Blog post

Dagje uit Amsterdam

4 juni 2018Marcelina

Vandaag vertel ik jullie meer over mijn dagje naar Amsterdam met 2 vriendinnen. Ik vertel wat we gedaan hebben en welke hotspots wij aanraden. We hadden dit dagje ruim van tevoren al gepland, zodat we goed konden uitzoeken waar we naar toe wilden. Lees maar mee:

Met de trein

Amsterdam per auto bezoeken is niet het meest handige om te doen. We hielden de Kruidvat, appie en andere winkels in de gaten voor de treinkaartjesactie. Uiteindelijk had Ah ze voor ons in de aanbieding, dus we konden per trein gaan. Dat was ook nog wat geregel, want we wonen niet dicht bij elkaar in de buurt. Uiteindelijk zijn we allemaal wezen rijden met de auto. Kyra ging eerst naar Lisanne toe. Lisanne ging met Kyra naar mij toe en ik ging met hun beide naar Dronten toe. Daar parkeer je gratis (wel zo handig als je de hele dag weg bent) en we zouden er met een goed uur al zijn. Uiteraard reed onze trein vanaf Lelystad al niet meer, maar gelukkig konden we verder met de stoptrein.

 De mooie Oostvaardersplassen.

Leestip: De leukste hotspots in Amsterdam

Sky lounge

We hadden als tip doorgekregen om bij de OBA een drankje te gaan toen. Die konden we niet vinden, maar we zagen verderop wel een Sky Loungebar van het Hilton hotel. Dus toen zijn we daar maar naar toe gegaan. Dit was zeker de moeite waard. Je had een mega gaaf uitzicht over Amsterdam. De drankjes zijn er wel wat prijzig, maar als je er gaat lunchen, vallen de kosten enorm mee. Wij wilden meer zien van Amsterdam, dus wij gingen er na een drankje weer van door.

Shoppen

We gingen vooral een dagje naar Amsterdam voor de gezelligheid. Toch moest ik even in die grote Primark kijken. Misschien viel het tegen, omdat ik niets wilde kopen, maar ik ga liever naar Primark Almere toe. Wel kocht ik er een cadeautje voor een hoogzwangere vriendin. Verder zijn we heel kort nog wat andere winkels in geweest, maar we kregen zin om te lunchen.

Metropolitain -> Terpentijn

We wilden eten bij Metropolitain, maar helaas zat die helemaal vol. De aardige mevrouw daar vertelde ons dat Terpentijn van dezelfde eigenaar is en dat het iets verderop zat. Dus toen gingen we daar maar heen en we werden er echt verrast met de keuzes van al het lekkere eten. Het was zo lekker en totaal niet duur. Ook de bediendes waren vriendelijk. Wat extra leuk is bij Terpentijn, is dat ze een open keuken hebben. Je kijkt dus zo de keuken in vanuit het restaurantje. Heel erg gezellig. Hier wil ik zeker vaker heen voor lunch!

Lush

Na de heerlijke lunch, gingen we door met shoppen. We bleven een beetje heel erg lang plakken bij Lush… oeps. Er is ook zoveel te zien en te ruiken.

The Avocado Show

Het was tijd voor een lange wandeling. Het was die dag 15 graden ongeveer, dus prima om lekker even te lopen. We gingen naar The Avocado Show en dit lag een stukje bij de Kalverstraat vandaan. Onderweg stopten we nog even bij een parkje. Kyra wilde dolgraag avocado eten, dus gingen wij ook mee. Nu lust ik best avocado, maar ik ben er ook weer niet heel dol op. Ik zat nog vol van lunch, maar besloot een ‘raspberry lemonade’ te proberen. Dit was echt het lekkerste drankje dat ik ooit heb gehad. Serieus mensen: die moet je een keertje proberen. Echt mega lekker.

Wake me up when i’m famous

Via de bekende muur in Amsterdam, liepen we terug richting de Kalverstraat. Ik wilde nog graag naar Sostrene Grene, dus we moesten nog even lopen. Hierna gingen we op weg naar een plek om ons avond eten te gaan eten. We wilden eerst naar JOYA, maar die was nog niet open. Uiteindelijk vonden we op centraal station ‘de Burgerij’ en serieus: hier kan je mega lekker eten. Hier bestelden we wat en daarna konden we naar huis toe met de trein.

Gezelligheid

We hebben niet veel gekocht, maar we gingen vooral heen voor de gezelligheid, om bij te praten en om hotspots te bezoeken. Dit is zeker wel gelukt. Een geslaagd dagje in Amsterdam dus. Alle hotspots zijn zeker weten aan te raden!

Welke hotspots moeten we een volgende keer bezoeken?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Alles wat je (niet) wilde weten over mijn Instagram!

1 juni 2018

Next Post

Gastblog: Australië

6 juni 2018