Blog post

Wat God in deze tijd zoekt…

7 september 2021Marcelina

”Waren we maar in Egypte gebleven, dan kwamen we tenminste niet om in deze woestijn”. Zo klonk het ongeveer toen de Israëlieten door de woestijn trokken op weg naar het beloofde land. In Egypte waren ze slaven en moesten ze hard werken, maar onder leiding van o.a. Mozes, waren ze onderweg naar een betere toekomst. Als we kijken naar de tijd van nu, dan is er wel wat veranderd, maar er zijn ook dingen hetzelfde gebleven. Zijn wij (christenen) niet allemaal onderweg naar een betere toekomst? Ook in ons leven krijgen we te maken met tegenslag. ”Had ik maar…” of ”was ik maar…”. Gekscherend zeggen mijn man en ik het tegen ons zoontje als hij huilt: ”Och, was je maar in Afrika geboren, dan had je het vast beter”. 

Bijzondere tijd

We leven in een bijzondere tijd, is wat we onszelf voorhouden. De voorspellingen van Openbaringen (laatste Bijbelboek) lijken uit te komen en we hebben het idee dat we dichter bij de wederkomst van Jezus zijn dan ooit. Dat klopt natuurlijk ook wel, maar er ligt steeds meer focus op. We houden ons bezig met wel of niet vaccineren, wel of niet testen en of we naar het buitenland op vakantie gaan of niet. We wijzen met onze vinger naar een ander en hopen het op een of andere manier beter te doen.

Wat God in deze tijd zoekt…

Onze God is niet op zoek naar mensen die discussies aangaan of die anderen proberen te overtuigen van de wederkomst. Wat God in deze tijd zoekt, dat is een jeugd die strijdt! Met jeugd worden wij allen bedoeld. God wil juist dat we mensen gaan vertellen over Hem, over de geboorte van Jezus en dat Jezus, zijn zoon, ook voor jou aan het kruis is gehangen. God wil dat we mensen vertellen over de bijbel. Dit is niet de periode om ons druk te maken over de wederkomst, over een opname of een vaccin. Dit is de periode waarin we anderen nog kunnen onderwijzen voordat het te laat is. Het is nu de periode om mensen te bemoedigen en om ze te vertellen hoe goed onze God is.

Onbekend

Er zijn diverse theorieën, maar wij kunnen niet weten wanneer Jezus terugkomt. Hij komt als een dief in de nacht en daar wordt mee bedoeld: je kunt het niet voorspellen. De tijd die wij op aarde hebben loopt af, maar we weten niet wanneer. Dus in plaats van ons bezig te houden met de meest vergaande discussies; laten we ons bezighouden met wat er echt toe doet! Zingen, bemoedigen, onderwijzen, als gemeente samenkomen, bidden en danken!

Wie doet er mee?

*Deze blog heb ik zelf geschreven, maar een deel van de inspiratie komt van 2 preken die ik laatst heb gehoord.
** Lees hier de vorige blog.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Huis en tuin upgraden met verlichting

3 september 2021