Lifestyle Ondernemen

4 handige benodigdheden voor een nieuwe school/opleiding

Het einde van dit schooljaar is alweer in zicht en in september begint het volgende schooljaar alweer. Of je nou aan een opleiding begint of naar de middelbare school gaat, vandaag deel ik een aantal handige tips voor benodigdheden voor het nieuwe schooljaar. Deze tips zijn ook handig voor als je naar een andere klas gaat bijvoorbeeld. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder:

 

 1. Een agenda of bullet journal


  Een agenda vind je bij Action, Hema en lokale boekwinkels bijvoorbeeld, maar ook online zijn vele leuke webshops te vinden voor originele agenda’s. Zo heb ik de Happy Planner wel eens gekocht en die beviel mij heel goed. Ben je leerkracht? Dan zijn er ook speciale leerkracht agenda’s. Tegenwoordig is ‘bullet journaling’ ook helemaal in. Je hebt bullet journals van Mus en van Leuchtturm die heel populair zijn bijvoorbeeld. Voordeel van bullet journaling? Zelf alles indelen in je ‘agenda’. Nadeel: het is heel veel werk.

 

 1. Een laptop

Campusshop is de aanbieder als het gaat om laptops voor studenten. Deze website biedt voor elke opleiding een geschikte laptop. Ideaal dus. Er is zelfs een schoolportaal waarop je kunt zien wat voor laptop je voor jouw school en/of opleiding nodig hebt. Ben je student en heb je al veel kosten op dit moment? Je mag ook in termijnen betalen bij Campusshop. Voor elke student een laptop dus! Er is de mogelijkheid om de laptops in de winkel te bekijken, maar als je liever wilt bestellen geldt: vandaag besteld, morgen in huis! Ook bieden ze een Snelle Studenten Service aan. Lees zeker verder om de voordelen daarvan te weten te komen.

Extra tip:

Een laptop mee naar school nemen is handig, omdat je tussen de lessen door (of tijdens een inval uur) kunt werken aan opdrachten en omdat je tijdens de les makkelijk de aantekeningen kan overnemen. Soms wonen scholieren/studenten een stukje van school af en kunnen ze in de bus/trein nog werken aan opdrachten of verslagen. Ik kwam er het laatste jaar van mijn opleiding pas achter hoe handig het was om een laptop mee te nemen. Jij kan er nu al van profiteren.

 1. Een etui

Niets is zo vervelend als geen pen bij de hand hebben, maar een lege pen bij de hand hebben, is ook niet echt handig. Zorg voor een gevuld etuitje met minstens deze dingen erin: potlood, gum, puntenslijper, 3 kleurtjes potloden, minstens 3 pennen, een kleine liniaal en 2 markeerstiften. Zo grijp je niet meer mis in de les.

 

 

 1. Een notitieboek of bullet journal

Ik noemde een bullet journal net al, maar je hoeft een bullet journal niet als agenda te gebruiken. Je kan hem ook als notitieboek inzetten. Wil je meer weten over bullet journaling? Ik heb er een aantal blogs over geschreven. Daarnaast kan je een notitieboekje bij heel veel winkels kopen. Zowel online als offline en de prints worden ook steeds leuker.

 

Ben jij al klaar voor het nieuwe schooljaar?

 

 

*dit artikel betreft een samenwerking

1 Reactie

 1. zegt:

  Ach, agenda’s. Dat was op de middelbare school echt feest, als het weer tijd was voor de nieuwe agenda. Ik zou bijna overwegen weer van digitaal over te stappen naar papier, nu ik dit zo lees en bedenk;).
  Naomi onlangs geplaatst…“Ben je gek?”My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge