Blog post

3 tips om geld te besparen

10 november 2020Marcelina

Geld besparen, wie wil dat nou niet? Toch vinden we het vaak maar gedoe om te besparen, want het kost ook wat tijd. Ik geef vandaag 3 tips waar je wel even voor moet zitten, maar wat echt de moeite waard is en waarmee je dus geld bespaart. Ik schreef hier trouwens al eerder een blog over, maar vandaag deel ik weer andere tips die net wat specifieker zijn. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

 

1. Energieleverancier

Je hebt de tip waarschijnlijk al vaker gehoord, maar ieder jaar overstappen zorgt voor voordeel. Mensen vinden overstappen gedoe, maar is het wel zoveel gedoe? Dit heb je nodig om te kunnen overstappen:

 1. Je moet weten hoeveel je (+ evt. gezin) verbruikt per jaar aan energie
 2. Je hebt een uurtje tijd nodig

Zo simpel kan het zijn. Met een paar klikken op diverse websites weet je precies wat voor ”overstap voordeel” je overal krijgt en wat dus voor jou het voordeligste is. Momenteel gaan we richting het einde van het jaar. Het perfecte moment om stap 1 en 2 te regelen zodat ook jij voordeel krijgt met overstappen.

2. Autoverzekering

Misschien zit je al wel jaren bij dezelfde verzekering en laat je dat gewoon lekker doorlopen. Zo had ik dat in ieder geval wel, totdat we in september een nieuwe auto gingen kopen. Toen ging ik eens kritisch kijken bij de online verzekeringsmaatschappij waar mijn oude auto aan verbonden was. Ik begon er vrij goedkoop, maar ze veranderden steeds meer dingen met onder andere een ”gezamenlijke pot”, terwijl ik alleen maar schadevrije jaren had. Eigenlijk was mijn voordeel van het begin nergens meer te vinden. Ik besloot om mijn autoverzekering ergens anders af te sluiten en in overleg met mijn man, werd het de verzekering waar hij ook bij zat. Meer auto’s, was meer voordeel. Ideaal dus. Ik had verwacht dat het best wel lastig zou zijn, maar met één telefoontje kon ik al een autoverzekering afsluiten. Dit had ik dus eigenlijk eerder moeten weten ;).

3. Overige ”vaste lasten”

De vorige keer had ik het over je bankrekening eens kritisch bekijken. Deze laatste tip lijkt er wel een beetje op, want er zijn ook een aantal ”vaste lasten” waar je op kunt besparen. Ik deel hieronder een klein overzichtje:

 1. Zorgverzekering > ga elk jaar rond november online op zoek naar de beste en voordeligste voor jou. Heb je die fysio echt nodig of extra tandverzekering?
 2. Hypotheek > door jaarlijks het maximale extra af te lossen, gaat je hypotheek per maand naar beneden
 3. Gas, licht en water > duurzamer leven = ook geld besparen en goed voor het milieu
 4. Overige abonnementen > ANWB, sportschool, telefoonabonnement etc. Er valt vast wel iets te besparen.

Wat overigens ook een tip is, is om minimalistischer te gaan leven. Iets wat ik erg moeilijk vind, omdat ik graag verzamel, maar wat ik wel een mooi doel vind voor mezelf om aan te werken. Als je minder spullen nodig hebt, bespaar je ook weer geld. De spullen die weg gaan, kun je verkopen (verdien je ook weer wat mee) of je kan het weggeven (aan een goed doel). Geld besparen klinkt makkelijk, maar dat is het niet altijd. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad. Heb jij nog een mooie toevoeging? Laat het weten in de reacties!

Comments (1)

 • Naomi

  10 november 2020 at 15:53

  Een autoverzekering afsluiten gaat inderdaad héél erg makkelijk. Qua energie stap ik nooit over, maar ik ben gek op de app die ik tegenwoordig heb en die laat zien wat mijn verbruik is. Ik betaal sowieso maandelijks meer dan zou ‘moeten’. Krijg je elk jaar namelijk zo’n leuk bedrag terug en dat voelt dan als een cadeau;).
  Naomi onlangs geplaatst…Boekenpraat: Tussen de regels door (Rachel Hauck)My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

WithLove update: favorieten en tegenvallers

23 oktober 2020

Next Post

Gezinsuitbreiding || zwangerschapsupdate #1

11 november 2020