Blog post

Blogmas 4: Creatief bezig: kerstkaarten en inspiratie voor kerst

6 december 2018Marcelina

Vandaag een creatieve blog, want het gaat het over kerstkaarten maken en inspiratie voor kerst. Creatief staat centraal dus vandaag. Lees maar mee:

Iedereen viert kerst op zijn/haar eigen manier. Persoonlijk ben ik totaal niet van kerstbomen etc., maar lichtjes vind ik dan weer wel leuk. Kerst is behoorlijk commercieel en ik denk dat dat voorlopig zo blijft. Ik ben christelijk en daardoor sta ik stil bij de echte kerstgedachte. Ik denk niet aan bomen, kerstmannen, cadeautjes of iets anders, maar aan dat Jezus op aarde is gekomen. Ik vind het een mooi moment om daar bij stil te staan. Een ander viert weer kerst met cadeautjes onder een boom en zo heeft iedereen wel zijn eigen idee bij kerst.

Wat ik een mooie kerstgedachte vind, is om aan anderen te denken. Dat doe ik vaak door een kaartje naar iemand te sturen. Vorig jaar heb ik naar heel erg veel mensen een kerstkaart gestuurd. Zelf kreeg ik er maar 5. Dat geeft natuurlijk niets, want geven is belangrijker dan krijgen. Ik vind het leuk om te doen en ik snap dat niet iedereen zin heeft om kaarten te schrijven. Om eerlijk te zijn, vond ik het ook best veel werk. Daarom heb ik maar een tekst getypt en die geplakt in elke kaart haha.

Laatst kon je al een creatief artikel lezen over ‘zelf kerstkaarten maken‘. Ik ben zelf ook aan de slag gegaan en die inspiratie deel ik vandaag met jullie.

Zelfgemaakte kerst 3D kaarten – creatief

Veel materialen heb ik gekocht bij Action, maar sommige spulletjes had ik al thuis. Kijk maar mee met de foto’s:

De een wat simpeler gemaakt dan de andere, maar ik vind ze wel hartstikke leuk geworden. Het is wel allemaal in een eigen style van mij gemaakt en dat vind ik leuk om terug te zien. Ik heb alles zelf bedacht om te maken, maar ik kan me voorstellen dat het soms lastig is om inspiratie te vinden/hebben. Daarom deel ik hieronder nog wat Pinterest ideetjes. Altijd handig als er al ideetjes klaar staan voor je toch?!

Pinterest favorieten – creatief met kerst

Dit is mijn eigen ‘christmas’ bord. Hier kan je ook al wat ideetjes vinden. Het is niet alleen voor kerstkaarten, maar ook voor kerst in algemeen:

 

Christmas borden van anderen

 

Zo, nu heb ik een berg inspiratie gedeeld met jullie. Voor kerst, maar ook voor kerstkaarten. Ga jij dit jaar kerstkaarten versturen? Ik ben benieuwd 🙂

 

Leestip: Creatieve shoplog van Action

 

Comments (3)

 • Tamara

  8 december 2018 at 12:42

  Wat een super leuke kerstkaarten, ik maakte ze vroeger ook altijd zelf maar heb daar nu echt even geen geduld meer voor haha

 • Saskia

  9 december 2018 at 18:05

  Lijkt me superleuk daar eens mee bezig te zijn. Maar ik ken mezelf maar al te goed dat ik hier geen geduld voor heb.
  Daarom stuur ik al jaren een digitale kerstkaart. Maar zo’n echte is natuurlijk van veel meer waarde.

 • Felice Veenman

  14 december 2018 at 15:26

  ik vind het zo knap dat mensen zo’n kaart inelkaar kunnen priegelen. Hoewel ik uren kan haken en breien en kralen rijgen, breng ik voor kaarten het geduld niet op…

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Blogmas 3: Hero on socks

5 december 2018

Next Post

Blogmas 5: #4 Terceira video

7 december 2018