3 dingen die je moet weten als (bijna) ondernemer

Laatst schreef ik al een artikel voor wat je moet weten als je een eigen webshop begint, maar vandaag vertel ik meer over waar je rekening mee moet houden als je een eigen onderneming wilt beginnen of wanneer je al bent begonnen met je eigen onderneming. Het houdt natuurlijk niet op bij een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Er zijn vele andere dingen waar je rekening mee moet houden. Ik vertel hieronder meer:

1 Pensioen

Als je voor een bedrijf werkt, dan regelt dat bedrijf meestal dat jij pensioen opbouwt. Als je een eigen bedrijf hebt, dan ben jij dus degene die daarvoor moet zorgen. Een handige oplossing? Maak er een aparte rekening aan waar je maandelijks een x bedrag op stort dat dan jouw pensioengeld wordt.

 

2 Arbeidsongeschiktheid

Stel dat je ondernemer bent, maar je wordt ziek, krijgt een ongeluk of iets anders vreselijks waar je liever niet over nadenkt. Mocht je dat overkomen, dan moet je er wel over gaan nadenken hoe je dat gaat oplossen. Gelukkig kan het een stuk makkelijker zijn als je er al iets voor geregeld hebt, bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp (aov). Goed om je daar eens in te verdiepen als (bijna/startende) ondernemer. Zo wordt je inkomen in ieder geval beschermd en zo kom je niet zonder inkomen te zitten als gevolg van ziekte of een andere vorm van arbeidsongeschiktheid.

 

3 Privacy verklaring

Een privacy verklaring is tegenwoordig verplicht. Je moet jezelf kunnen verantwoorden en dus moet iedere onderneming die verklaring duidelijk vindbaar online hebben staan. Je kunt zo’n verklaring online voor je laten maken, maar waarom onnodig geld verspillen als je iets zelf ook kunt doen? In deze blog wordt het handig voor je uitgelegd.

 

Nu ik zelf bezig ben met een inschrijving bij de KvK, is het wel zo handig om de zaken op een rijtje te hebben. Ik hoop met dit artikel ook anderen te helpen die al begonnen zijn met een eigen onderneming of die misschien op het punt staan om te beginnen. Heb je nog vragen? Laat ze achter in de comments! 🙂

 

 

Dit artikel opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding:

 

Leestip: Online ondernemen? Dit heb je nodig!

 

1 reactie

  1. zegt:

    Dank voor de tips. Ergens in mij kriebelt het soms ook om voor mezelf te beginnen, maar over dingen als pensioen enzo had ik nog totaal niet nagedacht. Toch ook maar eens meenemen in de plannen;).
    Naomi onlangs geplaatst…HuisartsenbezoekbingoMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge