Blog post

7x vooraf regelen voor je een webshop opent

14 september 2021Marcelina

Een hele poos terug heb ik een blog geschreven over hoe jij je eigen webshop kunt bouwen en welke 5 dingen je nodig hebt voor het starten van een webshop. Vandaag deel ik een aantal dingen die je vooraf moet regelen voor je jouw webshop gaat openen. Je kunt wel lukraak gaan starten, maar een goede voorbereiding is het halve werk en het scheelt je ook wat stress. Ik praat uit ervaring, want ik had dit allemaal nog niet zo goed voor elkaar toen ik mijn webshop in 2018 opende. Lees je mee met de tips?

1. Reclame

Reclame kun je in dit geval in de breedste zin opvatten. Misschien is er wel een lokale/regionale krant die een stukje wil schrijven of ken je iemand met een Youtube kanaal die jouw opening wil delen in een filmpje. Ook kan je voor flyers zorgen. Die kan je aan familie geven of door brievenbussen doen in je buurt bijvoorbeeld.

2. Verzending

Hoe ga je jouw producten verzenden? Past het in een envelop? Heb je brievenbusdoosjes nodig? Of heb je zelfs kartonnen dozen nodig? Misschien is je aanbod wel zo breed, dat je alles moet kopen. Het is goed om hierover na te denken en de materialen alvast thuis te hebben. Zo grijp je niet mis. Snelle verzending = happy klant en happy klant = happy jij!

3. Website moet af zijn

Een webshop openen met een site die niet af is, is een slecht begin. Zorg dat je met alles rekening hebt gehouden voordat je webshop opent. Denk hierbij ook aan een privacy verklaring, een betaalsysteem en duidelijke foto’s.

4. Social media

Dit hangt een beetje samen met punt 1, maar het is handig om de socials alvast klaar te hebben staan voor jouw webshop. Denk aan: Facebook, Instagram en evt. Tiktok of Youtube. Als mensen enthousiast zijn over je shop, dan willen ze je graag volgen om op de hoogte te blijven, maar ook vooraf is het handig dat je alvast laat weten dat je webshop eraan komt om mensen enthousiast te maken.

5. Verzendsysteem

Je materialen klaar hebben liggen is stap 1, maar wat wordt jouw verzendsysteem? Kies je voor PostNL, DHL, GLS of DPD bijvoorbeeld? Kijk ook welke ophaalpunten bij jou in de buurt zitten. In mijn buurt zit alleen een PostNL punt, maar als ik een dorp/stad verderop kom, dan heb ik ook DHL en DPD in de buurt. Bedenk ook hoe je het gaat doen met een factuur. Stuur je die per mail of stop je ook een factuur in je pakket? Ik heb voor het eerste gekozen. Klanten ontvangen niet dubbelop.

6. Openingsactie

Hoe ga jij je webshop met een knaller openen? Juist, met een winactie waardoor mensen enthousiast worden om je te volgen. Je kan ook kleine cadeautjes weggeven zoals bij de eerste 10 bestellingen bijvoorbeeld. Of je geeft een kortingsactie voor de eerste 3 dagen bijvoorbeeld. Er zijn genoeg ideetjes te bedenken.

7. Internationaal?

Misschien wil jij je wel helemaal niet richten op Nederland en België, maar zit je breder te denken. Houd rekening met een CMR vrachtbrief als je internationaal gaat verzenden. De CMR  vrachtbrief wordt gebruikt bij internationaal transport over de weg. Wanneer goederen vervoerd worden door of naar een land dat is aangesloten bij het CMR verdrag, dan is een CMR vrachtbrief verplicht. Bij Logistiekconcurrent koop je makkelijk en snel vrachtdocumenten voor elke situatie.

 

Als je iets aan deze tips hebt gehad, vind ik het leuk als je dat laat weten! 🙂 Laat dan ook even weten wat jouw webshop is. Heb je al een webshop? Deel die in de reacties, ik vind het leuk om nieuwe ondernemers te leren kennen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Wat God in deze tijd zoekt...

7 september 2021