Lifestyle Ondernemen

3 slimme tips om geld te investeren

Je geld investeren? Ja, je leest het goed! Ik deel vandaag 3 tips voor als jij je geld graag wilt investeren. Veel mensen vinden het fijn om nog iets achter de hand te hebben, maar sommigen vinden het ook een ‘spel’ om ergens in te investeren. Daarnaast heb je nog mensen die bijvoorbeeld de loterij hebben gewonnen en die een deel van hun geld willen investeren. Hoe dan ook: voor iedereen die geld wil investeren (al is het maar een klein beetje van je vermogen) heb ik vandaag 3 tips. Lees maar mee:

Waarom is het slim om je geld te investeren?
Allereerst bepaal je zelf of je geld wilt investeren, maar in sommige situaties is het aantrekkelijk om te doen. Bijvoorbeeld als je bent gestegen in inkomsten, maar ook als je graag een deel van je geld wilt verdubbelen bijvoorbeeld. Let wel op: een investering blijft een investering en het levert niet altijd wat op natuurlijk.

 

Ik heb een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet zodat je kunt zien waar je (extra) geld allemaal naartoe kan gaan:

 1. Investeren in een extra woning

  Als jij je hypotheek al hebt afgelost, is het een idee om te investeren in een extra huisje. Ook als je hypotheek nog niet is afgelost trouwens, maar als je wel geld hebt om verder te investeren, dan is dit een idee. Veel mensen verhuren hun extra huis of maken er een Airbnb van.

Of: Investeren in een vakantiehuis/recreatiewoning

Je kunt investeren in een vakantiehuis in Nederland of het buitenland, maar je kunt ook investeren in een huisje van Center Parks bijvoorbeeld. Diverse parken bieden deze optie. Ook heerlijk voor als je wat ouder bent, om dan terug te trekken naar je vakantiehuis in Frankrijk bijvoorbeeld.

 

 

 1. Investeren in cryptomunten

Inmiddels zijn er meerdere cryptomunten online te vinden, maar de meest bekende blijft toch wel de Bitcoin. Ik heb zelf ervaring met het investeren in cryptomunten. De kunst is om op het goede moment cryptomunten te kopen, want je wilt natuurlijk niet dat jij op een piekmoment inkoopt, terwijl de markt een dag later instort. Je wilt voor een zo laag mogelijke prijs je cryptomunten kopen, want dan worden ze steeds meer waard. Als ik praat over de gewone cryptomunten, dan weet ik dat er sinds begin 2018 al een daling zit in de waarde. In januari/februari 2018 betaalde je het hoogste ooit voor cryptomunten per stuk en wie eind 2017 in heeft gekocht had dus weer geluk, want zijn/haar munten werden steeds meer waard. Je kan er dan trouwens ook uitstappen als je wilt, maar veel mensen wachten op een volgend piekmoment. Daar wachten we tot de dag van vandaag nog op trouwens.

Ik doe geen uitspraken over in welke munten ik heb geïnvesteerd. Ik heb dat trouwens niet alleen gedaan hoor, want ik vind het allemaal best ingewikkeld. Om eerlijk te zijn heb ik me er ook niet heel erg in verdiept, maar ik heb me laten informeren door mijn omgeving. Ik weet pas sinds kort dat er een officiële kennisbank is voor cryptomunten. Op deze site vind je dus allerlei informatie voor als jij ook wilt beginnen met het investeren in online munten.

Ik had gewild dat ik dit vorig jaar had geweten. Mijn munten doen het momenteel niet zo heel goed en dat heeft deels te maken met het moment waarop ik de munten heb ingekocht en deels met gewoon pech/geluk hebben. Op Beste Bank vind je alle informatie over de Bitcoin en de andere cryptomunten. Geïnteresseerd in cryptomunten of in Bitcoins kopen? Lees dan zeker even de site door voor meer informatie. Dan ben je in ieder geval beter voorbereid dan ik! 😉

 

 1. Hypotheek aflossen

Deze tip vind ik zelf een van de belangrijkste, want het lijkt me heerlijk om hypotheekvrij te zijn. Een zeer goede investering dus als je een huis bezit dan, voor de huurders is deze tip niet zo nuttig.

Overige Schulden aflossen

Veel geld geleend bij ome DUO? Dan is het tijd om je studieschuld af te lossen als je geld extra/over hebt. Niet alleen je schulden bij DUO kun je aflossen, maar ook familie schulden bijvoorbeeld. Reken maar dat jij je er een stuk fijner over voelt als je geen schulden meer hebt.

Manieren om online geld te verdienen leer je in de Viral Academy. Met code ”MARCELINA200” krijg je €200 korting.

 

Heb jij nog een extra tip? Laat het weten in de reacties! Ik ben wel benieuwd: welke tip zou jij als eerste toepassen?

 

 

*Dit artikel betreft een samenwerking!

3 Reacties

 1. zegt:

  Ik ben een spaarder en investeer niet snel ergens in. Af en toe los ik wel een beetje extra af op de hypotheek en dat voelt altijd best lekker. Investeren in cryptomunten zou ik geloof ik nooit doen. Iets met lekker veilig m’n geld op de bank zetten enzo;).
  Naomi onlangs geplaatst…Kleur je kalmMy Profile

 2. zegt:

  Je hypotheek voor een groot deel aflossen is top, maar als je hypotheek helemaal afgelost is kan dat nadelige belastingtechnische gevolgen hebben. Dat is wel handig om te weten!

  Cynthia onlangs geplaatst…Recept: Wraps met avocado en pulled chickenMy Profile

 3. zegt:

  Ik heb geïnvesteerd in een Chanel tas. Wat kleinschaliger dan vastgoed, maar wel iets wat elk jaar steeds meer waard wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge