Lifestyle Ondernemen

5 tips voor het starten van een eigen webshop

Als jonge ondernemer, weet ik wat erbij komt kijken als je een webshop gaat regelen voor je onderneming. Sinds september 2018 heb ik mijn eigen webshop Marcelina.eu waar ik kaarten verkoop. Dat was best wel even wat regelwerk. Ik deel vandaag wat handige tips voor iedereen die ook een webshop wil starten.

1. Vind een website waar jij je webshop ‘gaat bouwen’.

Je hebt tegenwoordig vele sites om je webshop te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld via WordPress, waar ik ook mijn webshop heb geregeld. Je kunt een plugin downloaden zoals Woocommerce en de rest werkt heel makkelijk. Let wel op, want je krijgt een .wordpress.com domeinnaam. Als je professioneler wilt, kan je dit laten omzetten naar .nl, .com, .net, .eu etc.

2. Een goede template is het halve werk
Je wilt natuurlijk niet dat jouw webshop er als een rommeltje uitziet. Zoek bij de site waar je jouw webshop bouwt naar een goed thema dat ook echt bij je shop past. Eventueel kan je ook betalen voor een mooi thema. Zo heeft WordPress verschillende betaalbare opties, maar hoe dit bij andere sites zit, weet ik niet. Via Etsy kan je bijvoorbeeld ook nog templates kopen.

Leestip: Hoe maak je een webshop?

3. Investeer in je webshop
Je kunt geen webshop starten zonder producten. Ik ben zelf met 2 producten begonnen en nu verkoop ik 4 soorten producten. De volgende producten zijn onderweg. Ik raad zelf aan om een vast bedrag steeds apart te leggen dat je mag gebruiken om te investeren. Dat doe ik nu ook en dan weet ik wat ik te besteden heb. Ook raad ik aan om geld te investeren in het uiterlijk van je webshop (tip 2).

4. Laat een logo ontwerpen voor je
Als je zelf goed logo’s kunt ontwerpen, zou ik dat zeker doen, maar als je wat knutselt in Canva of Paint, dan raad ik aan om het professioneler aan te pakken. Zo heb ik een grafisch vormgever gevraagd om voor mij een logo te maken. Ik zou willen dat ik dat meteen had gedaan. Mijn logo staat sinds een week online en zorgt meteen voor een professionelere uitstraling.

5. Let op de kvk inschrijving
Je webshop komt niet meteen in aanmerking voor de Kamer van Koophandel. Hiervoor moet je aan een aantal eisen voldoen. Hou dit goed in de gaten voordat je een boete krijgt. Je kunt dus eerst gewoon starten.

Meer weten?

Lees handige tips over een eigen bedrijf starten op het blog van Boekhoudprogramma-vergelijken.com. Ook als je wat meer te weten wilt komen over het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Lees de belangrijkste tips in het artikel en ze vertellen daarin uitgebreid waar jij nog meer rekening mee moet houden als je je eigen webshop start. Zo sla je geen flater met je eerste webshop. Ik wens je veel succes en als je vragen hebt? Laat het maar weten, ik beantwoord ze graag!

*Dit artikel betreft een samenwerking

 

Wil je dit later nog eens teruglezen? Bewaar het op Pinterest!

9 Reacties

 1. Handige tips! Ik ben onlangs gestopt met mijn online winkel omdat ik er gewoon geen tijd meer voor had, maar deze tips had ik destijds zeker wat aan gehad.

  Danielle onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #22My Profile

 2. Krystle zegt:

  Handige tips! Wilde altijd graag een eigen webshop met leuke hebbedingetjes, maar is er nooit van gekomen.

 3. Ik heb op mijn Blogger blog een webshop geïnstalleerd en dat ging werkelijk verrassend makkelijk vond ik.

 4. Wat een handig artikel. Fijne tips geef je!

 5. Hele goeie tips. Goed om te weten.

 6. Voor mijn website heb ik ook WooCommerce gedownload. Ik vind het een handige tool om te gebruiken. Dat is fijn, want ik weet zelf helemaal niks van codes.

 7. Ik ben aan het plannen om mijn eigen webshop te maken maar heb wel nog wat struggles. Zou je trouwens iets meer uit kunnen leggen over de kvk en de eisen/regels? alvast bedankt!
  Roxanne van Reeuwijk onlangs geplaatst…Lekker Leven Met MinderMy Profile

 8. Goede vraag! De precieze regels weet ik niet uit mijn hoofd. Mijn advies: zoek op de ‘kleine ondernemersregeling’ op de KvK site. Daar heb ik ook veel aan gehad 🙂 Als je 10 producten hebt, hoef je geen KvK. Wil je bij een groothandel inkopen en/of Ideal op je webshop hebben, dan moet je echt een eigen BTW nummer hebben. Verder heb ik voor de zekerheid via de KvK gechat met iemand over of een inschrijving nodig was. Dat gesprek was ook heel waardevol. Misschien heb je hier wat aan? 🙂

 9. Roxanne zegt:

  Daar heb ik zeker iets aan, bedankt voor het snelle antwoord, ik ga het even onderzoeken 😉 fijne avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge