Blog post

de Kaap: uiteten op Urk

12 mei 2018Marcelina

Het is alweer een tijdje terug, maar ik wilde nog graag deze ervaring met jullie delen. Op 23 maart ging ik uiteten met Dirk, omdat ik een bon had gewonnen bij de plaatselijke Jumbo met Valentijnsdag. Ik won een dinerbon en kon die inzetten bij vele restaurants. Dirk vond het wel leuk om lokaal uiteten te gaan, dus het werd De Kaap op Urk.

Nu kan je bij De Kaap kiezen uit heel veel vis. De menukaart is uitgebreid en heeft voor iedereen wel wat. Als vegetariër/veganist ben je hier wat minder gelukkig denk ik. Ik, als visliefhebber, was hier wel gelukkig. Dirk ook trouwens. We hadden van tevoren wel de menukaart bekeken voor we gingen reserveren.

Ik laat een aantal foto’s zien van wat ik heb gegeten die avond. Lezen/kijken (vooral) jullie mee?

Voorgerecht

Het voorgerecht: koud gerookte zalm, met heerlijke ‘saus’ erbij en broodjes.

Hoofdgerecht

Leestip: Een blog vol met favorieten

Als hoofdgerecht ging ik voor de visfilet combi. Dirk had rundvlees (ribroast) en we kregen beide patat en aardappeltjes. Het was zoveel, dat we dit makkelijk konden delen samen.

Conclusie van het eten bij de Kaap

Het was heerlijk! We zaten na het hoofdgerecht ook echt propvol. Ik woon al een tijdje op Urk, maar ik ga hier eigenlijk nooit uiteten. Helaas kon ik het toetje niet meer proeven. Ik zat echt te vol om nog ijs te nemen. Al ben ik wel gek op toetjes.

Mocht je een keer in het schattige, steeds groter wordende, vissersdorpje Urk zijn; ga dan zeker eens langs voor een drankje en een taartje (die zijn daar ook heerlijk) en wie weet kun je de avond er afsluiten met een diner 😉

Gaan jullie wel eens uiteten in je eigen woonplaats?

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Op huwelijksreis

9 mei 2018

Next Post

Action pakketjes: unicorn & botanical

14 mei 2018