Blog post

Gastblog: zelf armbandjes leren maken

24 augustus 2018Marcelina

Vandaag een leuke gastblog waarbij je zelf creatief aan de slag kan. In de vorige creatieve gastblog kon je lezen over Else-marie en haar bullet journal. Vandaag gaan we aan de slag met armbandjes maken. Nou ja, het hoeft niet letterlijk, maar je kan zo meedoen natuurlijk als je het leuk vindt. Lees maar mee met de gastblog van Armande:

Zelf armbandjes maken met kralen, heel gemakkelijk

Mijn naam is Armande en ik ben al 15 jaar bezig met sieraden maken (een kraalverslaafde, zeg maar). Het verveelt nooit! Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om kralen te verwerken. Bovendien ben ik er nu aan gewend om bij elk nieuwe kledingstuk gelijk een bijpassend sieraad te maken, vooral armbandjes en oorbellen zijn zo klaar.

Armbandjes maken voor beginners

Als sieraden maken nog helemaal nieuw voor je is, dan kun je het beste beginnen met armbandjes maken op elastisch draad. Je hebt hierbij helemaal geen gereedschap nodig, behalve een schaar en een drupje secondelijm. Dat zijn dingen die je altijd wel in huis hebt.
Je hebt het volgende nodig:
– een rolletje elastisch draad (0.8 mm dik is het meest geschikt)
– kralen naar smaak voor een lengte armband van 19 cm
– schaar en secondelijm

Knip een stuk draad af, van minstens 30 cm. Je hebt de extra lengte nodig om gemakkelijk te knopen. Plak een stukje plakband aan de ene kant van de draad, om te voorkomen dat de kralen er daar zo weer afrollen.
Dan ga je vrolijk kralen oprijgen. Beetje om en om. Wat kleine kraaltjes tussen de grotere, dat geeft meer levendigheid aan je ontwerp.
Je kunt het telkens even om je pols houden om te kijken hoe het staat.

Afwerken armbandje

Als je tevreden bent met je ontwerp, ga je hem afwerken. Dat betekent eenvoudigweg een knoopje. Als het enigszins mogelijk is, maak de knoop dan naast een kraal met een groter gat, vanaf 2 mm ongeveer. Dan verdwijnt het knoopje daarin.

Maak een stevige knoop. Vraag eventueel een ander om het even vast te houden, want er moet een drupje secondelijm op de knoop. Ik doe dat zelf met één hand, maar dat vergt enige oefening.
Het moet echt maar een drupje zijn, want anders gaat het druipen. Dat laat je een minuutje drogen, dan knip je de eindstukjes af en je armband is gelijk klaar om te dragen.

Als je een rolletje draad hebt, kun je natuurlijk gelijk door met nog een armbandje. Met een paar meter draad, kun je heel wat armbandjes maken. Dit is ook een prima manier om oude sieraden te verwerken tot iets nieuws. Dat is het voordeel van kralen, je kunt ze altijd opnieuw gebruiken.
Veel plezier!

Armande Borghardt – Kralenkwarts

Website

Instagram

______________________________________________________________

Bedankt voor je superleuke gastblog Armande! Ik vond het in ieder geval leerzaam. Hebben jullie wel eens zelf sieraden gemaakt? Ga je het na deze blog proberen?

 

Comments (4)

 • Laura | I scream beauty

  28 augustus 2018 at 12:43

  Het zijn leuke armbandjes!

 • Lizzie

  28 augustus 2018 at 19:06

  Ahh zo leuk, dat deed ik vroeger altijd. Heerlijk vond ik het altijd om mee bezig te zijn.

 • Anne – Travelgoodies.nl

  29 augustus 2018 at 12:14

  Superleuk!! Hou dr van! Ik ben niet zo creatief op dat gebied maar ik koop mijn armbandjes meestal wanneer ik op reis ben, gelijk een leuke reminder aan mooie plekken! X Anne

 • Dhini

  30 augustus 2018 at 21:26

  Wat leuk om eigen armbandje te maken. Knutselen is erg leuk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Onze roadtrip van 2017 bekijken

22 augustus 2018

Next Post

Huwelijksreis fotoalbum van Fotofabriek

27 augustus 2018