Lifestyle Ondernemen

5 verschillende manieren om online je geld te verdienen

Tegenwoordig zijn er meer banen dan ooit online te vinden. Je hebt dan ook vele ‘digital nomads’ die plaatsonafhankelijk aan het werk zijn. Die vind je vooral in steden/op eilanden waar een zeer goede wifi/3g verbinding ligt. Vandaag deel ik met jullie 5 verschillende manieren om online je geld te verdienen. Wie weet wat voor jou. Lees je mee?

1. Start een webshop


Er is laatst al een speciaal artikel online gekomen over het starten van een webshop, maar het is denk ik wel duidelijk dat je geld kunt verdienen via een webshop. Let wel op: je moet natuurlijk eerst geld investeren voordat je kunt verdienen. Als je het op de juiste manier aanpakt, dan is het zeker mogelijk om geld te verdienen via een webshop, maar het een en ander is ook afhankelijk van wat je gaat verkopen natuurlijk.

Meer manieren om online geld te verdienen leer je in de Viral Academy. Met code ”MARCELINA200” krijg je €200 korting.

2. Word promotiemedewerker

Wil jij in je eigen regio aan het werk als promotiemedewerker voor bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely, Kleenex of Starbucks ? Kijk dan eens voor meer informatie over promotiewerk. Je kent het begrip ‘samples’ vast wel toch? Sampling is de oplossing om jouw doelgroep alvast kennis te laten maken met het product. Kortom: je deelt mini versies van je product uit aan je doelgroep, om ze zo alvast kennis te laten maken met het product dat jij gaat promoten. Je kunt op de site vrijblijvend contact opnemen om meer informatie te weten te komen en om te kijken of promotiemedewerker worden iets voor jou is natuurlijk.

3. Begin je eigen blog

Uiteraard kun je net als mij ook blogger worden. Ik heb hier ook al eens een blog over geschreven. Verdien je meteen geld met je blog? Nee, dat valt wat tegen, want meestal duurt het minstens een half jaar voordat je wat geld verdient met bloggen. Ligt er ook aan hoe snel je groeit. Stel dat jij 6 weken vrij hebt en je hebt binnen een week je blog klaar zeg maar en het eerste artikel staat online, dan kan je vrij snel gaan promoten en je website bouwen tot iets groots. Daarvoor heb je dus wel tijd nodig, want dit gaat niet in één keer. Maar let ook op: ga geen blog verdienen om het geld, want dat gaat vaak mis. Ik begon mijn blog, omdat ik het leuk vond om te schrijven en ik kon hier mijn creativiteit in kwijt. Na ongeveer een half jaar kreeg ik een verzoek of ik betaalde blogs wilde schrijven. Nog steeds verdien ik wat geld met mijn blog, maar het is meer zakgeld dan leefgeld om het zo te zeggen. Ligt er natuurlijk ook aan of je blog een hobby is of dat je wilt dat het je werk wordt.

4. Word tekstschrijver/freelancer

Je hebt online diverse platformen waar jij jezelf als freelancer kunt aanmelden. Meestal gaat het dan om tekstschrijvers. Er zijn veel bedrijven die heel goed een tekstschrijver kunnen gebruiken. Google maar eens voor wat meer informatie hierover.

 

5. Vul enquêtes in

Ja, er zijn echt diverse websites waarop je enquêtes kunt invullen voor geld. Let wel op: invullen duurt vaak een kwartier en er makkelijk doorheen klikken gaat echt niet zomaar. Ik spreek uit ervaring. Het is vermoeiend werk om te doen, omdat de enquêtes echt heel divers zijn, maar het is zeker een optie om geld te verdienen online. 

 

Tot zover mijn tips over online werken. Heb je nog een leuke toevoeging? Laat het me weten in de reacties. Welke manier lijkt jou het leukste? 🙂

 

 

 

*dit artikel betreft een samenwerking

8 Reacties

 1. zegt:

  Super, dit artikel. Lekker veel informatie waar ik best al een poosje naar op zoek ben, maar er is zóveel te vinden. Nu staat ’t even eenvoudig op een rij. Ik zit nu bijna een jaar thuis en word erg aangemoedigd om iets freelance te gaan doen en om teksten te gaan schrijven. Dat is ook wel echt mijn grote droom, maar ik vind het lastig hoe ik dat dan moet realiseren. Ik zou er namelijk wel van moeten leven en nouja, geen opdrachtgevers is geen inkomen. Ik ga toch nog maar weer eens online kijken naar hoe het zit met teksten schrijven voor bedrijven.
  Naomi onlangs geplaatst…Open brief aan wielrennersMy Profile

 2. Ja, als je thuis zit, dan is de stap naar online werken misschien nog wel makkelijker, omdat het vaak in je eigen tempo kan. Ken je de Facebook groep ‘bloggers gezocht’? Daar zoeken ze ook vaak tekstschrijvers ? succes!

 3. Ik werk als freelance online marketeer vanuit Barcelona en verdien dus ´online´ mijn geld. Het is niet altijd makkelijk om zelfstandige te zijn, want je moet altijd op zoek naar klanten e.d, maar het is ook een luxe om je eigen tijd te kunnen indelen en te werken vanaf de werkplek die je wenst…..
  Debby – Barcelonamom.com onlangs geplaatst…Vaderdag in SpanjeMy Profile

 4. zegt:

  Als promotiewerker ben je niet online aan de slag, toch? De anderen vind ik allemaal goede opties. Zelf vond ik een tijd geleden Textbroker erg fijn: tekstjes schrijven voor een bedrag.
  Simone onlangs geplaatst…Beauty: Weleda haarverzorging reviewMy Profile

 5. Ja klopt, maar het is een optie om online werk te vinden. Moet ik er even beter bij zetten 😉 thanks!

 6. zegt:

  Ik verdien met mijn blog amper tot geen geld, maar dat is ook niet het doel van mijn blog. Ik blog hobbymatig en vind het tot dusver prima hoe het nu gaat.

  Janet onlangs geplaatst…Fraser Island – de parel van Oost-AustraliëMy Profile

 7. Fijn om te horen! Bloggen moet tenslotte ook leuk blijven ?

 8. zegt:

  Goede tips! Leuk als je online wat extra’s kan verdienen.
  Maaike onlangs geplaatst…Bezoek West Bay, het dorpje uit de serie BroadchurchMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge