4 manieren om reclame te maken voor je eigen onderneming

De laatste tijd heb ik best vaak blogs online gezet over ondernemen of over het maken van een webshop. Vandaag deel ik tips om reclame te maken voor je eigen onderneming, want je wilt natuurlijk wel je klantenkring uitbreiden als (startende) ondernemer. Lees maar mee met de tips:

 1. Maak een eigen Facebook- en Instagrampagina aan voor je onderneming

Het is wel leuk bedacht om alles van je onderneming te promoten op je eigen Facebook account bijvoorbeeld, maar erg handig is het niet. Je wilt niet je huidige vrienden aantrekken als klanten, maar jij wilt de ideale klanten naar je toetrekken. Dus is het verstandig om een aparte pagina aan te maken op Facebook waarop je alles deelt wat bij je onderneming hoort. Uiteraard kun je wel je vrienden uitnodigen om je pagina leuk te vinden en zo af en toe wat delen op je persoonlijke account, daar is ook niets mis mee. Voor Instagram geldt hetzelfde. Als je een Facebook pagina hebt, kan je op Instagram ook een zakelijk account aanmaken. Instagram is net even wat populairder dan Facebook, maar probeer wel je ideale klanten aan te trekken. Soms zitten je ideale klanten meer op Facebook en soms zijn ze actiever op Instagram.

 1. Maak je eigen visitekaartjes

Via Vistaprint kun je bijvoorbeeld je eigen visitekaartjes ontwerpen. Zorg wel dat je eigen logo erop staat natuurlijk. Als je visitekaartjes hebt, kun je die uitdelen en dat is weer een vorm van reclame maken. Zo stond ik laatst op een ‘fair’ met mijn kaartenwebshop en als ik wat kaarten aan iemand verkocht zei ik ‘neem meteen een visitekaartje mee, dan kan je me bereiken als je weer kaarten nodig hebt’.

 1. Maak van je auto een bedrijfsauto

Je hoeft niet perse een auto van de zaak te hebben om reclame te maken voor je eigen onderneming hoor. Zo heb je een divers aanbod aan magneetstickers voor je auto en daarnaast zijn er ook nog reclameplaten te vinden. Zo heeft mijn eigen auto (nog) geen magneetsticker, maar op de bus van Dirk zie je wel stickers als reclame. Wat extra handig is, aangezien we met zijn bus vaak ‘on the road’ zijn. We reizen heel Nederland door en dus zien extra veel mensen meer informatie over zijn bedrijf. Een extra tip van mij: kies geen standaard sticker of een standaard kleur. Kies een magneetsticker voor je auto die er echt uitspringt. Zo val je extra op en lezen mensen eerder de tekst op je sticker ;).

 1. Bezoek beurzen, fairs, markten etc.

Als je een mooie auto/bus met bestickering hebt en je hebt fantastische visitekaartjes en je bent ook nog actief op social media, dan is het ideaal om je klanten op te zoeken. Het ligt er natuurlijk aan wat voor onderneming/bedrijf je hebt, maar voor elke sector is er wel iets te vinden waar jij je klantenkring kunt uitbreiden. Dus zoek eens online wat er voor jouw sector te vinden is. Wie weet sta jij dan binnenkort wel op een markt of bezoek je een grote beurs in Brussel bijvoorbeeld.

 

Tot zover mijn tips over reclame maken voor je onderneming. Welke pas jij allemaal toe? Heb je nog een toevoeging? Laat het dan ook zeker weten in de reacties 🙂

 

7 reacties

 1. zegt:

  Het lijkt mij best lastig om reclame te maken voor je eigen onderneming. Ik zou daar toch een beetje ‘verlegen’ voor zijn, denk ik. Mooie manieren beschrijf je hier. En zéker op zo’n beurs kun je natuurlijk heel veel mensen op één dag bereiken.
  Naomi onlangs geplaatst…Open brief aan wielrennersMy Profile

 2. Wat een leuke tips!
  Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Winactie 3: Blind Verdriet van Bjorn Van den EyndeMy Profile

 3. zegt:

  Social media is inderdaad een hele goede manier om je bedrijf een podium te geven. Je kunt in principe met weinig of zelf geen geld zoveel mensen bereiken. Eigenlijk mogen we social media best wel dankbaar zijn. Denk dat het veel ondernemers heeft geholpen.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com
  Bettie onlangs geplaatst…Am I back on Youtube?My Profile

 4. Door jou tips heb ik besloten om toch maar mijn eigen visite kaartjes te laten drukken! ze komen 24 juni binnen ik ben reuze benieuwd! Facebook en instagram had ik natuurlijk al lang
  Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Wist je datjes plus winnaar Upgrade Lara ReimsMy Profile

 5. zegt:

  Aah super leuk Melanie ? ik ga je blog bezoeken als de kaartjes online staan!

 6. zegt:

  Ja hè?! Zonder Social media zaten vele ondernemers zonder werk vrees ik ?

 7. zegt:

  Ja, ik ben daar ook te verlegen voor hoor. Ik vind het op een marktje al lastig om echt mezelf aan te prijzen zeg maar. Ik ben te afwachtend ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge