Blog post

Very Berry Balea handschuim: tip of flop?

15 augustus 2019Marcelina

In de shoplog van 3 dagen terug, kon je lezen over de Balea handschuim in de smaak Very Berry. Ik heb hem voor jullie getest en vandaag deel ik mijn eerlijke mening over dit product met jullie. Ik heb vele lovende reacties gelezen over de handschuim van Kruidvat eigen merk en dat is dan ook de reden dat ik deze handschuim bij de DM wilde meenemen om te testen. Is de handschuim van Balea (Very Berry) een tip of een flop? Je leest het in deze review:

 

Informatie vooraf

Ik heb dit product bij de DM-drogerie in Cochem gekocht voor €1,45. Ik weet dat hij bij meerdere DM-drogerie filialen ligt in Duitsland. Of hij overal verkocht wordt (Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië etc.) dat weet ik niet zeker. Online is hij wel te vinden op de site van DM zelf.

Foto’s van de handschuim

Ik heb de handschuim getest en ik heb er foto’s bij gemaakt, zodat jullie kunnen zien hoe het product werkt.

Over het product

Ik heb gelet op een aantal kenmerken bij mijn review:

Verpakking

Ik vind de verpakking super leuk van dit product. Het is mooi vormgegeven zoals elk product haast wel van Balea en de bosvruchten op de voorkant verklappen meteen de smaak van het product. Dus het uiterlijk van de Balea handschuim is zeker goedgekeurd.

Kwaliteit

De handschuim zelf is heel stevig en niet te zwaar. Je kunt hem dus makkelijk meenemen in je tas. De verpakking is dus van goede kwaliteit, maar of het product zelf ook kwalitatief goed is, dat lees je hieronder.

Schuim

De schuim komt makkelijk uit deze handschuim, maar als je gaat wrijven, dan verdampt het ontzettend snel. Nu heb ik nooit eerder een handschuim getest, dus ik weet niet of dit bij elk product zo is, maar ik vond het wat tegenvallen. Het is niet net zoals bij scheerschuim dat je het goed kunt verdelen zeg maar. Als je wrijft, verdwijnt de schuim meteen.

Geur

Very Berry staat natuurlijk voor bessen en de bedoeling is dat het naar bosbessen ruikt. Dit klopt ook wel, maar ik vind het niet echt een hele fijne geur. Het ruikt niet echt chemisch, eerder juist gewoon naar bessen, maar persoonlijk vind ik de geur niet heel prettig. Terwijl ik wel van bosbessen houd qua smaak en geur normaal gesproken.

Hoe voelt het aan?

Ik vertelde al dat ik het vrij snel kon verdelen, omdat de schuim zo oploste als het ware. Ik moet zeggen dat het aan het begin heel plakkerig aanvoelde. Dit verdween pas na een minuut of 5, dus als jij even snel je handen wilt reinigen, dan heb je een tijdje een plakkerig gevoel. Niet zo handig als je een afspraak hebt waarbij je handen moet schudden dus ;). Verder verzorgen ze mijn handen wel, maar dat fijne gevoel als bij een handcrème, heb ik niet. Ik heb dus niet echt het idee dat ik iets voor mijn handen heb gebruikt als we 10 minuten verder zijn. Terwijl een handcrème wel altijd verzorgend is voor hand en nagels.

Raad ik de Balea Handschuim aan?

Om eerlijk te zeggen is dit niet een product dat ik vaker in mijn tas zal stoppen. Ik liet laatst in mijn beauty favorieten een andere handcrème van Balea zien en als je deze 2 met elkaar vergelijkt, dan wint de handcrème in grapefruit smaak het absoluut van deze handschuim. Ik vind de geur persoonlijk niet heel fijn. Dit kan ook komen doordat ik hooggevoelig ben voor onder andere geuren en ik dus veel geuren en smaken niet fijn vind. Daarnaast vind ik dat hij niet fijn schuimt en ondanks dat mijn handen wel verzorgd aanvoelen, vind ik dat plakkerige maar niets. Ik houd het dus bij de handcrèmes van Balea, want die zijn wel hartstikke fijn om te gebruiken en ook een stukje goedkoper (vanaf €0,85 voor een full size product.) Dus wat mij betreft is dit geen tip, maar een flop!

 

Heb jij een handschuim die wel aan te raden is? Laat het me weten. Lijkt me leuk om die ook te testen, zodat ik kan vergelijken! 🙂

 

 

Opslaan op Pinterest?

Comments (1)

  • Naomi

    15 augustus 2019 at 12:09

    Handschuim heb ik nooit geprobeerd, maar handcrème ben ik wel gek op. Deze met bosbessen lijkt me mierzoet ruiken, daar houd ik persoonlijk niet van.
    Naomi onlangs geplaatst…Autisme en overprikkelingMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Persoonlijk interview met Maury

13 augustus 2019

Next Post

Dit zijn mijn 15 meest gebruikte apps

16 augustus 2019