Blog post

DM food inspiratie

27 juni 2018Marcelina

Vandaag deel ik met jullie wat Dirk en Marcelina food inspiratie. Warning: niet alles is healthy food, maar alles is wel lekker. Tenminste, dat vinden wij natuurlijk. We laten jullie natuurlijk ook foto’s zien en waar nodig, delen we ook het recept. Lezen jullie gezellig mee?

 

1. Filet Americain broodje

Als je me volgt op Instagram, weet je vast wel dat Dirk heel goed zelf brood kan bakken. Regelmatig eten wij een zelfgebakken broodje en die beleggen wij altijd met (Kips) filet americain. Nog even peper, zout en een uitje toevoegen en je hebt heerlijk avondeten. Ook geschikt als lunch natuurlijk. Niet heel gezond, wel heel erg lekker.

2. Heerlijke broodjes van de bakker

Wat je hier ziet, zijn leftovers van onze bruiloft. Wederom niet gezond, wel heel lekker. Overigens heb ik alleen het roombroodje op gegeten, voor de rest was ik misselijk.

3. Pizza Lubbert

Voor mensen die niet in de omgeving van Urk wonen klinkt dit waarschijnlijk heel gek. Een pizza die Lubbert heet, maar als je hem eenmaal geproefd hebt, weet je waarom wij er zo gek op zijn. Dit aten wij vrijdagavond. We hadden nog geen zin om te koken en waren moe. Dus dan maar lekker simpel. Het lijkt nu echt of wij een stel tokkies zijn met dit eten haha.

4. Zalm omelet

Dit zalmomeletje maakte ik zaterdag tussen de middag. We aten er ook wat besjes bij. Wat wij hebben gebruikt: gerookte zalm (supermarkt), 1 tomaat, 1/3 rode peper, oregano en 4 eieren. Het was heerlijk en gezond. Helaas vulde het niet mega erg. We hadden een paar uur later alweer trek. Wel een leuk recept om eens te proberen en het is totaal niet moeilijk 🙂

 

5. Frambozen hangop

Heerlijke hangop van Zuivelmakers met framboos. Tja, niet heel gezond wederom, wel lekker.

6. vis/filet americain plate

Afgelopen zondagavond maakte ik deze plate voor ons samen. Dirk had weer een brood gebakken en ik regelde er filet americain bij, plakken zalm (over van de omelet) en zongedroogde tomaatjes. Zo konden we allebei kiezen. Nog een heerlijk uitje erbij.

 

7. Frisse salade met zoet/zure smoothie

Maandag was ik nog even vrij, maar Dirk ging weer aan het werk. Voor tussen de middag maakte ik een frisse salade waar ook ui door zat (is dus verrassend lekker). Daarnaast maakte ik een framboos-citroen-banaan-blauwe bes smoothie en ook die viel goed in de smaak.

Hier zie je de smoothie zelf nog een keer.

 

8. platbroodje zalm

Dirk heeft een barbecue gekocht laatst op kolen. Hij verkocht zijn grote bbq en nu is hij dus steeds lekker aan het roken. Bij de Jongens van de Fant kocht hij wat plakjes zalm om zelf te roken, maar hij maakte ook een platbrood dat ook op de bbq ging. Zowel het brood als de zalm kwam dus van de bbq af. Een heerlijke combinatie.

9. paprika chips en vruchtensap

Ik was bij de Coop en daar zag ik lekkere paprika chips van Lays. Ik ging na mijn werk heen en had best wel trek (niet slim dus) toen ik thuis kwam, heb ik meteen een schaaltje vol genomen. Ik nam er vruchtensap van G’woon bij (die buitengewoon lekker is) en dat was mijn heerlijk slechte middagsnack. Ik maakte er een foto van, omdat het er zo gezellig uit zag haha.

10. Kersen en bruisend water met citroen

Deze week bij Coop voor maar €1,50 (ongeveer) 500gram kersen. Ik kom eigenlijk nooit bij Coop, maar de school waar ik werkte zit vlakbij een Coop en dus ging ik er eens kijken. Eigenlijk beviel het ook best wel goed. Dirk en ik zijn gek op kersen en dus had ik dit als gezonde snack gekocht. Ons dinsdagavond eten komt hierna en daar moesten we even op wachten. Dit was dus perfect voor zo tussendoor.

11. barbecue pizza met zalm, tomaat, spinazie en kaas

Voordat hij de oven in ging. 

Leestip; Hoe maak ik een zalm pizza? (recept)

Dit was de pizza toen hij uit de oven kwam. Echt heerlijk zo van de barbecue. Wel machtig, maar zeker voor herhaling vatbaar. We zijn beide enorm gek op zalm, dus dan is een lekkere zalmpizza ideaal 🙂

 

Tot zover onze food update. Niet allemaal gezond dus, maar wel lekker haha. Ik zou ook niet alles als inspiratie opvatten, maar dan heb je in ieder geval een idee van wat wij zoal eten. Eigenlijk zeg ik dat ook verkeerd, want wij eten ook good food hoor zoals lekker veel groentes. Wat zou jij graag willen proberen van dit eten? We zijn benieuwd.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Hoe was onze trouwdag?

25 juni 2018

Next Post

Help! Dirk wil emigreren...

6 juli 2018