Creatief

De Action in zonder teveel uit te geven – tips –

Is dat mogelijk? Vraag je je misschien af. Jazeker is dit mogelijk, maar het is voor mij ook heel lastig als Action liefhebber. Het probleem met Action is, dat ze vaak producten veel goedkoper aanbieden dan andere winkels en ook nog voor een hele goede prijs. Zo zijn de ‘bullet journals’ weer terug bij Action voor €1,99. Mijn bujo van MUS was €12,99. Toch is de kwaliteit bijna even goed. Zo heeft Action dat met veel meer spullen. Je kunt er boeken, shampoo, inpakpapier etc. vinden voor een goedkope prijs. Zelfs de make-up van Action zou ik aanraden. Ik heb een setje lipsticks laatst gekocht voor €0,89 waar er 2 in zaten. De lipsticks smeren goed uit, vervellen niet, blijven 6 uur zitten en ruiken heel lekker. Dit kan ik niet over al mijn duurdere lipsticks zeggen. Dus zo zie je maar. Je hebt altijd genoeg redenen om meer mee te nemen bij Action dan eigenlijk de bedoeling was. Daarom heb ik een aantal Action tips op een rijtje gezet.

24-09-18 geschreven- update 13-03-24

Stiekem schrijf ik deze blog ook voor mezelf dus, omdat ik me zo slecht kan beheersen in de Action haha… Ik koop altijd meer dan nodig is. Hier komen de tips (voor mij en voor jullie) voor als je naar de Action wilt gaan zonder teveel uit te geven:

Maak een lijstje

En hou je ook aan je lijstje! Schrijf je spulletjes op die je echt nodig hebt en ga daar gericht naar op zoek in de Action. Spulletjes gevonden? Action verlaten!

Sla gangpaden over

De Action waar ik het vaakst kom, heeft de knutselafdeling in het eerste gangpad zitten. Heel verleidelijk, omdat je daar de winkel in komt. Heb ik iets nodig bij Action en weet ik dat ik altijd bij de knutselspullen wil kijken, dan sla ik dat gangpad over. Zo hoef ik niet te zien of ze iets nieuws hebben en kan ik weer verder met gericht shoppen. Iedereen heeft zo wel een favoriet gedeelte in de Action denk ik 😉

Neem beperkt geld mee

Stel je hebt wattenstaafjes nodig, een setje kaarten en een nieuw thee glas. Dan neem je €5 mee of misschien wel €4, want meer heb je niet nodig. Een theeglas zal rond de €2 zijn of minder, wattenstaafjes zijn rond de €0,50 en kaarten zijn per set een €1 ongeveer. Zo ga je gericht je boodschapjes halen, zonder extra uit te geven.

Neem een klein tasje mee

Waar bijv. net alleen die tandpasta in past die je nog was vergeten te kopen bij de boodschappen. Waarom? Als je met beperkte middelen gaat shoppen, geef je al snel minder uit. Meer ruimte heb je niet, tasjes zijn weer slecht voor het milieu, dus je koopt alleen waar je echt voor kwam. Dat is net als de tip hierboven. Minder geld mee, is (duh) minder uitgeven. Minder ruimte ter beschikking, is minder kopen.

Ga op de fiets

En neem geen fietsmand of fietstassen mee. Woon je dichtbij een Action en ga je normaal altijd met de auto, omdat je veel meeneemt? Overweeg dan eens om op de fiets te gaan. De fiets is toch een stuk beperkter en dat betekent: minder meenemen! Voor mij gaat deze tip niet op, ik moet 16km ongeveer fietsen vanaf mijn huis naar de dichtstbijzijnde Action.

fiets

Leestip: Creatieve shoplog van Action

Neem iemand mee

Maar dan wel iemand die helemaal niet van de Action houdt en er het liefst zo snel mogelijk weer uit wil. Als ik met mijn man naar de Action ga, weet ik dat we er zo een uur kunnen blijven, want hij vermaakt zich daar prima op de gereedschapafdeling etc. Neem ik mijn moeder mee, blijf ik er misschien wel langer, want die gaat elk gangpad uitgebreid langs. Neem ik mijn jongste broertje mee, dan wil hij alleen naar het speelgoed toe en daarna het liefst weer weg. Die is dus ideaal om mee te nemen, want hij heeft geen zin om overal lang te moeten wachten. Als je een zeurpietje mee hebt, heb je zelf ook al helemaal geen zin meer om lekker uitgebreid te kijken.

Heb ik het echt nodig?

Stel dat je nou wel graag alle gangpaden bij langs wil en je ziet bijv. een mooie mok staan, terwijl je daar niet voor kwam. Bedenk dan of je het product echt nodig hebt. Kan je nog een goede mok gebruiken? Neem hem dan gauw mee. Staat je kastje al vol met mooie mokken? Overweeg je keuze dan nog eens. Er zijn nog genoeg andere spulletjes in de Action die je wel echt nodig hebt.

 

Tot zover mijn Action tips. Natuurlijk mag je helemaal zelf bepalen hoe vaak jij naar Action gaat en hoe je daar gaat shoppen hoor. Ik geef alleen tips met een knipoog. Voor als je net als mij soms net iets teveel uitgeeft daar. Maar stiekem ben ik zo ontzettend blij met deze winkel. Er is trouwens nog een groot voordeel aan de Action. Die vertel ik hieronder als afsluiter:

Voordeel van de hele Action rondgaan

Stel je kunt je prima beheersen in de Action, dan is het misschien voor jou wel handig om alle gangpaden bij langs te gaan. Waarom? Omdat het voordeel van de Action is, dat ze altijd wel iets hebben dat je nodig hebt. Zoals een leuk kussentje, wattenschijfjes, een spiegeltje, een zakje drop, nieuwe thee, een reep chocola, een schroevendraaier, een sjaal (love die van Action), een lipgloss, elastiekjes voor je haar, tandpasta, schoonmaakdoekjes, een plaid, kaarten, een lijmstift, nieuwe pennen etc. Ik kan nog wel even doorgaan, maar je snapt mijn principe. Hoe vaak je ook beweert dat je niet echt iets nodig hebt. Uiteindelijk is er haast altijd wel iets wat je nog goed kon gebruiken. Of zeg ik nu echt iets heel raars? Dit valt natuurlijk niet onder de categorie ‘Action tips’ ;).

Laat me weten hoe vaak jij bij Action komt en of jij je daar goed kunt beheersen. Ik ben benieuwd 🙂 Wie weet heb je wel wat aan deze Action tips.

7 Reacties

  1. Klinkt als een ware challenge: de Action in zonder teveel (onnodige dingen) te kopen. Handige tips!

  2. Naomi zegt:

    Ik kom nooit de action uit zonder te weinig heb uit gegeven

  3. Ik kan ook nooit de Action uit zonder teveel te kopen. Goede tips.

  4. Action blijft een heerlijk winkel, heel herkenbaar, je komt met veel meer de deur uit…. dan je werkelijk echt nodig had!

  5. Wat een handige tips! Ik ga altijd naar de action en kom dan terug met spullen die ik niet nodig heb dus deze tips zijn super bruikbaar!

  6. Goede challenge. Ik neem altijd producten die ik echt nodig heb. Gelukkig ben ik niet echt een big spender.

  7. De action uit zonder iets is mij nog nooit gelukt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge