Blog post

Hotel Vianen: live cooking ervaring

12 november 2018Marcelina

Aangezien veel mensen mij hebben gevraagd hoe dat ‘live cooking’ nou was, besloot ik er een blog aan te wijden. Dus bij deze: ik ga je vertellen hoe het was en of ik het zou aanraden aan jullie. Ik heb een aantal foto’s gemaakt om mijn verhaal te ondersteunen haha. Lees maar mee:

Hotel Vianen

Dit hotel ligt uiteraard in Vianen en Vianen ligt iets onder Utrecht. Het is 5 minuutjes rijden naar Nieuwegein ongeveer, dus die stad ligt net even wat dichterbij. Vianen zelf is niet heel groot. Het is wel een stad, maar het heeft meer iets dorpachtigs over zich. Het hotel is gigantisch groot. Zo groot heb ik nog nooit een VDV Hotel gezien. Het was dik 5 minuten lopen vanaf onze kamer naar de ontbijtzaal. Het is ook nog een hondvriendelijk hotel, dus dat is ook heel fijn. Beer was daar van harte welkom. Het hotel biedt ook ‘live cooking’ aan. Dit zit zelfs op een aparte verdieping.

Live cooking

We kregen dit als tip en ik wilde het heel graag meemaken. Het kost €35 per persoon op vrijdag & zondag. De zaterdag is iets duurder. Wij besloten om op zondag te gaan. Nu gaan wij zondag eigenlijk nooit uiteten of dingen ondernemen, want wij zien dat als rustdag. Echter kan je moeilijk niet gaan eten als je in een hotel zit, dus we kozen voor ‘live cooking’. Dirk had het al wel eens eerder meegemaakt trouwens.

We werden naar onze tafel gebracht en daar stond al een mandje klaar met witte en bruine (stok)broodjes, kruidenboter en komkommersalade. Ook stond er een kan met water. Er kwam meteen een bediende aan die vroeg wat we wilden drinken. Goed om te weten: eten en drinken zit dus bij de prijs in en je drinken wordt steeds gebracht. Ze legde ons uit hoe het verder werkte en waar we het buffet konden vinden. Het ‘buffet’ bevond zich in een andere zaal. Onze zaal zat echt bomvol met mensen, dus we vreesden voor drukte bij het buffet. We hadden geluk, want daar was het wel rustig. Er was een wok gedeelte, eens sushi gedeelte, een kaas gedeelte, een toetjes gedeelte, een zelfbedieningsgedeelte, een vis gedeelte, een steak achtige afdeling en een afdeling voor hamburgers te laten maken. Genoeg keuze dus.

Hoe werkt het?

Eigenlijk werkt het hetzelfde als een wokrestaurant of een ‘all you can eat’ restaurant. Je kunt zelf een kommetje maken met vlees en groente om te laten wokken bijvoorbeeld. Of als je graag sushi wilt, dan helpt de dame bij de sushi je. Ik wilde graag een hamburger laten maken en daar stond een jongen die voor mij een burger bakte en vervolgens op een broodje deed met groentes erbij naar keuze. Alles wordt voor je gedaan zeg maar. Uiteraard staan er ook bakken met rijst, babi pangang, patat enz. Dat mag je dan zelf opscheppen. Ook stond er iemand voor kaas en ga zo maar door. Voor alles was een afdeling. Zelfs voor de toetjes. Daar stonden 2 dames die ijs voor je klaar maakten. Heel handig dus. Het is dus net als wokken, maar hier wordt net iets meer voor je geregeld.

Foto’s

Ik heb bij het buffet geen foto’s gemaakt o.i.d. dat leek me gewoon niet heel netjes. Dus ik heb van een aantal gerechten foto’s gemaakt. Niet alles wat ik gegeten heb, staat dus ook op de foto:

De zalm was een voorgerecht. Verder had ik hier wat random dingen opgeschept uit de zelfbediening bakken.

 

Uiteraard werd de wok getest. Heerlijke kip met groentes! 🙂

Hoe cute is deze hamburger? Ook nog eens super lekker 😀

Eerlijk? Het toetjesbuffet viel tegen. Veel cake achtige taart en niet eens creme brulee haha. Het ijs was trouwens wel heel lekker.

Leestip: Het beste Valk hotel ooit! #Dagboek

Toen ik eigenlijk al niet meer kon, moest er nog zalm gebakken worden haha. Zo lekker 🙂

Wat vonden Dirk en ik van live cooking?

Dirk had het in Middelburg al eens getest en vond duidelijk dat het daar wat beter en ruimer aan keuze was. Ik vond het heel leuk en lekker. Een gave ervaring, maar ik vond nou niet dat de keuze ontzettend uitgebreid was. Vooral het toetjesbuffet viel tegen. Ik zou het wel nog eens doen. Je krijgt de goede Valk service erbij en dat er veel voor je geregeld wordt, is natuurlijk helemaal top. Dus het is voor herhaling vatbaar hoor 🙂

Heb jij al eens bij een Valk hotel aan ‘live cooking’ gedaan?

 

Comments (1)

  • Marjolein Goedhardt

    13 november 2018 at 14:52

    Leuk om jouw ervaring te lezen, ik ben hier 1 keertje geweest en vond het ook een fijn uitje! Eens in de zoveel tijd moet je jezelf ook verwennen

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

DMontheroad b.t.s. + shoplog #2

10 november 2018

Next Post

Producten van Lekkerhoning

13 november 2018