Lifestyle

10 dingen om te doen bij verveling

Er zijn altijd wel momenten dat je echt even niets te doen hebt. Je wilt je wel nuttig maken, maar je hebt even geen idee wat je kan doen. Ik deel vandaag 10 dingen met jullie die je altijd kan doen op momenten dat je je verveelt, maar wel graag iets wilt doen. Lees je mee met deze tips tegen verveling?

 

1. Make-up kwasten schoonmaken

Oke, dit is echt een vrouwending natuurlijk, maar aangezien 80% van mijn lezers vrouw is, vond ik deze wel de moeite waard om te benoemen. Ik maak mijn kwasten zelf veel te weinig schoon, maar laatst heb ik het dan toch maar gedaan. Tip om ze schoon te krijgen: gebruik groene zeep. Hardnekkige vlekken in je kwasten? Gebruik dan Zwitsal baby shampoo of kwastenreiniger van de Kruidvat. Prima tijdverdrijf bij verveling.

2. Keukenkastjes van binnen schoonmaken

Eerlijk: hoe vaak doe jij dit? Het is niet eens een heel vervelend klusje, maar het kost veel werk en tijd, dus slaan we het liever over. Wedden dat je je ontzettend goed voelt als je kastjes eenmaal schoongemaakt zijn?

3. Je woonkamer opnieuw indelen/veranderen

Gewoon een mini make-over doen, omdat het kan. Altijd al je bank tegen die ene muur aan willen hebben? Of dat ene vaasje op je tafel? Probeer eens wat. Struin Pinterest af naar leuke ideetjes en wie weet vind je bij de kringsloopwinkel nog wel wat leuks wat je woonkamer echt ‘af’ kan maken. Extra handig aan deze tip? Er is geen plek voor verveling, want na je woonkamer zie je wel weer een andere kamer die ook een make-over kan gebruiken haha.

4. Regel een verrassing voor je partner (of een ander geliefd persoon)

Bijvoorbeeld een driegangendiner koken of naar de winkels gaan om iets te kopen wat hij/zij al heel lang wilt hebben. Je kunt ook voor meerdere mensen een cadeautje kopen. Als je iets leuks doet voor een ander, voel je je zelf ook weer een stuk beter.

5. Kleuren voor volwassenen

Heb je dit niet in huis? Bij Action of Zeeman heb je genoeg keuze voor een kleurboek + stiften. Ga lekker zitten aan de keukentafel en ga gewoon kleuren. Het hoeft niet mooi te worden, als je er maar door ontspant. Liever niet inkleuren? Ga dan los tekenen. Begin met een poppetje of probeer je naam eens met sierlijke letters te schrijven en langzamerhand komt er vast steeds meer op je papier te staan.

6. Volg een mini cursus/webinar

Tegenwoordig zijn er zoveel cursussen online te vinden en in de avond kan je diverse (gratis) webinars volgen. Ben je coach en wil je toch wat meer verdieping? Volg dan eens zo’n mini cursus of webinar. Wie weet steek je er wat van op. Geen zin om echt iets te leren? Zoek dan eens op Youtube op een onderwerp wat je normaal nooit kijkt. Super leuk om nieuwe dingen te ontdekken en om eventueel er ook nog van te leren ook!

7. Maak een foto album

Dit is iets wat vele uitstellen, maar als je eenmaal bezig bent, is het leuk om te doen. Er zijn diverse websites waar dit online kan, maar je kunt ook foto’s laten afdrukken in de winkel en ze zelf inplakken natuurlijk. Als je dan toch niks te doen hebt, is dit een goede besteding van je tijd.

8. Blogs lezen

Ik doel niet op mijn site, maar ik doel op diverse blogs. Google eens op een onderwerp wat je interesseert en waarschijnlijk kom je al snel bij een blog uit. Lees eens wat meer op die website. Ik kan zo urenlang blogs lezen van mensen. Bloglovin is trouwens een handige site om andere blogs op te vinden. Niks geen verveling meer, maar lekker ontspannen lezen.

9. Spullen verkopen

Ga eens langs je kleding en je boeken bijvoorbeeld of je beauty producten. Wat kan er eigenlijk wel weg? Verkoop het op Facebook, Instagram of Marktplaats. Je verdient er ook nog wat aan. Ontspullen geeft je trouwens ook een goed gevoel.

10. Zelf kaarten maken

Dit hoeft niet heel moeilijk te zijn. Vaak heb je aan een fineliner en een karton op A5 formaat al genoeg. Pinterest staat vol leuke ideetjes om zelf kaarten te maken. Is je neefje de dag erna jarig? Maak dan zelf een kaart in plaats van dat je er een koopt of maak eens een aantal kaarten om zomaar te versturen. Dat geeft je vast een extra goed gevoel. Wat ik ook wel eens doe, is dat ik een spelletje op Instagram doe en wie het dan raadt, die krijgt een kaart. Die kaart maak ik dan zelf. Het is zo leuk om iemand te verrassen met iets kleins.

 

Veel succes met deze tips!  🙂

 

 

9 Reacties

 1. Dit zijn wel ongeveer de dingen die bij mij ook op het lijstje staan voor momenten van ‘verveling’. Maar ik moet zeggen dat ik toch liever kies voor een kleurplaat of een kaart maken dan voor schoonmaken. Dat is bij mij echt zo’n verplicht nummer. En ja, mijn keukenkastjes vragen ook om een doekje, maar zó’n stom klusje vind ik dat…
  Naomi onlangs geplaatst…Vakantiewerk – even huilen misschien?My Profile

 2. Leuk lijstje! Ik heb dus echt meer last van te weinig uren in een dag, dan dat ik even niets te doen heb. Even niets doen is trouwens soms ook gewoon heel fijn!
  Sabine Koopmans onlangs geplaatst…Gepofte venkel met paprika, rozemarijn en rozijnen (BBQ)My Profile

 3. Oh die make-upkwasten.. ze moeten zo nodig haha. Uitstelgedrag.

 4. Niets doen is zeker ook heel erg fijn!

 5. Erg he hoe snel je zoiets vergeet 😉

 6. Wat een fijn lijstje. Ik vind het ook altijd heerlijk om blogs te lezen en te ontdekken, of om een la eens goed op te ruimen en schoon te maken.

  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Mijn laatste vakantiedagMy Profile

 7. ooooh ik zou juist erg pleiten voor: laat verveling toe, dat is goed voor je, lekker lummelen, lekker voor je iets staren, eventjes niets doen :)!

 8. Echt heel erg verveel ik mij niet. Ik vind het heerlijk om te kleuren, wandelen, daimond painting

 9. Leuke tips! Ik ga vaak andere blogs lezen inderdaad als ik even niets te doen heb.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com
  Bettie Toonstra onlangs geplaatst…Deze remakes van Disney films komen er aanMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge