel graag zon op de achterstraat. Nadat ze via Messenger had bevestigd dat het huis toch echt niet op het noorden stond, besloten we om een bezichtiging in te plannen.

Onze eerste bezichtiging

Op 2 maart 2020 hadden we onze allereerste bezichtiging bij het huis ”op het noorden”. Het was een regenachtige dag en eigenlijk had ik al contact met iemand voor een ander huis wat me veel meer aansprak. Ik had geen zin om deze bezichtiging te cancellen en het leek me goed voor de oriëntatie, dus na mijn werk zijn we er toch maar heen gegaan. Op deze sombere namiddag werden we al meteen verrast toen we het huis binnenkwamen.

Mooier dan verwacht…

Natuurlijk hadden we op Funda al wel het een en ander gezien van het huis, maar in het echt was het veel mooier. Er was enorm veel ruimte, er hoefde niets aan te gebeuren (in eerste instantie) en we werden eigenlijk al een beetje verliefd. Wel waren er andere mensen die het huis al bezichtigd hadden, dus als we het huis wilden, moesten we snel zijn. We lieten het bezinken, maar de dag erna besloten we beide dat we een bod wilden uitbrengen. Meteen dus, op het allereerste huis dat we hadden bezichtigd.

Bod geaccepteerd

Ons bod kreeg een tegenbod en we kwamen tot een compromis. Daarna waren we eigenlijk al de eigenaars van het huis. Op 16 maart (de dag dat alle scholen dicht moesten) zaten we om de tafel om de papieren te ondertekenen. We dachten dat het daarna wel geregeld zou worden, maar toen begon de rompslomp pas eigenlijk haha.

Papierwerk & rente

Dirk, mijn man, is ondernemer. We kochten een huis middenin de corona periode en dat zorgde voor extra papierwerk, want wat als Dirk zijn onderneming de ”crisis” niet zou overleven? Niet elke bank was even enthousiast om met ons samen te werken. Daarnaast had ik een invalcontract en ook dat hielp niet echt mee. We hadden al wel wat navraag gedaan voor als er echt weer een crisis zou komen en wat dat met onze rente zou doen. De actuele rentestanden waren op het moment dat wij ondertekenden nog gunstig wat een hypotheek betreft, dus we hoopten dat er niet al teveel zou veranderen. Uiteindelijk is het ons gelukt (met behulp van onze hypotheekadviseur) om een goede rente vast te stellen over het geld dat we gingen lenen bij de bank.

De verhuizing

We moeten nog eventjes wachten, maar deze zomer kan ik alvast wat inpakken. In oktober vindt de verhuizing plaats (als het goed is). Ook een groot deel van de meubels hebben we al binnen. Die laten we mooi bezorgen op de eerste verhuisdag. We hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken! Eindelijk verhuizen naar ons droomhuis met een mooie tuin, prachtige keuken, fijne slaapkamer en alle andere extra’s dat het huis heeft! Ik hou jullie op de hoogte, hier of op Instagram! 🙂

 

Ben jij al eens verhuisd? Zo ja, heb je een tip voor ons?

 

Comments (2)

 • Naomi

  28 juli 2020 at 09:42

  Wat een geweldig huis. Die schuifdeur ook: prachtig!
  Heel veel succes met verhuizen en alle rompslomp. Mijn tip: niet alles hoeft tegelijk;).
  Naomi onlangs geplaatst…Kijkje achter de blogschermenMy Profile

 • Marcelina

  28 juli 2020 at 12:24

  Ja, daar was ik ook meteen verliefd op haha. Dankjewel 🙂 Goede tip… Ik wil nog wel eens teveel doen 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Lightroom filters testen van Pixgrade

22 juli 2020