Blog post

Gezonder eten: allerlei tips van bloggers

10 augustus 2018Marcelina

Vandaag deel ik allerlei tips van andere bloggers over gezonder eten. Ik had op facebook een oproepje gedaan en kreeg zoveel leuke reacties, dat ik ze niet alleen voor mezelf kon houden. Ik deel dus websites waar je gezonde recepten kunt vinden. Soms staan er meer recepten op de site, maar moet je gewoon even verder klikken. Laat je inspireren en klik wat links aan 🙂

Foto via: Annetravelfoodie

_________________________________________________________

 1. Never not cooking: pad thai
 2. Blij suikervrij
 3. Momontop
 4. Healthyfoodlove
 5.  Annetravelfoodie
 6. Boostyourhealth
 7. Lafamiliab
 8. Mijnmamamomenten
 9. Culinea: zalm

 

__________________________________________________

Losse tip voor afvallen: Sporten, meer verbruiken dan innemen, 3 liter water per dag en ananas. Verder veel eten met ui, knoflook en pepers en vooral niet aangeven dat het diëten is. Afvallen is 80% mindset en 20% recept.

Foto via Culinea

Heb ik het al getest?

Het is lastig. Het is zomer, hittegolf, bloedjeheet en ga zo maar door. De bbq staat vaak aan en ik heb geen zin om te sporten met dit weer. Ik eet wel veel eten met ui, knoflook en pepers. Het heeft dus echt met je mindset te maken. Ik heb wat recepten geprint, ben ermee bezig, maar heb het nog niet kunnen testen. Zo eerlijk ben ik dan ook weer haha. Ik hoop er op de koudere dagen meer mee bezig te kunnen. Met koudere dagen bedoel ik: wanneer het minder dan 20 graden is zeg maar haha.

Leestip: Afvallen? 50 diverse manieren om jou te helpen!

Oefenen met koken/bakken

Wanneer ik wel meer recepten heb getest, laat ik het jullie weten. Trouwens. Ik ben tegenwoordig aan het oefenen met bakken. Ik heb de Citroen Drizzle Cake van Jumbo gebakken. Nu klinkt dat niet heel bijzonder, maar jullie moeten weten dat ik heel slecht ben in bakken. Alles mislukt eigenlijk. Nu was de cake allereerst ook wat mislukt, maar gelukkig hielp Dirk mij en zette de oven nog 10 minuutjes aan op 200 graden. Toen was hij perfect afgebakken. Dus nu mijn eerste cake is gelukt, ga ik vaker dingen proberen, maar dan zonder kant en klaar pak en op de gezondere manier. Zodra ik een lekker recept heb getest, hoor je het of zie je het voorbij komen op de blog/instagram.

 

Comments (7)

 • Lodi

  10 augustus 2018 at 10:16

  Ik kan me helemaal voorstellen dat je geen zin hebt om met dit weer te lang in de keuken te moeten staan. Ik haal vaak recepten van andere blogs vandaan, zo krijg ik de lekkerste dingen op tafel.

 • Melissa

  10 augustus 2018 at 10:32

  Oh die banaan is echt een goed idee. Ben gek op banaan

 • Danielle

  10 augustus 2018 at 14:29

  Ik ga die banaan ook eens proberen, hier zijn de kinderen gek op banaan en ikzelf ook!

 • Sylvahna.nl

  10 augustus 2018 at 18:38

  Oh, ik moet ook echt weer beginnen met gezond eten! Zit ik hier weer met mijn Kinder chocola op de bank, maar ik kan nu echt nog niet sporten vanwege de pijn. Hopelijk binnenkort weer!

 • Laura | I scream beauty

  11 augustus 2018 at 06:45

  Koken met dit warme weer vind ik ook niks! Ik ben aan het afvallen en ben nu al ruim 7 kilo kwijt. Staat toevallig net vandaag een artikel over online!

 • nicole orriens

  11 augustus 2018 at 09:17

  Altijd handig zo’n overzicht! Ik ga de recepten eens nader bekijken!

 • Stefaan De Winter

  12 augustus 2018 at 11:05

  ik ben verzot op banaan, dus wil zeker dat receptje is testen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Hooggevoelig zijn: ik leer mezelf begrijpen

8 augustus 2018

Next Post

Dagje uit naar de Orchideeënhoeve

13 augustus 2018