5 kenmerken van onze droombadkamer

Wij wonen sinds oktober 2020 in ons huis en voor ons woonde er een groot gezin. Wij hebben voor het huis gekozen, omdat het er in de basis goed uitzag en we niet direct grote verbouwingen hoefden uit te voeren. Zo was het in eerste instantie ook met onze badkamer, totdat we er gingen wonen. Toen merkten we wat mankementjes en de indeling van de badkamer vonden we ook niet helemaal ideaal. Wel praktisch voor een groot gezin, maar niet handig voor ons. Dus we knappen nu steeds een gedeelte op van het huis en vandaag droom ik alvast verder over onze toekomstige droombadkamer. Droom/lees je mee?

Strak

Dat is het eerste woord dat in mij opkomt als ik denk aan een nieuwe badkamer: strak. Ik vind dat echt bij een badkamer passen. Er hoeven van mij geen tierelantijntjes op de muur of patroontjes in de tegels. Ik hou van een vaste basis die er mooi en strak uitziet.

Kleur

De kleur van onze nieuwe badkamer vind ik wel lastiger, want ik vind wit mooi strak, maar teveel wit vind ik ook maar niks. Zwart wil ik liever niet overal, want dat maakt je badkamer weer zo donker en onze badkamer is niet heel erg ruim. Grijs of donkerblauw zou ik ook wel mooi vinden. Houttinten is ook iets dat bij ons past. Bijvoorbeeld een houten badkamermeubel zoals kastje met een waskom erop.

Douche/bad

Momenteel hebben we een bad (die te dicht op de wc is gebouwd) en een (regen)douche. Het liefst zou ik in een nieuwe badkamer weer allebei willen, maar dan moeten we goed kijken naar de indeling van de badkamer.

Kastruimte

Iets wat ik nu echt mis, is kastruimte. We hebben zelf een kastje geplaatst, maar die neemt best veel ruimte in beslag. Er is niet echt plek voor een kast waar beautyspulletjes e.d. in kunnen. Hoe ik het precies voor me zie, weet ik nog niet, maar misschien een kast met een spiegel erop? Daarnaast hebben we nu twee wastafels, maar ik vind dat overbodig. Ik ga toch veel eerder op bed dan mijn man en in de ochtend moeten we er ook nooit tegelijk zijn.

Details

Zoals ik al eerder noemde, vind ik hout wel echt een mooie toevoeging aan een badkamer. Een botanische stijl is ook wel iets wat bij ons zou kunnen passen, maar dan wel ingetogen. Niet in iedere hoek van de badkamer een paar planten. Op de foto hierboven zie je al een houten badkamermeubel met waskom dat spreekt mij/ons wel aan. Zo komen alle punten van hierboven wel een beetje terug in de foto: strak, kastruimte, hout etc. Het enige wat ik niet voor elkaar zou kunnen krijgen in ons huis, zijn die mooie balken bovenaan. Helaas heeft onze badkamer een schuin gedeelte waardoor dat echt niet mogelijk is. Daarnaast vind ik dat het ook niet past in ons huis om dat toe te voegen. Daarvoor is het allemaal te laag. Al ziet het er wel prachtig en authentiek uit.

Pinterestbord

Wat vind jij belangrijk als het gaat om jouw droombadkamer? Ga jij voor gemak of heb je wel wat eisen bijvoorbeeld als het gaat om interieur? Laat het weten in de reacties! 🙂

 

 

 

Met deze afbeelding sla je deze blog op, op Pinterest 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge