Food

HelloFresh getest via Maaltijdboxen

Ik kreeg laatst een mailtje of ik geinteresseerd was om een maaltijdbox te testen. Dat leek mij super leuk om eens te proberen en ik kreeg een HelloFresh box toegewezen om te testen (zodat ik er vervolgens een blog over kan maken). Ik laat vandaag weten hoe het in zijn werk ging, wat ik heb gekookt en wat ik van de recepten vond. Lees maar mee:

Het bestellen

HelloFresh werkt heel makkelijk. Ik maakte een account aan en selecteerde wat voor box ik wilde. Ik wilde graag quick en easy, omdat ik ging koken op woensdag-vrijdag vanuit HelloFresh en dat zijn nou net mijn werkdagen. Je kunt ook uitgebreidere maaltijden kiezen of een family box. Ik kreeg 3 gerechten toegewezen waar ik op zich wel blij mee was, maar het kon beter. Toen zag ik de optie om je maaltijden zelf aan te passen. Dat wilde ik wel proberen. Ik klikte het aan en kon kiezen uit vele andere gerechten.

Nu moeten jullie weten dat ik echt een kieskauwer ben. Ik eet vrijwel alleen maar kip/vis en van bepaalde bekende ingrediënten griezel ik gewoon. Ik ging scrollen en ik vond uiteindelijk 3 gerechten die ik graag wilde testen. Alleen een probleem: quick en easy (20 minuten) waren ze helaas niet. Elk gerecht dat ik wilde, kostte 45 minuten tijd. Uiteindelijk besloot ik om het toch maar te doen. Dan maar wat meer tijd eraan kwijt dacht ik.

Ik selecteerde de dag en tijd waarop ik graag wilde dat het bezorgd zou worden. Ik kreeg een bevestigingsmailtje en mijn box was onderweg. Super makkelijk en handig. De dag van tevoren of dezelfde dag krijg je trouwens updates via sms. Ik kreeg ook een berichtje waarop ik kon zien hoe laat de bezorger er zou zijn. Er stond bijvoorbeeld bij mij: tussen 18.11 en 18.27u. Uiteindelijk was de bezorger er zelfs al voor die tijd, maar dat geeft niks. Ik vond de updates heel fijn.

De box zelf

Ik kan alvast zeggen dat de bezorging super ging en mijn producten heel en vers aan kwamen. In de doos zaten 3 bakjes met voor elke dag het eten. Ik bewaarde per bakje een deel in de koelkast en een deel in een boterhamzakje. Zodat het niet door elkaar ging zeg maar. Dirk was ook enthousiast over de maaltijden en ik vroeg hem wat we woensdag zouden gaan eten (werd dinsdagavond bezorgd). Dirk koos voor Orzo met garnalen. Dus dat werd ons eerste gerecht. Ik laat de rest zien met foto’s die ik gedurende de 3 dagen heb gemaakt. Er werd gezegd dat het eten 3 dagen te bewaren was. Door omstandigheden, kon ik vrijdag niet koken en dus heb ik het laatste gerecht pas zaterdag gekookt. Dit kon prima moet ik zeggen. Het eten zag er nog allemaal goed uit, ondanks dat het 4 dagen later was.

Foto’s van de box/het eten:

Zo wordt het dus bezorgd!

Woensdag

We aten Orzo met garnalen zoals je ziet. Het recept was makkelijk te volgen, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Soms doen ze zoveel stappen, die ik prima anders kan doen om sneller te zijn haha. Dit gerecht was heerlijk. We hebben alles opgegeten. Ook de garnalen waren heel lekker en ik hou er niet mega veel van. Deze zou ik zo weer klaar maken. Een recept wat ik ga onthouden 🙂

Donderdag – Kip Jambalaya

Ook weer een heel lekker gerecht. Ik vond de Orzo echt lekkerder, maar Dirk was ook fan van dit gerecht. Er zaten ook spekjes bij, maar die heb ik achterwege gelaten, omdat ik daar zelf niet van houd. Dit gerecht duurt dus ook weer 45 minuten. Maar lekker was het zeker 🙂

Zaterdag – Parelcouscous en peen

Waarom ik dit gerecht gekozen heb, weet ik niet meer. Misschien heb ik fout geklikt, maar ik hou niet eens zoveel van wortels haha. Ik heb hier een compleet eigen draai aan gegeven om het naar mijn smaak te maken, maar het was niet lekker voor mij. Dirk vond het wel lekker. Omdat het gerecht vegetarisch was, hebben wij er een visje bij gebakken. Dit gerecht zal perfect zijn voor vegetariërs en wie weet houden meer mensen hier van, maar voor mij viel de combinatie wat tegen.

Op de achterkant van elke plaat staat het recept. Ook vind je tips terug. Heel handig 🙂

Voordelen van HelloFresh

 • Snel te bestellen
 • Makkelijk aan te passen
 • Genoeg voor 2 personen
 • We kregen een cadeautje (Lassie rijst)
 • Het recept is handig om te volgen
 • Je krijgt tips
 • Je ziet hoe het gerecht eruit hoort te zien
 • Je producten komen vers aan en blijven dat 3 dagen ongeveer
 • Je hoeft zelf niet veel in huis te hebben aan extra toevoegingen
 • Je krijgt zelfs een uitje en knoflookteen erbij van ze
 • Gerechten zijn makkelijk aan te passen naar eigen hand
 • Vaak zit er iets extra bij (voor de dag erna)

Nadeel van HelloFresh

Ik vond dat ze wel duidelijker hadden mogen zeggen dat je olijfolie en zonnebloemolie steeds nodig hebt. Of dat ik bouillon in huis moest hebben. Dit stond op het recept aan de achterkant, maar ik keek elke dag pas na 17u op de kaart en dan zag ik opeens dingen staan die ik niet in huis had. Misschien ook mijn eigen schuld hoor haha. Had ik maar eerder alles moeten bekijken. Gelukkig kwam het steeds goed.

Maaltijdbox bestellen?

Natuurlijk zijn er meer opties dan alleen HelloFresh. Wie weet had je ook al van andere leveranciers gehoord. Bekijk het overzicht voor een vergelijking van alle maaltijdboxen. Bekijk ook het informatieoverzicht voor alle info rondom maaltijdboxen. Zo kun jij rustig kijken waar jij je maaltijdbox wilt bestellen. Handig toch?

 

Laat me weten als je een keuze kunt maken! Welke hebben jullie al eens getest qua maaltijdboxen?

*Dit artikel bevat een gekregen product

 

4 Reacties

 1. Mmmmm! Ziet er allemaal su-per lekker uit! Ik ken Hello Fresh al via een vriendin die zelf elke dag kookt via hen, maar zelf heb ik er nog geen bested. Wij koken zelf elke avond vers, en m’n vriend houdt niet van die vaste menu’s.. Maar mocht ik zelf geen inspiratie hebben zou zo’n box zeker meer dan welkom zijn!

 2. Ik heb zelf ook een keer Hello Fresh geprobeerd en vond het ook een positieve ervaring. Inderdaad wel een aandachtspunt dat je dus toch wel van te voren moet controleren of je alles in huis hebt.

 3. Het ziet er allemaal erg lekker uit. En mij lijkt het voornamelijk makkelijk om zo’n box in huis te hebben waarin dus al je ingrediënten al zitten, plus het bijbehorende recept. Dan moet je gewoon aan niets meer denken. Dat de receptjes allemaal relatief makkelijk uit te voeren zijn is natuurlijk ook positief ?

 4. Ja hè! Werkte vrij makkelijk allemaal ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge