Lifestyle

4 christelijke boeken die ik aanraad

Ik ben geen grote lezer, maar afgelopen jaar heb ik toch wel een aantal christelijke boeken uit weten te lezen. Waarvan 3 op mijn telefoon via Storytel. Ik kwam erachter dat luisterboeken niets voor mij waren, maar dat ik e-books best wel fijn vind. Zelfs vanaf mijn telefoon. Ik deel met jullie 4 boeken die ik zelf dit jaar ook heb gelezen. Ben benieuwd welke jullie ook hebben gelezen.

Ik raad deze boeken allemaal aan trouwens ;).

Alles wat ik vinden wil

In ‘Alles wat ik vinden wil’ van Nicole Deese zet een jonge vrouw alles aan de kant om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. Zelfs de man van haar dromen…

Je koopt het boek onder andere hier.

Door jouw ogen

Nadat ik bovenstaand boek had gelezen, wilde ik meer lezen van Nicole Deese.

In ‘Door jouw ogen’ van Nicole Deese maken we kennis met Molly McKenzie, een populaire beauty-influencer. Om in aanmerking te komen voor een baan als presentatrice van een make-overprogramma voor kansarme jongeren, gaat Molly als vrijwilliger meedraaien met een zomerclub voor jongeren uit de pleegzorg. Daar komt ze zichzelf genadeloos hard tegen.

Je koopt het boek hier.

Kersenbloesem

Een boeiende roman over het voldoen aan verwachtingen van anderen en het zoeken naar Gods weg. ”Joanne, wil je zo snel mogelijk naar Ierland komen? Je moeder heeft acuut zorg nodig.” Joanne (28) geniet van haar baan als leerkracht van groep 5. Haar ouders en twee broers zijn een aantal jaar geleden met hun gezinnen naar Ierland verhuisd, vanwege evangelisatiewerk onder de Rooms-katholieke bevolking. Zelf heeft ze een leven in Nederland opgebouwd. Na het overlijden van Joannes vader blijkt dat haar moeder dementerend is. Haar broers doen een beroep op Joanne, om voor haar moeder te zorgen.

Je koopt het boek hier.

Cranberryzomer (deel 1 in de Hope Harbor serie)

Dit boek heb ik het meest recent gelezen.

Cranberryzomer’ van Irene Hannon is een roman over een jonge vrouw die rouwt om de dood van haar man. Het verhaal speelt zich af in het romantische kustplaatsje Hope Harbor. Cranberryzomer’ van Irene Hannon is het eerste deel van een serie die zich afspeelt in de romantische kustplaats Hope Harbor. De frisse bries die door Hope Harbor waait, brengt genezing, hoop en… romantiek. Na een tragische gebeurtenis is Tracy weer terug in haar geboorteplaats, waar ze haar cranberryboerderij op de rit probeert te houden. Aan romantiek denkt ze niet. Ook Michael Hunter is niet van plan romantiek in zijn leven toe te laten. De uitgebluste zakenman die in Hope Harbor wat rust hoopt te vinden na de dood van zijn vrouw, heeft zo zijn eigen geheimen.

Je kunt het boek onder andere hier kopen.

Conclusie

Ik vond het allemaal mooie en bemoedigende boeken om te lezen. Vooral de boeken van Nicole Deese wisten mij te ontroeren. Ik ben nu wel benieuwd naar de rest van Irene Hannon trouwens. Er zijn al 8 delen in deze serie en ik heb slechts de eerste gelezen.

Heb jij nog christelijk boeken (tips) die ik zou kunnen lezen? Ik hoor het graag! 🙂

3 Reacties

  1. Ik ben nu bezig in ‘Door jouw ogen’, maar ben dankzij deze blog ook benieuwd naar het boek van Janny den Besten. Dus dankjewel voor de tip! Mijn tip? Dat wordt dan mijn mooiste boek van 2022: Hoop is een kleine vogel van Susie Finkbeiner.

  2. Daar heb ik al wel eens van gehoord ja. Volgens mij via LeesLievelings. Ben benieuwd naar dat boek 🙂

  3. Simone zegt:

    dank voor de tips! over bergen heen van Charles martin is ook prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge