Blog post

Blogmas 6: Kerstdiner ideetjes

10 december 2018Marcelina

In de maand december plaats ik elke werkdag een blog voor jullie. Gewoon, omdat ik dat leuk vind om te doen. Ik sta er gelukkig niet alleen voor, want ik krijg ook hulp van gastbloggers. Het is deze maand waarschijnlijk dus iets drukker op mijn blog en ik zal daarom ook wat actiever op social media proberen te zijn. Dus elke maandag tot vrijdag kun je een blog verwachten op DMontheroad en zoals gewoonlijk, probeer ik ze 7u in de ochtend online te zetten voor jullie. Ik wens jullie veel plezier met lezen deze maand 🙂 Laat je inspireren voor de feestdagen of natuurlijk alvast voor het nieuwe jaar!

Niet iedere blog van blogmas is in het thema van ‘kerst’, maar die van vandaag wel. Ik deel namelijk leuke ideetjes voor een kerstdiner. Dit is namelijk best wel een dingetje tegenwoordig, want: de een eet vegan, weer een ander vegetarisch, weer een ander is gek op vlees en er kan ook iemand zijn met lactose allergie of coeliakie. Daarom is een voorbeeldje soms best wel handig. Geniet mee en laat je inspireren voor kerst 2018.

1. Gourmetten

Eigenlijk is dit een hele simpele vorm van een kerstdiner. Je moet zorgen voor genoeg vlees, drinken en evt. groentes en daarnaast een gourmetset en je bent meteen klaar. Iedereen houdt rekening met zijn eigen vlees en als gastvrouw/heer heb je weinig extra’s op een evt. afwas na. Voor de vegetariërs valt er ook wat te regelen, omdat elke supermarkt wel iets verkoopt zoals bijv. van ‘de vegetarische slager’. Iedereen kan zelf aangeven wat er voor (nep)vlees moet komen.

2. Iedereen-regelt-wat diner

Deze ken je vast ook wel. Stel je gaat met een vriendengroep van 4 personen een kerstdiner houden, dan kan iedereen wat maken. Dus de een regelt een soepje, de ander een hoofdgerecht, weer een ander regelt een salade en de laatste regelt een dessert. Als het om de kosten gaat, kan je altijd wat extra vragen als jij bijv. het hoofdgerecht regelde. Meestal valt zoiets wel op te lossen in een vriendengroep.

3. Het diner van een website

Wist je dat je ook gewoon een voorbeelddiner kunt vinden online? Ik heb een hele leuke alvast voor je gevonden op Healthyfoodlove.nl. De schrijfster houdt ook niet van gedoe en uren in de keuken staan, dus daarom is dit diner perfect om in te zetten #nospon.

4. Alles alleen doen

Zit je vol inspiratie? Dan kan jij natuurlijk ook voorstellen om het hele diner op je te nemen. Zelf een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht maken heeft ook wel iets. Je kan vol trots je diner opdienen. Mochten de kosten hoog uitvallen, wil iedereen vast wel een bijdrage leveren. Ten slotte heb jij gekookt en kon de rest zo aanvallen.

5. Uiteten gaan

Gek op sushi? Wok? Thais? Grieks? Voor alles is wel een restaurant en sommige combineren het. Je kunt ook moeite besparen in deze drukke maand en gewoon op tijd reserveren bij een restaurant. Geen afwas, alles wordt opgediend en jij kan lekker met je geliefde(n) genieten. Je hoeft je niet te schamen hiervoor, want geloof me: het restaurant waar je zit zal bomvol zitten met mensen die hetzelfde idee hebben. December is niet voor niets de drukste maand voor restaurants. Probeer ook eens een restaurant waar je nog niet geweest bent of ga juist een stukje rijden om in een andere omgeving terecht te komen.

6. Supermarkt diner

Nu denk je misschien aan een cheap diner van opwarmmaaltijden en een bak ijs, maar dat is niet wat ik bedoel. Ik weet toevallig dat onder andere Albert Heijn en Lidl heel erg inspelen op de feestdagen. Zo kan je daar speciale producten kopen die ze alleen met de feestdagen hebben. Om wat voorbeeldjes te noemen: heerlijke carpaccio, een speciale soep in zak, heerlijke tiramisu of crème brûlée in mooie glazen enz. De winkels liggen vol speciale (delicieux) producten om zelf makkelijk en snel je eigen diner voor te bereiden. Persoonlijk hou ik niet van carpaccio, maar ik kan me voorstellen dat een voorgerecht van een speciaal soepje met daarnaast nog carpaccio voor sommige echt als een droom klinkt. Ook voor de hoofdgerechten hebben ze genoeg opties, maar ik raad vooral de voorgerechten en de desserts aan van de speciale feestartikelen. Nog een tip van mij om te kopen in de supermarkt: Gravad Lachs. Dat is heerlijke zalm en bij de Aldi krijg je er o.a. een heerlijke dressing bij. Ik heb het vorig weekend getest en ik ga het snel weer meenemen.

7. Pinterest diner

Pinterest staat vol heerlijke recepten. Lekker makkelijk om over te nemen, dus ik deel wat borden. Probeer het maar eens zo op te dienen zoals op de ‘Pinterest perfect’ plaatjes. Dat wordt nog een uitdaging. Kijk maar mee:

8. Simpel diner/lunch

Stel dat je het niet al te breed hebt, maar toch graag heerlijk wil genieten. Dan kan je allereerst voor optie 6 gaan, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Zo kan je bij iedere supermarkt wel een mix kopen van broodjes (croissant, kaiser, pistolet) of bijv. stokbrood met kruidenboter. Je koopt heerlijke filet americain, kipfilet, rosbief of iets anders voor erop en genieten maar. Verder kan je zelf een soepje gaan maken voor vooraf en je kunt altijd een bak ijs kopen voor erna met slagroom bijvoorbeeld. Je scoort vast nog bonuspunten als je een heerlijke warme choco op het eind erbij hebt.

 

————————————————————————————-

Lekker eten hoeft niet duur te zijn. Niet iedereen heeft het budget om los te gaan deze kerst. Daarom deel ik allerlei soorten opties. Voor luxe en voor goedkoop. Hoe ik het zelf ga vieren dit jaar? Ik denk dat ik sowieso wel een keer ga gourmetten, want dat gebeurt altijd wel, maar ik zit er ook aan te denken om zelf even lekker los te gaan in de keuken voor Dirk en mij. Ons huis is te klein om mensen uit te nodigen om mee te eten, maar zodra we in de toekomst groter wonen, zou ik dat zeker ook willen. Dirk is gek op de artikelen van nummer 6, dus ik denk dat we daar ook wel wat van inslaan deze maand 🙂

Welke opties komen bij jou voorbij met kerst?

 

 

Comments (1)

  • Suzanna Vieveen-Weemeijer

    18 december 2018 at 18:47

    Leuk dat je deze maand ook aan Blogmas doet! Ik vind de tips die je geeft erg handig want er zijn zoveel verschillende manieren om Kerst qua eten door te komen. Normaliter maakten wij een ham met aardappeltjes en diverse soorten groenten maar dit jaar gaan we met zijn tweetjes gourmetten op ons tweepersoons gourmetstel! Ik heb er zin in!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Blogmas 5: #4 Terceira video

7 december 2018

Next Post

Blogmas 7: Netflix kerstfilms favorieten

11 december 2018